‘Formule 1 in Zandvoort gaat niet door’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is een slecht weekend voor alle racefans. Ook de Formule 1 ondervindt namelijk hevige coronaverschijnselen. Deze zijn zelfs zó heftig dat de Formule 1 in Zandvoort niet plaats gaat vinden, aldus de officiële F1-leiding zelf.

‘We beginnen pas eind mei weer’

De mededeling dat de Grand Prix op Zandvoort niet doorgaat, stond in een bericht op de officiële Instagrampagina van de Formule 1. Geen enkele F1-fan werd vrolijk van de mededeling: de Grand Prix van Bahrein én Vietnam worden verplaatst. Maar, dat was nog niet alles…

In de tekst onder het bericht staat namelijk een prognose. De wedstrijdleiding verwacht namelijk pas weer eind mei te kunnen gaan racen. En ja, dat zou dus betekenen dat de Nederlandse Grand Prix in Zandvoort dus niet door zal gaan.

We moeten nog even geduld hebben

Dit alles maakt dat de Formule 1-fans een beroep moeten doen op hun geduld en nog even moeten wachten tot ze hun helden weer in actie kunnen zien. De racers zelf hebben gezien alle ontwikkelingen die nu gaande zijn, wel begrip voor de beslissing.

Net als voor de GP van Vietnam en Bahrein, is het voor Zandvoort de vraag of de wedstrijd opnieuw gereden wordt of dat deze definitief van de kalender wordt geschrapt. Dat Zandvoort nog niet ‘officieel’ is afgelast, komt waarschijnlijk door het onvoorspelbare karakter van het coronavirus. Verbetert de situatie niet, dan lijkt dus ook de Nederlandse Grand Prix niet door te gaan.

Laatste nieuws

Ontmaskerd! De Panda van The Masked Singer kan haar identiteit niet langer verbergen

In The Masked Singer is het de bedoeling dat een identiteit geheim blijft, maar deze BN'er zit overduidelijk in het pak van de schattige Panda!

Foto: Nietsvermoedende Lieke Martens stiekem gekiekt in kleedkamer door teamgenote

Voetbalster Lieke Martens heeft heel laat pas door dat ze wordt gefotografeerd in de kleedkamer... oeps!

Video: Eva Jinek duikt ineens onder bureau bij Mattie Valk tijdens radio-uitzending

Eva Jinek was onlangs te gast bij Q Music. Hier leek de blonde presentatrice zich al wel héél snel op d'r gemak te voelen. Misschien wel té snel...

Gerelateerde berichten