Google wil dat jij offline gaat

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Bron: Google

Ben jij het ook zo beu dat je de hele dag door appjes, belletjes, meldingen en wat niet allemaal krijgt? Mensen bij een van de grootste techbedrijfven ter wereld blijkbaar wel. Want wat deden de beste mensen van Google? Ze bedachten een manier om ervoor te zorgen dat je alleen nog maar kan bellen met je telefoon. Hoe? Door de oude vertrouwde briefpost te imiteren.

Het werkt als volgt. Je download de app Envelope, print het bijbehorende pdf-bestandje en slaat lekker aan het vouwen. Wanneer je de envelop om je mobieltje heen hebt gevouwen, is het alsof je terug in de tijd stapt.

Niet langer wordt je lastig gevallen door appjes, melding van je favoriete social media of irritante spam-mails. Met je telefoon in de envelop heb je alleen nog maar beltoetsen tot je beschikking. Erg veel meer dan een simpel belletje plegen gaat dus niet lukken.

De heruitvinding van de envelop is onderdeel van Googles Digital Wellbeing-initiatief. Het is niet ondenkbaar dat Google de komende weken, maanden of jaren met nòg meer ‘nieuwe’ ideeën komt om ervoor te zorgen dat we minder met onze telefoon bezig zijn. En nieuwe ideeën hoeven lang niet altijd vernieuwend te zijn. Zo hoorden we onlangs al over een nieuwe flip-phone. En nu is ook de envelop dus opnieuw uitgevonden.

Morse

We kennen het allemaal wel uit oorlogsfilms en -series: het snelle gepiep waarmee mensen vroeger blijkbaar konden communiceren. Het is niet ondenkbaar dat Google ook deze communicatiemethode, die stamt uit 1835, nieuw leven in gaat blazen. Aan de hand van korte trillingen of piepjes op je telefoon of smartwatch even snel je berichten afluisteren. En daarna weer lekker geïsoleerd in je bubbel zitten.

(Tekst loopt door na de afbeelding)

Fax

De telefacsimile, onder vrienden en familie beter bekend als (tele)Fax, is een ander ouderwets communicatiemiddel dat Google misschien een tweede leven kan gunnen. In plaats van al je appjes de hele dag door on the go te ontvangen, kun je zelf kiezen wanneer je al je berichten uitprint.

Geen last meer van blauwe vinkjes, ‘laatst online’ en opdringerige mensen. Met deze heruitvinding is rust vinden zo gefixt. Alleen over de naam van de berichten zijn we nog een beetje aan het twijfelen. Want of fappjes gaat werken..?

Postduif

Bovenstaande ideeën sluiten echter niet uit dat je alsnog met je telefoon op zak de straat op gaat. Bij de postduif mag je trouwe vriend fijn thuis op het nachtkastje blijven liggen: de duif zorgt ervoor dat jij je berichten krijgt. Enige nadeel van de traditionele postduif, is dat deze getraind zijn om naar één specifieke locatie te vliegen.

Aangezien we geen tijd hebben om met zijn alleen postduiven te trainen, moeten we ons beroepen op een diervriendelijker alternatief: de robotduif. Zodra Google het bedrijf achter de PigeonBot koopt, weten we dus wat ons te wachten staat.

Rooksignalen

Last but not least, een communicatiemiddel waarmee je letterlijk geen elektronica meer nodig hebt. Althans, niet om mee te communiceren. We gaan namelijk terug naar de eeuwenoude communicatiemanier van de rooksignalen. Gewapend met een E-sigaret kun je de wereld trotseren en al puffend je vrienden op de hoogte houden.

Vapen in plaats van appen heeft echter wel flinke nadelen. Zo kan iedereen met je meelezen, dus vieze berichten sturen zit er helaas niet meer in. En wanneer er te veel signalen verstoord worden, kan er nog wel eens een flinke lokale mistbank ontstaan.

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Hélène Hendriks zegt ‘nee’ tegen badscène in bizarre kleedkamervideo

Op de vraag of Hélène Hendriks even in bad wil gaan liggen heeft de presentatrice een heel duidelijk antwoord. 

Prinsessen Amalia en Alexia laten zich begluren tijdens zomers tripje (foto’s!)

De kans is groot dat we deze zomer regelmatig wat te zien krijgen van prinsessen Amalia en Alexia. Samen met hun ouders gaan ze op een zomers tripje dicht in de buurt.

Hélène Hendriks en Estavana Polman delen een innige kus achter de schermen bij De Oranjezomer (foto!)

Hélène Hendriks en Estavana Polman geven ons wel een heel uniek kijkje achter de schermen van De Oranjezomer met deze foto.