‘Formule 1 in Zandvoort gaat niet door’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is een slecht weekend voor alle racefans. Ook de Formule 1 ondervindt namelijk hevige coronaverschijnselen. Deze zijn zelfs zó heftig dat de Formule 1 in Zandvoort niet plaats gaat vinden, aldus de officiële F1-leiding zelf.

‘We beginnen pas eind mei weer’

De mededeling dat de Grand Prix op Zandvoort niet doorgaat, stond in een bericht op de officiële Instagrampagina van de Formule 1. Geen enkele F1-fan werd vrolijk van de mededeling: de Grand Prix van Bahrein én Vietnam worden verplaatst. Maar, dat was nog niet alles…

In de tekst onder het bericht staat namelijk een prognose. De wedstrijdleiding verwacht namelijk pas weer eind mei te kunnen gaan racen. En ja, dat zou dus betekenen dat de Nederlandse Grand Prix in Zandvoort dus niet door zal gaan.

We moeten nog even geduld hebben

Dit alles maakt dat de Formule 1-fans een beroep moeten doen op hun geduld en nog even moeten wachten tot ze hun helden weer in actie kunnen zien. De racers zelf hebben gezien alle ontwikkelingen die nu gaande zijn, wel begrip voor de beslissing.

Net als voor de GP van Vietnam en Bahrein, is het voor Zandvoort de vraag of de wedstrijd opnieuw gereden wordt of dat deze definitief van de kalender wordt geschrapt. Dat Zandvoort nog niet ‘officieel’ is afgelast, komt waarschijnlijk door het onvoorspelbare karakter van het coronavirus. Verbetert de situatie niet, dan lijkt dus ook de Nederlandse Grand Prix niet door te gaan.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Deze bekende Nederlanders zitten stiekem in Eurovisie-clip ‘Europapa’ van Joost Klein

Joost Klein heeft eindelijk zijn nieuwe clip laten zien en die zit vol bekende koppen. Deze mensen doen allemaal mee. 

Quincy Promes vermaakt zich prima in Rusland: dit is zijn beeldschone nieuwe vriendin

Quincy Promes vliegt soms naar dubai om zijn vriendin, rapper Dreamdoll, te ontmoeten voor een paar wilde nachtjes.

Foto: Prachtige Kelly Piquet maakt Max Verstappen alvast warm in Bahrein

De seizoensstart van de F1 is in Bahrein. Kelly Piquet is aanwezig en max Verstappen geniet zo te zien met volle teugen.