Fight Club wordt Chick Fight

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

We kennen allemaal de eerste regel van Fight Club. Maar twintig jaar nadat de inmiddels klassieke film uitkwam, worden we toch gedwongen er over te praten. Fight Club keert namelijk terug. Met vrouwen in de hoofdrol.

Het mag op zich natuurlijk geen probleem heten wanneer een filmmaker besluit om een film te maken met volledig vrouwelijke cast. En het wordt zelfs nog beter wanneer het niet weer zo’n langdradig liefdesverhaal is met een happily ever after. Nee, powervrouwen op je beeldscherm is absoluut geen straf. Maar wij vragen ons af: waarom moesten ze nu juist aan Fight Club komen?

De film uit 1999, die gebaseerd is op het gelijknamige boek, staat namelijk bol van het testosteron en de pure spierkracht. En hoewel het idee van schaars geklede vrouwen die met elkaar gaan vechten niet geheel oninteressant is, zien we toch liever een meer ‘speelse’ variant dan de gevechten die Fight Club toont.

(Tekst loopt door na de video)

Chick Fight

De nieuwe film heeft de titel Chick Fight gekregen. Het wordt een Indie Action Comedy, dus er wordt vast ook gelachen rondom alle gevechten. Ook het plot van de film komt niet geheel overeen met de Brad Pitt-variant. In de hoofdrol vinden we Anne, gespeeld door Malin Akerman.

Anne is de eigenaar van een koffiebar en ze heeft het zwaar: haar moeder is net overleden, ze heeft moeite met haar vader die homoseksueel blijkt te zijn en ze komt erachter dat fikkie stoken meestal geen goed idee is. Wanneer ze op haar absolute dieptepunt zit, wordt ze door haar beste vriendin meegenomen naar een all-women fight club om haar zinnen te verzetten.

Een van de personen die ze daar aan gaat treffen, is al bekend gemaakt. Niemand minder dan Bella Thorne kruipt in de huid van Olivia, de meest intimiderende, brute en efficiënte vechter van de club. Al snel worden de twee rivalen. Anna ziet zich genoodzaakt om een trainer in te huren; een rol die vertolkt wordt door Alec Baldwin. Maar of het genoeg is om Olivia te verslaan?

(Tekst loopt door onder de afbeelding)

Nieuwe trend

Zoals het er nu uit ziet, hoeven we te verwachten dat Chick Fight de huidige nummer 10 van de IMDB-lijst met topfilms aller tijden gaat overtreffen. Deze film is gewoon een voorbeeld van de weg die Hollywood nu ingeslagen is. Voorheen was de man het vaakst de hoofdpersoon van een verhaal. De laatste paar jaren lijkt Hollywood zich echter te beseffen dat er ook andere manieren om hoofdrollen in te vullen.

Het is een trend in de filmwereld om een zo divers mogelijk arsenaal aan acteurs en actrices ten tonele te voeren. De vraag naar all-female films bestaat al even. Zo waren er al dames die zich hard maakten voor een Marvel-film met uitsluitend vrouwen in de hoofdrol. Onder andere Captain Marvel herself, Brie Larson, sprong hier eerder dit jaar al voor op de bres.

(Tekst loopt door na de afbeelding)

What’s Next?

De toegenomen diversiteit in Hollywood slaat nu ook over op een ander beproefd concept; namelijk die van de reboots. In de afgelopen jaren zijn diverse oude klassiekers in een nieuw jasje gestoken. Denk aan de live action varianten van klassieke Disney-films, It (2017), Cats (2019) en aan de reboot van Ghostbusters uit 2016, waarbij ook al een cast volledig bestaand uit vrouwen mocht aantreden.

Het is dus maar de vraag welke film de volgende is in de lijst van oude klassiekers in een nieuw jasje. Wellicht komt er een Toy Story met Barbie in de hoofdrol? Of zou er een scriptschrijver bezig zijn met The Godmother? Wat te denken van 12 Angry Women? We durven het niet te zeggen.

Voor nu vragen we ons vooral af hoe Chick Fight er uit gaat zien. De planning is dat de opnames begin 2020 van start gaan. Het duurt dus nog wel even voordat we Malin en Bella op de vuist zien gaan. Één ding moeten we de filmmakers wel meegeven: de keuze voor Fight Club is slim. Want stel: de nieuwe uitvoering valt ontzettend tegen; dan kunnen ze zich nog altijd op die ene iconische regel beroepen

The first rule of Fight Club: You don’t talk about Fight Club.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Famke Louise laat haar verrukkelijke vormen zien in roze sportpakje

We hebben de mooie Famke Louise wel vaker gezien in een strak pakje, maar de video die ze nu heeft gedeeld krijgen wij het wel heel erg warm van.

Foto: Lesley Versprille (26) buigt voorover in piepklein pakje

Lesley Versprille laat zien hoe lenig ze is door eens flink voorover te buigen. Dit doet ze in een piepklein pakje...

Foto: Robin Hamersteen (34) komt zeiknat zonder topje het water uit

Robin Hamersteen trakteert met heerlijke beelden! Het model komt op magistrale wijze het water uitgelopen...