Foto: Floor Jansen laat Formule 1 fans sidderen bij Grand Prix Zandvoort

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ze is helemaal geen fan van de Formule 1, maar toch gaat opvallende verschijning Floor Jansen de trots van Nederland verdedigen tijdens de Grand Prix van Zandvoort. Als dat maar goed gaat!

De Formule 1 keerde vorig jaar na 35 jaar terug op het circuit van Zandvoort. Omringd door een zee van oranje geklede fans lukte het Max Verstappen er met de overwinning vandoor te gaan. De thuiswedstrijd was daarmee voor de Red Bull coureur een enorm succes. Floor Jansen moet met haar zangkunsten Max dit jaar het duwtje in de rug geven waarmee hij dat kunstje kan herhalen.

Floor Jansen zingt volkslied tijdens Formule 1 Zandvoort

Ze gooide hoge ogen toen ze in 2019 aan het programma Beste Zangers meedeed. Ze zong onder andere een duet uit de musical The Phantom of the Opera samen met Henk Poort. Dit nummer weet sinds de release steevast een plekje in de Top 2000 te bemachtigen. Normaal zingt ze voor een metal band, maar de zangeres heeft bewezen alle facetten van de muziek te beheersen. Nu is Floor Jansen gevraagd om tijdens de Formule 1 van Zandvoort het Nederlandse volkslied te zingen. Daarmee volgt ze Davina Michelle op. Jansen geeft tegenover het AD aan dat ze de Formule 1 eigenlijk helemaal niet volgt, maar dat ze wel heel veel respect heeft voor de coureurs en hun teams. Op haar Instagram laat ze ook weten super trots te zijn dat ze gevraagd is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floor Jansen (@floor_jansen_official)

Grand Prix is nieuwe ervaring voor Floor Jansen

Op haar 16e begon ze al als zangers bij metal band After Forever. Nadat ze een keer mocht invallen, werd ze de vaste zangeres van de Finse band Nightwish. Deze band maakt vooral symfonische metal. Het zingen van volksliederen is dus niet bepaald iets wat Floor Jansen dagelijks doet. Toch heeft ze bij de Beste Zangers laten zien dat haar stem uitermate geschikt is voor andere soorten muziek dan metal. Ze kan dan ook niet wachten om het Nederlandse volkslied aan haar repertoire toe te voegen. Normaal staat ze op een podium voor een twee uur durende live set, maar nu mag ze op een circuit voor coureurs, fans en  kijkers optreden. Ze noemt het zelf een gek en heerlijk avontuur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floor Jansen (@floor_jansen_official)

Opnieuw doorbraak zoals Floor Jansen bij Beste Zangers?

Het 15e seizoen van Beste Zangers staat op het punt om te beginnen. Aan het programma, waarin artiesten elkaars nummers coveren, doen in principe alleen bekende Nederlanders mee. Toch zorgt de show regelmatig voor een doorbraak bij het grote publiek. Zo bleef Floor Jansen tot haar deelname behoorlijk onder de radar. Zou er dit jaar weer een pareltje verstopt zitten tussen de kandidaten? Niet alle deelnemers van dit seizoen zullen meteen een belletje doen rinkelen, maar wie weet is dat na het programma helemaal anders!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beste Zangers (@bestezangers)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Jennifer Hoffman schaamt zich voor ‘klein sneetje’

De bloedmooie Jennifer Hoffman deelt in haar verhaal op Instagram dat ze zich schaamt voor haar 'kleine sneetje'. Ze hoopt dat het op de rode loper niet zal opvallen...

Foto: Anna Nooshin bezoekt nachtclub met gladde paal

'Party animal' Anna Nooshin is recentelijk bij een nachtclub langs gegaan waar ze een foto maakte van een lang en zeer glad object. Zou ze per ongeluk in de verkeerde club beland zijn?

Foto: Sylvie Meis neemt enorm risico met piepklein scheefgetrokken jurkje

Sylvie Meis laat op een donkere locatie weinig aan de verbeelding over dankzij deze nietsverhullende outfit...