F1-team Renault gediskwalificeerd

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Renault F1 team gediskwalificeerd

Renault-coureurs Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg zijn allebei uit de uitslag van de GP van Japan geschrapt…

Remmen-rel

Afgelopen weekend lieten we je al weten dat het – op zijn zachtst gezegd – niet bepaald op rolletjes loopt bij Renault F1. De Franse renstal werd na de GP van Japan namelijk beschuldigd van valsspelen. Volgens een klacht, die werd ingediend door Formule 1 team Racing Point, zou Renault gebruik gemaakt hebben van remmen, die hun eigen rembalans aanpassen. Hoe ze dat weten? Volgens betrouwbare bronnen binnen het F1-paddock is er een klokkenluider in het spel, die het team van alle juicy details voorzag. Dus ja, dat dit een relletje zou gaan worden, werd dan ook al snel duidelijk. Niet zo gek dus, dat een officieel onderzoek al snel volgde.

Diskwalificatie

En ja hoor, dat onderzoek van de FIA leverde heel wat op. De conclusie van het onderzoek werd vanochtend dan ook naar buiten gebracht. Volgens de FIA gebruikte Renault Racing inderdaad remmen, die niet zijn toegestaan. En, aangezien de FIA wil laten zien dat ze niet met zich laten sollen, zijn beide Renault-bolides als sneeuw voor de zon uit de klassering van de Japanse Grand Prix verdwenen. Een heuse diskwalificatie dus. En daar hebben de Fransen eigenlijk nog belachelijk veel geluk mee. Er hing hen dan ook een algehele diskwalificatie uit het wereldkampioenschap van 2019 boven het hoofd. De Franse renstal is dan ook door het oog van de naald gekropen.

Ricciardo’s mol-actie

Nee, met deze kop doelen we niet op F1-commentator Olav Mol. Wat het wel is? Een heuse knipoog naar het zeer geslaagde sabotage-plan van voormalig Redbull Racing-coureur Daniel Ricciardo, waarin Daniel de rol van ‘klokkenluider’ speelde. Vorige week ontdekte de Mokkel-redactie namelijk dat de Australische coureur en zijn voormalige werkgever, Redbull, in het grootste geheim samenspannen. Waarom? Om Ricciardo terug te krijgen naar het energiedrankjes-team natuurlijk! Na alle ellende bij Renault wil de coureur natuurlijk zo snel mogelijk terug naar zijn oude renstal! Er is alleen één dingetje dat een overstap in de weg zit. Ricciardo zit volgens zijn uitgelekte contract namelijk nog zeker één jaar vast aan het Franse team. Wij ontdekten echter een clausule, die in kleine lettertjes in het contract van de Australiër verstopt zit. Volgens deze escape mag Ricciardo Renault verlaten in het geval van ’tegenvallende prestaties vanuit Renault F1′. En ja, aangezien Ricciardo door deze diskwalificatie een zesde plaats – en de daarbij horende 8 punten – misloopt, wordt zijn positie in het wereldkampioenschap er niet beter op. Ja ja, die Ricciardo is niet op zijn achterhoofd gevallen.


De GP van Mexico

En dan is daar nog de GP van Mexico, die dit weekend verreden wordt. Je begrijpt natuurlijk wel dat wij hier éxtra veel naar uitkijken gezien de recente ontwikkelingen. Zal Ricciardo nog zo’n mol-actie uithalen om zijn stoeltje bij Redbull voor volgend jaar te verzekeren? Wij zijn benieuwd… En dat is nog niet alles. Er wordt namelijk ook nog regen voorspeld. Ideaal natuurlijk voor de Nederlandse regen-koning Max Verstappen, die dit weekend zo maar eens voor de derde keer op rij de GP van Mexico op zijn naam kan schrijven. We gaan het zien!

Laatste nieuws

Beeldschone Amber Brantsen geniet intens op zonnige foto

Amber Brantsen heeft even een dagje vrij van haar werk bij Viaplay. En die brengt ze door in de volle zon. Natuurlijk maakt ze even een mooie foto.

Foto: Irene Schouten zet haar mooie meiden in voor zonnig vakantiekiekje

Irene Schouten heeft een welverdiende vakantie ingelast voor zichzelf. En tijdens die vakantie moet ze even haar mooie meiden laten zien!

Nicol Kremers deelt eerste foto’s van pikante betaalde website

Nicol Kremers van Massa Is Kassa heeft een nieuwe inkomstenbron. Ze gaat geld vragen aan haar fans voor bijzondere foto's.