Eredivisie gaat verder waar GTST stopte

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Hoewel Goede Tijden, Slechte Tijden bijna door hun voorraadje afleveringen heen is en binnenkort tijdelijk op de fles gaat, komen liefhebbers van soaps gretig aan hun trekken de komende tijd. Er is namelijk één ‘serie’ die ondanks een coronapauze drama blijft produceren: de Eredivisie.

De gemiddelde voetbalkijker gelooft al lang niet meer in een goede afloop van de Eredivisie. Fox-abonnementen worden opgezegd, en je hoeft ook niet meer bij voetbaltalkshows als Veronica Inside aan te kloppen voor voetbalonderwerpen. Het gaat alleen nog maar over ‘wie heeft wat gezegd?’ en ‘wie is boos op wie?’ in de rel rondom het wel of niet stoppen van de competitie – pure achterklap dus.

Lees ook: Meerdijk na ‘coronafeestje’ definitief in lockdown

Mensen die genieten van een goed uitgevoerde aanval over meerdere schijven haken af, maar de mensen die smullen van tactische leugentjes, heulen met de vijand, ja zeggen en nee doen, zijn spekkoper nu de Eredivisie steeds meer op GTST begint te lijken.

Soapschrijvers

Wat clubs en officials ook zeggen over de huidige staat van de Eredivisie, het is ‘eigen hachje eerst’. Er werd afgesproken dat er één duidelijk geluid van alle clubs zou komen: wachten met uitspraken over corona tot er zekerheid is. Toch zijn er een aantal clubs die voor hun beurt spreken met slim uitgedokterde berichten.

Lees ook: Deze EK-sterren zien we volgend jaar pas

Achter de schermen speelt dus sowieso méér: Ajax en PSV stemden in met stilte, maar kwamen direct daarna met berichten over hun voorkeur voor het stoppen van de competitie. Feyenoord voelde zich verraden, net als een aantal andere clubs. Omdat het allemaal moeilijk te volgen is, hebben we gelukkig de media die in deze rel als een soort GTST-schrijversteam te werk gaan. De clubs noemen elkaar net nog geen ‘bitch’, maar dicht in de buurt van de verhaallijntjes uit onderstaand filmpje komt het zeker. Kan jij de Ludo Sanders, Stefano of Linda Alberts van deze voetbalcrisis al aanwijzen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Wie doet het met wie?

Ondanks dat we al weken geen minuut voetbal gezien hebben, is er door de NOS nu zelfs een extra uitzending van Studio Voetbal ingepland. Er is namelijk zó veel te bespreken. Het zal echter weinig over ’t spelletje zelf gaan. Zie het als een soort KNVB Boulevard. Vier mannen die aan tafel praten over clubs die met elkaar onder één hoedje spelen, afspraken die niet nagekomen worden, bad boy Marc Overmars, ‘brave jongetjes’… genoeg materiaal om zo’n extra uitzending te verantwoorden dus.

Lees ook: GTST verliest weer actrice aan Ik Vertrek-scenario

Coronacri$i$

In GTST wordt er constant ruzie gemaakt om geld. In de Eredivisie is het nu net zo. Hoe hard clubs ook roepen om een competitiestop vanwege zorgen om het coronavirus, bedoelen ze eigenlijk zorgen om de clubkas. Ajax wil graag inpakken: zij staan eerste. Ook clubs die dreigen te degraderen bij een herstart willen dat de competitie stopt. Feyenoord, dat bezig was aan een opmars richting Champions League-voetbal, heeft liever dat er wordt doorgespeeld.

We willen niet veel zeggen, maar in soaps wordt er soms om minder hoge inzet een pistool getrokken. De les? Voetbalclubs gaan tot het randje. Zeker in crisistijd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Laatste nieuws

Speelse Sensi Lowe deelt heerlijke foto vanuit bad

De prachtige Sensi Lowe is in bad lekker met zichzelf aan het spelen. Ze is helemaal ingesopt, als dat maar goed gaat.

Foto: AnneKee Molenaar likt aan zoete vrucht

De prachtige AnneKee Molenaar mist haar vriendje Mathijs de Ligt nu door het WK in Qatar. Als ze niet aan Mathijs kan likken, likt ze wel aan iets anders...

Foto: Suzanne Schulting knuffelt stevige stam

Suzanne Schulting is één van de prachtigste schaatssters van ons land. Nu de kerst eraan zit te komen wilt deze mooie schaatsster niet alleen zitten. Hierdoor zoekt ze naar iets wat ze stevig kan knuffelen in deze koude dagen. 

Gerelateerde berichten