Flexibele tweeling gaat voor goud

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Sanne en Lieke Wevers

Wanneer je aan sport, spanning en sensatie denkt, zal turnen waarschijnlijk niet de eerste sport zijn die je te binnen schiet. Toch staan er deze week twee Nederlandse pareltjes onze nationale eer te verdedigen op de WK turnen in het Duitse Stuttgart. Tweelingzusjes Sanne Wevers en Lieke Wevers laten de harten van menig sportliefhebber harder kloppen.

Sportieve prestaties

De zusters Wevers zijn echte veteranen binnen de turnsport te noemen. Al vanaf 2007 zijn ze allebei actief in de top van de turnwereld. De plaatsing voor de Olympische spelen in 2020 in Tokio is grotendeels op het conto van de dames te schrijven. En ze mogen allebei nog aantreden bij twee finales tijdens de wereldkampioenschappen: Sanne op de balk en de brug, Lieke op de vloer en de brug.

Titanenstrijd

De twee zussen zijn op professioneel vlak niet heel erg aan elkaar . Sanne heeft de meeste overwinningen op haar palmares staan, met als hoogtepunt een Olympische titel op de balk tijdens de Spelen van Rio de Janeiro. Verder werd ze tweemaal zilver gehaald op de WK en wist ze in 2018 een Europees Kampioenschap op de balk binnen te slepen. Lieke is minder succesvol geweest in haar carrière. Als gevolg van een aantal slepende blessures bleef ze in de schaduw van haar tweelingzus. Haar sportieve hoogtepunt is tot nu toe een gouden plak bij de Europese spelen van 2015 op de balk. Maar wie weet wat de twee zusjes nog voor ons in petto gaan hebben, komende dagen tijdens de WK, of volgend jaar in Tokio?

Hollands schoon

Behalve op hun sportieve prestaties, mogen we ook trots zijn om beide zusjes als uithangborden van het Hollands schoon te hebben. De Instagram-pagina’s van de zusjes staan vol foto’s waarop de dames de meest acrobatische trucjes uithalen. Dat is toch op meerdere manieren een droom die uitkomt voor de meeste mannen: tweelingen, en dan ook nog van de flexibele soort. Op die manier wordt de Kama Sutra uitspelen kinderspel, nietwaar? Op sportief vlak is het wel duidelijk welke van de blondines aan het langste eind heeft getrokken. Maar als het om de looks gaat, is die strijd tot op heden nog onbeslist. Voor wie ga jij?

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Jutta Leerdam huilt uit bij Jake Paul tijdens bloedheet tripje

Jutta Leerdam heeft het maar zwaar. De blondine is na het verlies in Calgary gelijk naar Puerto Rico gevlogen. 

Foto: Chantal Janzen krijgt extreem brutale vraag van volger na ijskoud bad

Chantal Janzen reageert op een nogal vreemde vraag van een van haar volgers en dat werd zeer bijzonder. Lezen we dit wel goed?

Foto: Omstreden model Rikkie Kollé blijft jaar langer Miss Universe Nederland

Rikkie Kollé mag haar titel Miss Universe Nederland één jaartje langer vasthouden...