‘FIFA Ultimate Team binnenkort als Panini-plakkers’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Ultimate Team Panini plaatjes Virgil van Dijk

Slecht én goed nieuws voor de FIFA Ultimate Team-verslaafden onder ons. De kans is groot dat de Nederlandse kansspelautoriteit binnenkort de verkoop van virtuele pakjes en kaartjes gaat verbieden. Wat is dan het goede nieuws? De papieren Paniniplaatjes zouden een mooie comeback kunnen maken!

Iedereen kent ‘m: die arme ziel aan de fruitautomaat in de hoek van de kroeg. Hij gooit z’n zuurverdiende centen in een hongerige machine die hem, hoopt hij, ooit rijk maakt. Wie FIFA Ultimate Team speelt, doet praktisch hetzelfde. Alleen is het einddoel niet rijkdom, maar een gouden Virgil van Dijk.

Hongerig monster

Wat er anders is aan een fruitautomaat en het ‘hongerige monster’ van EA Sports? Ten eerste: fruitautomaten zijn verboden voor kinderen. FIFA moedigt kids juist aan om méér uit te geven. Ook komt er bij een fruitautomaat soms nog wel eens fysiek geld uit de machine rollen. EA doet alleen aan ontastbare beloningen – op de schreeuwende Youtubers na, dan.

Menig FIFA-account staat namelijk vol met FUT coins, FIFA points, virtuele voetbalschoenen, virtuele variaties op een 4-4-2 formatie, virtuele valuta die te gebruiken is om virtuele baardjes en kapsels te ontgrendelen en met een beetje geluk ’n aantal fonkelende virtuele Paniniplaatjes. Straatwaarde? Bijna niks. En die gouden Virgil is nog steeds nergens te bekennen. Had je toch maar die duurdere Premium-pakjes gekocht!

Papiergeld

Vroeger, toen we als kind met een écht stapeltje papieren Paniniplaatjes de buurt rondfietsten, was het simpeler. Kaartjes hadden een échte straatwaarde, die per buurt of stad verschilde. Het mooiste? Die volgeplakte Paniniboeken en losse plaatjes zijn nu nog steeds geld waard! En dat terwijl zo’n gouden Virgil uit FIFA20 volgend jaar na de release van FIFA21 niks meer waard is!

EA zou er goed aan doen om de hele handel lekker ouderwets op papier te printen. Naar de sigarenboer voor een pakje, misschien twee. Oneerlijke ruildeals sluiten met je buurjongen, een heel stapeltje ‘slechte’ voor één ‘goede’. En die dan snel inplakken. Of weer verhandelen. Wie slim was kon na de koop van één pakje een heel papieren fortuin opbouwen. Vroeger leidden we tycoons op, terwijl we tegenwoordig al vroeg ‘leren’ wat rood staan is!

https://twitter.com/reonboeringa/status/722006906022293504

Straatprijs

In plaats van saaie sancties, of dat hele FIFA Ultimate Team-systeem opdoeken, kan de kansspelautoriteit het ook op een leuke manier oplossen: geef de kaartenpakjes terug aan de ‘straat’. Terug naar een open Paninimarkt, waar de kids weer zelf verantwoordelijk zijn voor de waardebepaling van hun favoriete papieren sporthelden. Trainen ze meteen hun handelsgeest, komen ze vaker buiten, en blijft de credit card van hun ouders buiten schot.

Laatste nieuws

Video: Vriendin van Enzo Knol wordt kletsnat tijdens fotoshoot op het strand

Myron Koops, ook wel bekend als de knappe vriendin van Enzo Knol, heeft een spannende fotoshoot gedaan waar ze heerlijk nat van werd. 

Foto: Marijn Kuipers werkt keihard aan haar sterkste twee punten in sportschool

Marijn Kuipers is hard aan het werk aan haar sterkste punten. Dat zie je wel op de nieuwste foto die de prachtige blondine plaatst.

Video: Lies Zhara showt haar favoriete korte broekjes voor de spiegel

Influencer Lies Zhara duikt even haar kledingkast in voor een zeer aantrekkelijke video. En haar volgers smullen ervan.