Flexibele tweeling gaat voor goud

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Sanne en Lieke Wevers

Wanneer je aan sport, spanning en sensatie denkt, zal turnen waarschijnlijk niet de eerste sport zijn die je te binnen schiet. Toch staan er deze week twee Nederlandse pareltjes onze nationale eer te verdedigen op de WK turnen in het Duitse Stuttgart. Tweelingzusjes Sanne Wevers en Lieke Wevers laten de harten van menig sportliefhebber harder kloppen.

Sportieve prestaties

De zusters Wevers zijn echte veteranen binnen de turnsport te noemen. Al vanaf 2007 zijn ze allebei actief in de top van de turnwereld. De plaatsing voor de Olympische spelen in 2020 in Tokio is grotendeels op het conto van de dames te schrijven. En ze mogen allebei nog aantreden bij twee finales tijdens de wereldkampioenschappen: Sanne op de balk en de brug, Lieke op de vloer en de brug.

Titanenstrijd

De twee zussen zijn op professioneel vlak niet heel erg aan elkaar . Sanne heeft de meeste overwinningen op haar palmares staan, met als hoogtepunt een Olympische titel op de balk tijdens de Spelen van Rio de Janeiro. Verder werd ze tweemaal zilver gehaald op de WK en wist ze in 2018 een Europees Kampioenschap op de balk binnen te slepen. Lieke is minder succesvol geweest in haar carrière. Als gevolg van een aantal slepende blessures bleef ze in de schaduw van haar tweelingzus. Haar sportieve hoogtepunt is tot nu toe een gouden plak bij de Europese spelen van 2015 op de balk. Maar wie weet wat de twee zusjes nog voor ons in petto gaan hebben, komende dagen tijdens de WK, of volgend jaar in Tokio?

Hollands schoon

Behalve op hun sportieve prestaties, mogen we ook trots zijn om beide zusjes als uithangborden van het Hollands schoon te hebben. De Instagram-pagina’s van de zusjes staan vol foto’s waarop de dames de meest acrobatische trucjes uithalen. Dat is toch op meerdere manieren een droom die uitkomt voor de meeste mannen: tweelingen, en dan ook nog van de flexibele soort. Op die manier wordt de Kama Sutra uitspelen kinderspel, nietwaar? Op sportief vlak is het wel duidelijk welke van de blondines aan het langste eind heeft getrokken. Maar als het om de looks gaat, is die strijd tot op heden nog onbeslist. Voor wie ga jij?

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!