Fresia Cousiño Arias is verademing: ‘er zijn veel lelijke mannen op tv’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Fresia Cousiño Arias praat elk weekend over Eredivisiewedstrijden, maar onze favoriete ESPN-verslaggeefster heeft ook haar woordje klaar als het gaat over andere onderwerpen!

Fresia Cousiño Arias (29) begon meer dan tien jaar geleden als brutaal 16-jarig meisje bij muziekzender TMF, maar is inmiddels opgeklommen tot voetbalverslaggeefster bij sportzender ESPN. De brunette met Chileense roots noemt het haar droombaan, aangezien ze gek is op het spelletje. De kijker smult van haar vrolijke verschijning. Tussen alle ‘lelijke mannen’ (hierover later meer) is de kundige brunette een echte verademing. Maar hebben we Fresia eigenlijk al eens aan het woord gehoord over iets anders van voetbal? Wanneer gaat het eindelijk eens over Fresia zelf? Hoog tijd voor een échte kennismaking dus!

Lees ook: De mooiste foto’s van Helene Hendriks: Hockeymeisje met balgevoel

Fresia mist stinkende voetbalkantine

Dankzij een gesprek met Voetbalzone leren we Fresia Cousiño Arias eindelijk ook eens kennen zonder die ESPN-microfoon in haar hand. Alleen haar oplettende Instagramvolgers zouden bijvoorbeeld kunnen weten dat Fresia ook als de camera’s uit staan een veelvraat op het gebied van voetbal is. In tegenstelling tot haar ‘voorganger’ Hélène Hendriks, die oorspronkelijk hockeymeisje was, is Fresia wél echt een voetballer. Het liefst staat ze elk weekend zelf op het veld om een balletje te trappen met haar amateurteam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fresia Cousiño Arias (@fresia.ca)

Zelf voetballen is vanwege de maatregelen op dit moment helaas nog niet mogelijk. Wat ze van die amateurvoetbalmiddagjes het meeste mist? Niet de geur van gras of feesten in de kleedkamer na een zwaarbevochte overwinning, maar de ‘naar verschraald bier stinkende kantine!’ Dan weet je dat je met een échte liefhebber te maken hebt!

Voetbalgek met uitstraling

Wat direct duidelijk wordt als je Fresia Cousiño Arias hoort praten is dat ze het wereldje niet is binnengerold om haar looks, maar omdat ze écht voetbalgek is. Wat je in Zuid-Amerikaanse landen vaak ziet is dat de sportverslaggeefsters bloedmooi zijn, maar zelf weinig affiniteit met voetbal hebben. Bij ‘ons’ wil het oog natuurlijk ook wat, maar op de eerste plaats wil de kijker een kundig persoon zien. Fresia gooit daar ook nog eens een flinke portie enthousiasme en jeugdigheid bovenop. Ook al zit je op een slome zondagochtend naar de voorbeschouwing van VVV-Heracles te kijken, als vrolijke Fresia in beeld komt ben je meteen wakker!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fresia Cousiño Arias (@fresia.ca)

Fresia weet dat haar energie haar geheime wapen is, maar is op haar hoede. Het moet ook weer niet too much worden: “Ik denk dat sommige mensen mij een beetje veel vinden. Te hoog in de energie, te aanwezig. Natuurlijk wil je graag leuk en aardig gevonden worden, maar soms moet je erbij neerleggen dat dat niet altijd kan.”

Ongewenste foto’s horen erbij

Nu ze steeds vaker op tv komt snapt Fresia dat ze vaker reacties krijgt. Die zijn het vaakst positief, maar er zitten natuurlijk ook gekkies tussen op z’n tijd. “Er zitten ook heel rare dingen tussen. Foto’s… Moet ik verder gaan? Nee toch?” Hoe ongemakkelijk ook, het ‘hoort erbij,’ zegt ze wijs. Wat ze echter niet van zich af kan laten glijden zijn opmerkingen over haar geslacht. “vrouwen worden anders beoordeeld dan mannen. Als ik een beetje kritisch ben op een trainer, ben ik meteen een dominant type, een temperamentvol, pittig ding. Maar als een man het doet, is het een goede journalist die strak interviewt.” Voetballer Brian Linssen moest het al eens bekopen met een corrigerende tik op z’n neus toen hij Fresia als vrouw ‘wegzette’…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fresia Cousiño Arias (@fresia.ca)

Fresia is verademing met ‘houdbaarheidsdatum’

Terwijl ze dus vecht voor haar positie als vrouw in een mannenwereld, snapt Fresia dat er nog lang geen status quo is. Dat haar carrière in de voetballerij waarschijnlijk een minder lange houdbaarheidsdatum heeft dan die van een mannelijke collega is duidelijk. “Het is zo dat we niet graag naar oude vrouwen kijken. Denk je dat ik ook de kans had gekregen als ik twee tanden in mijn smoel had gehad en mijn ogen helemaal scheef stonden? Nee hoor. Voor mannen ligt dat toch anders.” Als ze om zich heen kijkt ziet ze vooral onooglijke oude kerels die nooit op hun uiterlijk worden afgemaakt. Fresia legt ook hen voor de verandering eens langs die meetlat: “Ik vind dat er best wel veel lelijke mannen op tv zijn.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fresia Cousiño Arias (@fresia.ca)

De kijker vindt haar nu een verademing, maar ze twijfelt dus of dat nog het geval is wanneer ze net zo oud is als haar mannelijke collega’s nu zijn. Misschien moet Fresia eens een kop koffie gaan drinken met Dione de Graaff!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Nochtli trekt sportbroekje naar beneden

Nochtli Alvarez is misschien niet de meest bekende Youtuber en influencer van het land, maar bewijst met haar prachtige foto's en video's dat je haar zeker moet volgen. 

Video: Sylvana IJsselmuiden wordt geplet in treincoupé

Sylvana IJsselmuiden is iemand waar anderen meestal voor aan de kant gaan, maar nu wordt ze in de trein helemaal geplet.

Foto: Zangeres Elize schudt met achterkant na spannende ontmaskering

Zangeres Elize schudt wild met haar achterkant tijdens een live optreden. Terwijl ze aan het schudden is, wordt haar ware identiteit ook nog eens ontmaskerd op tv!