Foto: Gaat Prinses Amalia nu eindelijk in dit pand in Amsterdam wonen?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Amalia keert na ondergedoken te hebben terug naar haar gepantserde studentenpand in Amsterdam.

In 2022 werd bekend dat onze Kroonprinses Amalia bedreigd werd, en dus extra beveiliging nodig had. Hierdoor werd het onveilig om in haar Amsterdamse studentenhuis te wonen. Zij heeft voor langere tijd ‘opgesloten’ gezeten in paleis Huis ten Bosch. Nu zou Amalia eindelijk naar haar streng beveiligde studentenhuis kunnen terugkeren. Hoe ziet haar studentenwoning er eigenlijk uit?

Prinses Amalia zat 1,5 jaar opgesloten bij ouders thuis

Door de bedreigingen moest Amalia binnen de eerste maand van haar nieuwe studie haar studentenhuis verlaten. Amalia ging opnieuw bij haar ouders wonen. Da’s natuurlijk het laatste wat je als beginnend student wil meemaken! Daarnaast werd haar beveiliging flink opgeschroefd en kon zij geen gewone uitstapjes meer maken. De laatste 1,5 jaar heeft zij alleen haar paleis verlaten voor belangrijke reisjes of richting haar universiteit. Amalia heeft in eerdere interviews aangegeven het moeilijk te hebben met de situatie en graag haar vrijheid terug te willen.

De studenten ‘bunker’ van Prinses Amalia

Op het moment dat Amalia ging studeren werd het pand al volledig omgebouwd tot studentenbunker, maar deze maatregelen zijn nu nog verder doorgetrokken. Wegens de bedreigingen vanuit de criminele circuit en de algemene veiligheid van Amalia wordt haar studentenhuis uitgerust met extra camera’s, geheime dienst en andere beveiligingsapparatuur. Meerdere buurtbewoners hebben aangegeven dat er steeds vaker activiteit is rondom het studentenpand. Zo zeggen deze dat er ook nieuwe camera’s geplaatst zijn en haar beveiliging langs is gekomen. Klinkt als je het aan ons vraagt als een mooie plek voor een studentenfeestje! Het zou gaan om het pand aan Singel 376 in Amsterdam.

Logeerpartijtjes met haar nicht Eloise van Oranje?

Nu Amalia eindelijk in dezelfde stad gaat wonen als haar nicht zullen zij elkaar nog wel eens tegen kunnen komen op een feestje of twee. Eloise is namelijk al vaker gespot op feestjes met bekend Nederland. Het schitterende grachtenpand is ook ‘future proof’: na Amalia zouden ook haar zussen Alexia en Ariane natuurlijk van het pand gebruik kunnen maken als zij gaan studeren!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatster Gioya Lancee (25) presteert op Instagram nóg beter dan op schaatsbaan

Gioya Lancee heeft het lastig op de schaatsbaan... Maar op Instagram presteert ze in ieder geval wel goed!

Video: Rico Verhoeven toont trillende tepeltjes tijdens zieke zweetsessie

Rico Verhoeven deelt via zijn Instagram een nogal opvallende video. Naast dat de bekende kickbokser zonder shirt staat valt er nog iet opmerkelijks op.

Video: Lies Zhara probeert lastige standjes uit met Sean Demmers

Lies Zhara laat in een filmpje zien hoe ze verschillende verleidelijke standjes uitprobeert samen met YouTuber Sean Demmers.