Eurovision: Shine a Light is het Songfestival voor jou

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Sorry Songfestivalfans: dit jaar is niet voor jullie. Het Eurovisie Songfestival is afgelast. Daarvoor in de plaats wordt er wel nog een vervangende show uitgezonden, maar die is ook niet voor jullie. Het eenmalige Eurovision: Europe Shine a Light is namelijk dé uitkomst voor mild geïnteresseerden die nieuwsgierig zijn naar de kandidaten, maar niet zes uur lang voor de tv willen zitten. Een ideale show voor de gewone man dus!

De Songfestival-leek heeft het soms zwaar tijdens een ’traditioneel’ Songfestival. Er zijn genoeg momenten die je het liefst door zou spoelen: tenenkrommende tussenstukjes, vals klinkende optredens die een kwartier lijken te duren, de eerste helft van de puntentelling, de ‘wachten op de uitslag’-act, en ga zo maar door. Goed nieuws: daar hebben we deze avond geen last van!

Lees ook: Zo maken we het Songfestival Corona-proof

Eindelijk een Songfestival voor ‘ons’

Eindelijk krijgen we vanavond waar we al die jaren van droomden: ontzettend korte optredens (ze schijnen alle deelnemende landen er in ’n half uurtje doorheen te jassen), geen puntentelling en geen oeverloos gezever om tijd mee te rekken. De uitzending, die niet in Ahoy maar ‘gewoon’ in Hilversum opgenomen wordt, duurt slechts twee uur!

Lees ook: Chantal Janzen stelt deelname Songfestival veilig

Wél komen alle deelnemers even langs, dus ook onze favorieten Roemenië en het Nederlands getinte Griekenland. Bovendien zijn presentatrices Edsilia Rombley en Chantal Janzen gewoon van de partij. Ook Ilse DeLange schijnt een (Duitstalig) optreden te verzorgen. Ga er dus lekker voor zitten, maar blijf vooral niet te lang hangen!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatsster Robin Groot deelt heerlijk hapje met vriendin Pien Hersman

Robin Groot en Pien Hersman hebben een bijzondere band. Dat merk je wel uit de foto's van de twee schaatssters.

Video: Kelly Piquet laat Max Verstappen links liggen voor andere liefde

Kelly Piquet verlaat Max Verstappen vlak voor eerste raceweekend en dat doet ze voor déze andere liefde van haar...

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Joost Klein gaat als een speer. Sinds bekend is dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival is er één vraag die iedereen bezig houdt.