Een 7-kamp aan redenen om het WK atletiek te kijken

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Nadine Visser WK atletiek

Wist je dat het Wereldkampioenschap atletiek op dit moment bezig is? Niet? Begrijpen we helemaal. Het sportfestijn wordt namelijk in het altijd uitnodigende Doha, Qatar gehouden. We drukken ons nog zwak uit als we zeggen dat de atletieksport – of sport in het algemeen – niet echt leeft in dat land. Er zit geen hond op de tribune, en fans hebben bovendien geen zin om mee te reizen naar deze dure ver-van-je-bed-show. Als de prestaties van het Nederlandse team dan ook nog eens ’n beetje tegenvallen (‘vlaggenschip’ Dafne Schippers viel uit met een blessure), kan zelfs de altijd olijke Dione de Graaff er geen aantrekkelijk affiche van maken. Daarom grijpen we nu in! Er zijn namelijk genoeg redenen om wél gewoon naar dit WK te kijken. Vergeet die lege stoeltjes, en verleg je focus naar deze ‘zevenkamp’ aan fitte sportlijven!

Nadine Visser

We beginnen onze zevenkamp met Nadine Visser. Deze 24-jarige meerkampster blinkt vooral uit in hordelopen en sprint, maar ze is ook één van de meest fotogenieke Nederlandse atletes!

Anouk Vetter

Anouk Vetter wordt vaak in één adem genoemd met Nadine Visser. De twee zijn zowel op de baan (ze doen beiden meerkamp) als buiten de baan onafscheidelijk. In meerdere opzichten een mooi duo!

Marije van Hunestijn

Witblond, 24 jaar, en razendsnel: dat is Marije van Hunestijn! Ze stond in Rio nog reserve, maar heeft inmiddels een mooi plaatsje in de Oranje sprint-estafetteploeg te pakken. Gaan we nog veel van zien in de toekomst!

Nadine Broerse

Nadine Broerse is één van de ‘veteranen’ van het team, maar met 29 jaar nog steeds een jonkie natuurlijk. Ze heeft al twee keer de Olympische Spelen meegemaakt, maar heeft altijd honger naar meer. Aan dat lijf te zien ontbreekt het bij Nadine zeker niet aan discipline!

Lisanne en Laura de Witte

Geen tweeling, wél zusjes! Lisanne (27) en Laura (24) komen elkaar ook regelmatig op de baan tegen, aangezien ze beiden excelleren op de 4×400 meter. Die ontmoetingen leveren vaak, geloof het of niet, leuke plaatjes op!

Susan Krumins

Susan Krumins is de oudste van het stel, maar loopt nog steeds als jonge hinde over de baan. Ze hield zich dit WK zéér verdienstelijk staande op de 10km tussen alle Afrikaanse loopsters!

Sifan Hassan

Ze is pas sinds 2013 officieel Nederlandse, maar Sifan Hassan heeft niet lang nodig gehad om al onze records te breken! Sifan won op schitterende wijze de 10.000 meter op dit WK, en is ook op de Olympische Spelen in Japan één van de grootste kanshebbers op dit nummer. Interviews met deze goedlachse meid zijn altijd top!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jutta Leerdam laat je dwars door nauwelijks aanwezig topje kijken (foto!)

Jutta Leerdam is nog geen half uur terug in Nederland of ze begint al weer mooie foto's te maken voor haar vriendje Jake Paul.

Maan de Steenwinkel laat zich filmen op afgelegen strand en heeft het overduidelijk koud (video!)

Maan de Steenwinkel heeft een video online gezet, waarin blijkt dat ze het duidelijk een beetje koud had. Alles valt namelijk te zien. 

Knappe schaatsster Femke Kok doet midden op straat aan zelfliefde (foto!)

Femke Kok heeft een nieuwe foto online gezet en al haar fans worden gelijk helemaal wild. Het plaatje heeft duidelijk het gewenste effect.