Gehaaide redenen om onder een boete uit te komen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

In de categorie bizarre verhalen: gisteravond heeft een politieagent een fietser staande gehouden met een wel heel bijzonder pakketje in zijn tas. Deze fietser vervoerde namelijk een kunststof ton met water waarin een kleine haai zwom.

De fietser negeerde alle rode lichten om zijn kleine maatje op tijd in zijn aquarium te krijgen. Remmen met zo’n fragiel mannetje in je tas is daarbij ook niet verstandig. Of ja: zo lang je dat niet aan ome agent vraagt.

‘Get out of jail’ free card

Misschien had de door rood rijder de volgende dag een date met Sterrin Smalbrugge. In dat geval valt het best te begrijpen hoe hij met gevaar voor eigen leven een gevaarlijk dier in huis probeert te halen. Je moet toch een beetje je best doen om deze lekkere, vrouwelijke versie van Freek Vonk te imponeren. Anders wil ze niet met jouw slang spelen.

Wat de reden ook was: met een haai op zak je jezelf dus gemakkelijk vrij bij de politie. Tenminste, als het om een verkeersovertreding gaat. Maar in hoeverre zou dit opgaan voor andere misdrijven? Aan welke benarde situaties kan je nog meer ontsnappen met een haai in je tas?

Je avond naar de haaien

Stel je voor, je hebt een enorm romantisch diner geboekt. En je wacht geduldig tot jouw date arriveert. Je kent haar niet, maar de vriend van een vriend zijn neef heeft het allemaal voor je geregeld. Daar komt ze aanlopen. Haar make-up half uitgelopen, gekleed in een bloemetjesjurk. Onderweg gooit ze heel lomp nog bijna de ober omver en tijdens het etentje blijkt ze de persoonlijkheid te hebben van een natte handdoek.

Je vervloekt je vrienden voor het opzetten van de date en zoekt haastig naar een manier om eronder uit te komen. Dan herinner je dat je een levende haai in je tas hebt zitten en die moet zo snel mogelijk naar huis, want anders gaat hij dood. Ober, de rekening!

Nog voor het voorgerecht, wat heel toepasselijk haaienvinnensoep was, ben je de deur uit. Jouw avond is gered.

Ander voorbeeld: sta je dan, in de rij voor de Python. Sterrin natuurlijk aan je arm, want die krijgt geen genoeg van de reptielenachtbaan. Maar wat duurt het toch allemaal belachelijk lang.

Je was te krenterig om een fast pass te kopen. Wat nu? Je duikt onder de linten door. Iedereen joelt je na. Bij de ingang van de attractie komt een medewerker verhaal halen. Je haalt snel je haai uit je tas. “We moeten snel alle attracties doen en weer naar huis.”. De medewerker kijkt je verbaast aan en laat je door. Weer een goede afloop.

Haai goed, al goed

Zoals je leest wordt de haai de nieuwste excuustrend komende winter. Dus pak alvast maar je kunststof ton met zout water, want met een haai in je tas red jij je straks uit elke situatie. Tenzij je misschien bij het aquarium in de rij staat.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Mysterieuze relatie Hélène Hendriks ontmaskerd: Dit is haar 22 jaar oudere vriend

Hélène Hendriks probeert al jaren haar privéleven echt geheim te houden, maar nu is toch ontdekt wie haar vriend is. 

Foto: Schaatsster Robin Groot deelt heerlijk hapje met vriendin Pien Hersman

Robin Groot en Pien Hersman hebben een bijzondere band. Dat merk je wel uit de foto's van de twee schaatssters.

Video: Kelly Piquet laat Max Verstappen links liggen voor andere liefde

Kelly Piquet verlaat Max Verstappen vlak voor eerste raceweekend en dat doet ze voor déze andere liefde van haar...