F1 Mexico: Dit jaar werd het geen MAXico

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Max Verstappen Mexico

De zwart-wit geblokte vlag is zojuist gezwaaid op het F1-circuit in Mexico. Ondanks het feit dat de GP van Mexico een pareltje was voor alle raceliefhebbers, was de race voor de meeste diehard Max Verstappen-fans toch niet bepaald om over naar huis te schrijven…

Pole position pleite…

Dit was typisch zo’n race waar je voor opblijft, zeker omdat we toch een extra uurtje hebben vandaag. De Nederlander Max Verstappen had namelijk wat goed te maken. De Redbull-coureur verloor gisteren zijn pole position, omdat hij niet van zijn gas ging tijdens een gele vlag. En we weten allemaal wat er gebeurt als Max zich kwaad maakt: dan doet hij er echt álles aan om de race alsnog te winnen. En ja, dat levert altijd spectaculaire tv op!

Slordige start

Één ding is zeker: de race was beslist niet saai! Tijdens de start van de Grand Prix van Mexico vlogen de wing-end-plates ons om de oren. Gedurende de eerste ronde vonden er dan ook maar liefst twee aanzienlijke aanvaringen plaats. Te beginnen bij de touché van Verstappen en Hamilton, die elkaar na een portie overstuur, even een kusje op elkaars achterband gaven. Een kusje met vele gevolgen bleek later… De Nederlander viel een flink aantal plaatsen terug en crashte ook nog eens met de Finse Bottas, met een lekke band als gevolg.

En dan was daar ook nog de clash tussen de twee Ferrari’s. Vettel remde iets te enthousiast aan voor de derde bocht en sneed daarmee bijna de achterband van teamgenoot Leclerc in tweeën. Wonder boven wonder kwamen de twee er zonder kleerscheuren vanaf. Met iets minder geluk hadden de twee elkaar uitgeschakeld, waarna we vrijwel zeker al snel de borden met spaghetti carbonara door de Italiaanse pitbox hadden zien vliegen…

Masterclass Max

Alhoewel Lewis Hamilton er met de winst vandoor ging, is Max hét onderwerp van gesprek. Nadat Verstappen teruggevallen was naar de twintigste – en laatste – plaats, hadden de meesten de hoop al opgegeven. Het tegendeel werd – gelukkig – bewezen door niemand minder dan Max zelf. Na zijn crash schroefde hij splinternieuwe banden onder zijn auto, en reed hij hiermee de overige 65 (!) ronden uit. Daarnaast wist hij zich terug te vechten naar de zesde plaats. Een prestatie die – als je het ons vraagt – al een overwinning op zich is.

Next stop: de Verenigde Staten

Voor alle Max-fans die toch ietwat teleurgesteld achterbleven na de race van vandaag, gloort er toch nog licht aan de horizon! Over een klein weekje is daar namelijk alweer de GP van de Verenigde Staten in Austin. Dé kans voor Max om revanche te nemen op de gebeurtenissen van vandaag. En, aangezien deze race tot nu toe áltijd voor het nodige vuurwerk heeft gezorgd, gaat dit er zeker weer eentje worden om nooit te vergeten!

Laatste nieuws

Foto: Naomy van Beem bezorgt Rico Verhoeven een uitzicht om je vingers bij af te likken

Naomy van Beem staat bekend om haar geweldige fitnessprestaties, en het resultaat mag er dan ook zijn. Kijk maar naar deze foto!

Foto: De verse citroentjes van Lieke van der Hoorn zijn om op te peuzelen

Lieke van de Hoorn laat volgers watertanden met kiekje waar ze bloemetjes badkleding draagt in het zonovergoten Italië!

Foto: Anna Nooshin barst bijna uit haar véél te heet gewassen jurkje

Anna Nooshin onthult zichzelf in haar witte cupcake-jurkje. De knappe influencer is een ware smaaktraktatie voor het oog!