Goede voornemens? 5 tips voor de beste thuis-workout!

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ga jij het in 2021 ook helemaal anders doen? Dat coronabuikje blijft maar groeien, terwijl we nog steeds niet weten wanneer de sportscholen weer open gaan. Er zit dus niks anders op: thuis sporten is, zeker als het zo koud is buiten, je enige optie!

Je kunt er nu écht niet meer aan ontkomen: je moet thuis in beweging blijven, anders groei je in 2021 helemaal dicht. Een beter moment om te beginnen is er niet. Maar hoe kan je hebt beste beginnen? Deze vijf tips helpen je van de bank, richting dat stoffige fitnessmatje dat je aan het begin van de lockdown gekocht hebt!

Lees ook: Tip – Zo krijg je jouw schoenen weer als nieuw!

1: Stel realistische, kleine doelen

Dit is een hele belangrijke. Hoe fanatiek je ook bent, je gaat niet in twee weken van coronapens naar blokjesbuik. Als de coronacrisis ons één ding geleerd heeft, is het dat je realistische doelen moet stellen, en vooral niet té ver vooruit moet kijken. Een paar kilootjes eraf in een paar weken is ook oké!

2: Skip nooit je warming up!

Om lekker in de flow te komen en ook te blijven heb je een goede warming up nodig. Als je steeds opstaat met dodelijke spierpijn zal de zin in een nieuwe sportsessie namelijk ver te zoeken zijn.

3: Geen gewichten of apparaten? Geen probleem!

Geen geld voor een set dure gewichten of fitnessapparaten voor thuis? Laat daar je thuis-workout niet van afhangen! Met je eigen lichaamsgewicht kom je al een heel eind. ‘Ouderwetse’ sit-ups of push-ups werkten honderden jaren geleden al, en nu nog steeds!

4: Youtube is je vriend

Voor een extra dosis motivatie kan je gewoon op Youtube terecht! Er zijn honderden kanalen die je kant-en-klare workouts voor thuis voorschotelen. In veel gevallen krijg je er (als je dat nodig hebt) gratis een personal trainer bij die je op video toeschreeuwt!

5: Rol je fitnessmat nooit op!

Voor de luie man: berg je fitness-spullen nooit op! Zodra je dat fitnessmatje weer opgerold, in z’n hoes gepropt en (uit het zicht) opgeruimd hebt is de kant piepklein dat je ‘m er weer bij pakt. Laat dat ding dus gewoon liggen, dan is de drempel voor je volgende workout lager!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Enzo Knol geeft half miljoen uit aan ‘smerige’ nieuwe auto (video)

YouTuber Enzo Knol heeft zichzelf getrakteerd op een indrukwekkende...

Olcay Gulsen laat monden wijd openvallen met gescheurde jurk op onhandige plek (foto’s)

Op het Cannes Filmfestival heeft Olcay Gulsen alle ogen op zich gericht met haar gedurfde outfit. Dit moet je echt even zien!

Emma Heesters schokt fans met foto van transformatie: ‘Heb jij helemaal niet nodig’

Emma Heesters is een nieuwe weg ingeslagen. De zangeres wil namelijk nog veel fitter worden. Haar fans vinden het niet nodig en maken zich zorgen.