‘Einde De Villa en Temptation Island is typische De Mol-actie’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Is John de Mol van het einde van reality series als De Villa en Temptation Island?

RTL-zenderbaas Peter van de Vorst zag sterretjes na de laatste aflevering van De Villa. Maar nu heeft Peter ook Temptation Island en Love Island van tv én Videoland geëlimineerd. Dit kan maar één ding beteken: Wie is de Mol? is al begonnen (en òf John de Mol is).

Mocht je de aanleiding van dit nieuwtje tussen het André Hazes-geweld gemist hebben: De Villa werd vorige week van de buis gehaald wegens overschrijdend gedrag van éen van de deelnemers. Programmabaas Peter van de Vorst ziet daardoor in plaats van Sterren voor zijn show, sterretjes van de heisa rondom de voorlopig laatste ‘guilty plessure’ reality-serie van RTL Nederland.

Vinger in de aanpap

Nu zijn we niet de meest preutse site die je op het internet kunt vinden, maar we werden ook een beetje misselijk van de beelden. Moet je nagaan hoe het was voor programmabaas Peter. De zenderbaas van RTL neemt de touwen in ieder geval stevig in handen: na gesprekken met een aantal deelnemers van De Villa, trok hij óók de stekker uit de programma’s Temptation Island en Love Island.

In het eerste programma testen stellen hun relatie, in Love Island gaan vrijgezellen op zoek naar een relatie. Vooral bij Love Island bestaan er verhalen dat er gepusht zou zijn om bepaalde zaken te doen, net zoals de productiemaatschappij dat verantwoordelijk was voor De Villa ook een flinke vinger in de aanpap had.

De Villa werd geproduceerd door het Amsterdamse bedrijf Blue Circle. Op de website schrijft Blue Circle dat het ‘ooit begonnen is als onderdeel van RTL’.  Als zelfstandig productiemaatschappij is Blue Circle verantwoordelijk voor verschillende tv-programma’s op de moederzender, Net5 (ook van John de Mol) en de Nederlandse Publieke Omroep. Daaruit blijkt dat het bedrijf ook ‘gewone’ reality-tv kan maken. Of we moeten een koeienknuffelscenes van Boer Zoekt Vrouw Internationaal gemist hebben.

Zou John de Mol zijn?

Het blijft een feit dat radio voorlopig het alleenrecht geniet op het delen van guilty plessures. Dat is, helemaal in het tv-landschap van de afgelopen jaren, een bijzonder besluit. Het valt dan ook niet uit te sluiten dat John van Talpa zijn achternaam weer waar heeft gemaakt. Het kán de mediamagnaat niet lekker zitten dat er op RTL, één van de concurrerende omroepen van zijn zender, bijna begint met de bekendmaking van de kandidatenlijst van Wie is de Mol?

Voor John is er maar één de Mol en dat is John zelf. Dat de geestelijk vader van programma’s zoals Big Brother en Utopia wel weet hoe hij kandidaten moet manipuleren, is hoogstens een publiek geheim. Daarnaast delen John de Mol en Peter van de Vorst een zakelijk verleden. Of de twee zenderbazen het opnieuw op een herenakkoordje hebben gegooid, valt nog uit te wijzen.

Toegeven in woord zal John de Mol noch Peter van de Vorst nooit doen, maar verbaas je niet als er straks ‘plots’ een nieuwe realityserie van De Mol zijn hand op de buis verschijnt. Dan heeft hij niet alleen kijkcijferkanonnen van de concurrent gekild. Dan heeft hij het nieuwe seizoen Wie is de Mol? al uitgezonden voordat de volledige kandidatenlijst bekend is. 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Blondine Delfine Stal (20) puilt aan voor- én achterkant uit haar piepkleine outfit (foto’s!)

Delfine Stal knalt met haar flinke rondingen aan alle kanten uit haar kleding. Ze heeft een enorm klein topje aan die haar rondingen maar net kan tegenhouden.

Kelly Piquet is vlak voor de GP van China in het verkeerde land met haar grote liefde (foto’s!)

Vlak voordat Verstappen in actie moet komen in China reist zijn grote liefde Kelly Piquet af naar het verkeerde land! Zullen ze wel op tijd zijn voor het raceweekend?!

Kletsnatte Jutta Leerdam laat ze schudden op afgelegen plek (video)

Jutta Leerdam is aan het hardlopen op een afgelegen plek en laat haar voorgevel even enorm op en neer stuiteren tot groot genoegen van haar volgers!