Formule 1 Japan: van spektakel naar debacle

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
F1 Japan: van spektakel naar debacle

De Grand Prix van Japan was wellicht een van de meest spraakmakende races van het jaar…

Vroeg uit de veren

Voor de Formule 1-fans onder ons klonk het geluid van de wekker al vroeg op deze dag des heren, in de volksmond ook wel ‘zondag’ genoemd. Om 07:00 uur ging namelijk De Grote Prijs van Japan van start. De échte diehards deden er zelfs nog een schepje bovenop. Zij zaten om 03:00 uur al klaar voor de kwalificatie, die voorafgaand aan de race werd verreden. Het opgeven van onze voorgeschreven 8 uurtjes slaap, werd echter echter niet geheel naar verwachting beloond…

Wordt Ferrari dan toch nog kampioen?

Waar normaal gesproken de winnaar van de Grand Prix voor de meeste ophef zorgt, zat de vork toch net even anders in de steel vandaag. Het waren deze keer namelijk de ‘spraakmakende’ acties van beide Ferrari-coureurs, die de gemoederen flink bezig hielden. Waar vele kijkers zich afvroegen wat Ferrari in godsnaam aan het doen was, ontdekten wij de gedachte die schuilging achter deze ‘opmerkelijke’ acties. Het zit zo: nu het winnen van de constructeurs-titel niet meer in het verschiet ligt, heeft Ferrari naar het schijnt een ‘eigen’ kampioenschap opgericht, om zo in ieder geval toch nog een titel in de wacht te kunnen slepen. In dit kampioenschap strijden de tien verschillende teams om het ‘meest memorabele moment van het jaar’. Vastberaden om dit kampioenschap wél te winnen besloot Ferrari dan ook om niet op één paard te wedden, maar op twee coureurs om precies te zijn.

De acties van Vettel en Leclerc

Zo werd de Grand Prix van Japan afgetrapt met een valse start. De eerste rijder van het team, Sebastian Vettel, liet er geen gras over groeien en vertrok enkele seconden te vroeg van zijn startplek. Maar een valse start alleen bleek echter niet genoeg spektakel voor de Italianen. Dit kan beter! zullen ze vast gedacht hebben. En tja, meer ‘spektakel’ volgde… Blijkbaar had Ferrari-coureur Charles Leclerc de avond voor de race inspiratie opgedaan op de bowlingbaan van het hotel. De Monegask kegelde namelijk niemand minder dan Max Verstappen in de eerste ronde ook nog even van de baan, waardoor Max de wedstrijd niet uit kon rijden. Een ding is zeker: dat was een zeer ‘memorabel moment’ voor de Nederlandse fans…

FIA: Ferrari International Assistance

Wie een beetje thuis is in de wondere wereld van de Formule 1 weet, dat de FIA de leiding van de wedstrijd op zich neemt. Zij bestraffen dan ook de rijders, die zich niet geheel in het regelementen-boekje verdiept hebben. En waar de FIA normaal gesproken bekritiseerd wordt voor het uitdelen van straffen, was het nu het gebrek aan uitgedeelde penalties dat de fans deed verbazen. Zowel Vettel als Leclerc kregen dan ook géén straf voor hun ‘illegale’ acties. En ja, dat is ook de volgers van de Formule 1 op Instagram niet ontgaan. Zij hebben de FIA na de race van vandaag dan ook omgedoopt tot de Ferrari International Assistance.

Welke acties gaan we nog meer zien?

En dan rest ons nog de bovenstaande vraag. Want ja, nu het nieuw opgerichte kampioenschap van Ferrari wereldkundig is gemaakt, zal de concurrentie natuurlijk ook een gooi gaan doen naar de winst. We zijn dan ook maar al te benieuwd wat de volgende races zullen brengen. Wellicht dat Verstappen de volgende race een koekje van eigen deeg uitdeelt aan Leclerc? We zullen het over twee weken zien in Mexico!

Laatste nieuws

Yolanthe Cabau deelt schitterende foto in doorschijnende jurk

Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft een hoop mooie foto's online staan. Maar haar nieuwste foto spant de kroon. 

Video: Anna Nooshin leidt volgers af met weinig verhullend topje

Anna Nooshin heeft weinig nodig om haar volgers af te kunnen leiden. Dat blijkt wel uit deze video op haar Instagram.

Foto: Dankzij deze beeldschone vrouw scoort Luuk de Jong ook thuis de winnende

Luuk de Jong is terug bij PSV en daar zijn de Eindhovenaren maar wat blij mee. Maar niet alleen in het stadion is Luuk geliefd, want thuis heeft hij ook een schoonheid wachten!

Gerelateerde berichten