Foto: Tante Rikie (Zwarte Cross) misdraagt zich met Frans Bauer

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Tante Rikie en Frans Bauer zijn samen aan de slag gegaan in de studio om aan nieuwe hits te werken. Al dat harde werk lijkt zich nu uit te betalen. Is dit een nieuw droomduo?

Tante Rikie en Frans Bauer zijn samen maar is de studio ingedoken. De cult held van de Zwarte Cross en Nederlandse volkszanger doen een oude klassieker nog is dunnetjes over. De twee waren zo enthousiast over het “nieuwe” nummer dat ze, na de opname, maar gelijk besloten om de videoclip te maken. Hierin is van alles te zien. Frans en Rikie die genieten aan tafel en daarna in de sportschool bijvoorbeeld. Ze raken van alles aan in de videoclip. Best logisch, want het nummer heet ook “Hoofd, schouders, knie en teen.” Een oude hit in een nieuw jasje en niet onverdienstelijk. Op YouTube wordt de hit veel beluisterd en de carrière van beiden lijkt wederom in een opwaartse spiraal te zijn beland. Net op tijd, want het was al een tijdje stil rondom megatalent Tante Rikie. 

Tante Rikie en Frans Bauer eerst in de studio 

Allereerst gingen Rikie en Frans maar is aan de slag met ideeën om over te schrijven. Al snel kwamen ze erachter dat nieuwe nummers schrijven niet bepaald hun ding was en oudere nummers kopiëren makkelijker was. Om plagiaat te voorkomen nog wel net even iets anders natuurlijk, maar naast wat extra instrumenten en natuurlijk de stemmen van de twee zangers, horen we weinig verschil. Maar het werkt gelukkig wel, en de video werkt misschien nog wel beter

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tante Rikie (@tanterikie)

Tante Rikie en Frans Bauer trainen in video

Tegenwoordig draait muziek helaas al lang niet meer om creativiteit. Het gaat meer en meer om de videoclip die je maakt en daarmee views scoren. Frans en Rikie, beide beroeps entertainer, weten maar al te goed hoe ze de kijker kunnen grijpen en vasthouden. Een videoclip vol met leuke dansjes, atletische bewegingen, kaarslicht en gitaristen bijvoorbeeld. En ook dit werkt eigenlijk helemaal prima. De ludieke clip past ook wel goed bij de gekke teksten van het nummer en het gekke karakter van de twee.

Tante Rikie en Frans Bauer gaan voor meer?

Dan nog heel Nederland laten weten dat tante Rikie terug is van weggeweest. Ook hier hebben ze lang over nagedacht en vast zat ideeën besproken met elkaar. Uiteindelijk grepen ze onder andere naar YouTube en Instagram om de clip en de muzikale uitspatting te promoten. Hier heeft ze een moderne tactiek voor, deze cult heldin. Tante Rikie weet namelijk van Instagram en online promotie. En ze weet precies hoe ze haar fans zo ver krijgt om de clip te delen.

Tante Rikie promoot met fans

Tante Rikie wil van haar nieuwste nummer echt een nummer 1 hit maken en roept hiervoor de hulp in van haar trouwe schare aan fans. Die hoeven enkel van haar het nummer te downloaden, delen en de clip ook. ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ wordt zo vast en zeker snel een grote hit en een echte klassieker. De inmiddels wat oudere Rikie lijkt zich flink te hebben verdiept in social media en promotie. Nieuwe vaardigheden die nu bewijzen bijzonder nuttig te zijn. 

 

Laatste nieuws

Foto: Marco Borsato probeerde deze knappe dame te chanteren bij The Voice

Marco Borsato is net vrijgesproken van een aangifte tegen hem voor zijn gedrag bij The Voice. Lang kan hij echter niet van zijn rust genieten, want de volgende dame die hij op smerige wijze zou hebben misleid heeft zich gemeld..

Marijn Kuipers geeft geeft uitleg bij rood achterwerk met heerlijke video

De prachtige Marijn Kuipers heeft een nieuwe video online gezet waar haar volgers natuurlijk enorm van smullen. 

Video: Hélène Hendriks laat intiem lichaamsdeel aan Merel Ek zien

Tijdens de HLF8 uitzending haalt Hélène Hendriks uit het niets een intiem lichaamsdeel te voorschijn en vraagt ze aan Merel EK om er even nauwkeurig naar te kijken!