Dit zwarte model is woest op Australisch blad

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Adut Akech

Piepjong model uit Zuid-Soedan wordt verwisseld met ander meisje met dezelfde huidskleur!

Het Australische blad Who Magazine maakte afgelopen week een blunder van legendarisch formaat! In een diepte-interview met Adut Akech, één van de meest talentvolle jonge modellen uit ‘Down Under’, werd uitgebreid gepraat over discriminatie, ongelijkheid en de (ongunstige) positie van zwarte meisjes in de modellenwereld. Op ’t eerste gezicht een goed initiatief, zo’n artikel… Mits je niet paginagroot (links op foto hieronder) opent met een foto van ’n ander zwart model!

‘Alle Afrikanen lijken op elkaar’

De 19-jarige Akech kreeg op deze uiterst onhandige manier dus meteen gelijk: zwarte modellen, en dan vooral meisjes met een vluchtelingenachtergrond, worden vaak niet serieus genoeg genomen. Zelfs niet door bladen die zichzelf met zo’n artikel juist in een goed daglicht willen plaatsen! De van oorsprong Zuid-Soedanese schone is woest. Ze voelt zich persoonlijk beledigd, en vindt ook dat haar afkomst niet gerespecteerd wordt: “Het laat zien dat mensen erg kortzichtig zijn, ze denken dat elk zwart of Afrikaans meisje er hetzelfde uit ziet. Met een blank model was dit nooit gebeurd.”

Schuld afschuiven

Kleine nuance: het blad kreeg de foto’s aangeleverd door de bemiddelaar van het interview. Zo kunnen ze de schuld een klein beetje van zich af schuiven. Ze moeten alsnog keihard door het stof natuurlijk, met een beetje quality control hadden ze deze ‘wisseltruc’ nooit kunnen maken. De grote foto bleek van Flavia Lazarus, een model dat ook in Zuid-Soedan geboren is. Ze zaten dus dichtbij, maar dat maakt de fout misschien nog wel pijnlijker!

Daarom nu: een hele rits foto’s van de enige échte Adut Akech, 100% gecheckt, gegarandeerd en verzekerd. Zou wat zijn als wij nu dezelfde fout maken…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Dit spookten Kelly Piquet en Max Verstappen uit in hun luxe hotel

Kelly Piquet en Max Verstappen hebben tóch tijd gehad om samen tijd door te brengen! Deze foto's bewijzen dat ze het heel knus hadden samen in het hotel...

Anna Nooshin is smakelijk hapje in onhandig doorschijnend jurkje (video)

Model Anna Nooshin neemt een enorm risico met haar luchtige outfit. Van gevaarlijke roofdieren wegrennen gaat een zware klus worden met zo'n jurk!

Knappe schaatsster Pien Hersman (20) gebruikt haar tong in hotelkamer

Schaatsster Pien Hersman is in een zeer goede bui, en kan dat moeilijk verbergen. Geen wonder dat ze dit soort foto's online zet!