‘Formule 1 in Zandvoort gaat niet door’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is een slecht weekend voor alle racefans. Ook de Formule 1 ondervindt namelijk hevige coronaverschijnselen. Deze zijn zelfs zó heftig dat de Formule 1 in Zandvoort niet plaats gaat vinden, aldus de officiële F1-leiding zelf.

‘We beginnen pas eind mei weer’

De mededeling dat de Grand Prix op Zandvoort niet doorgaat, stond in een bericht op de officiële Instagrampagina van de Formule 1. Geen enkele F1-fan werd vrolijk van de mededeling: de Grand Prix van Bahrein én Vietnam worden verplaatst. Maar, dat was nog niet alles…

In de tekst onder het bericht staat namelijk een prognose. De wedstrijdleiding verwacht namelijk pas weer eind mei te kunnen gaan racen. En ja, dat zou dus betekenen dat de Nederlandse Grand Prix in Zandvoort dus niet door zal gaan.

We moeten nog even geduld hebben

Dit alles maakt dat de Formule 1-fans een beroep moeten doen op hun geduld en nog even moeten wachten tot ze hun helden weer in actie kunnen zien. De racers zelf hebben gezien alle ontwikkelingen die nu gaande zijn, wel begrip voor de beslissing.

Net als voor de GP van Vietnam en Bahrein, is het voor Zandvoort de vraag of de wedstrijd opnieuw gereden wordt of dat deze definitief van de kalender wordt geschrapt. Dat Zandvoort nog niet ‘officieel’ is afgelast, komt waarschijnlijk door het onvoorspelbare karakter van het coronavirus. Verbetert de situatie niet, dan lijkt dus ook de Nederlandse Grand Prix niet door te gaan.

Laatste nieuws

Foto: Mooie Amara Onwuka lijkt net door bliksem getroffen

Weervrouw Amara Onwuka lijkt zelf last te hebben gehad van moeizaam weer. Haar kapsel lijkt wel door de bliksem getroffen. 

Foto: Beeldschone Doutzen Kroes laat zich van allermooiste kant zien

Doutzen Kroes heeft vaak te maken met gemixte reacties online. De meeste mensen mogen haar gelukkig nog en voor hen heeft ze een verrassing. 

Video: Wild spelende Marieke Elsinga schudt heen en weer

Marieke Elsinga is momenteel aan het genieten van haar vrije dagen. Haar familie had echter hele andere plannen. 

Gerelateerde berichten