Dit zwarte model is woest op Australisch blad

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Adut Akech

Piepjong model uit Zuid-Soedan wordt verwisseld met ander meisje met dezelfde huidskleur!

Het Australische blad Who Magazine maakte afgelopen week een blunder van legendarisch formaat! In een diepte-interview met Adut Akech, één van de meest talentvolle jonge modellen uit ‘Down Under’, werd uitgebreid gepraat over discriminatie, ongelijkheid en de (ongunstige) positie van zwarte meisjes in de modellenwereld. Op ’t eerste gezicht een goed initiatief, zo’n artikel… Mits je niet paginagroot (links op foto hieronder) opent met een foto van ’n ander zwart model!

‘Alle Afrikanen lijken op elkaar’

De 19-jarige Akech kreeg op deze uiterst onhandige manier dus meteen gelijk: zwarte modellen, en dan vooral meisjes met een vluchtelingenachtergrond, worden vaak niet serieus genoeg genomen. Zelfs niet door bladen die zichzelf met zo’n artikel juist in een goed daglicht willen plaatsen! De van oorsprong Zuid-Soedanese schone is woest. Ze voelt zich persoonlijk beledigd, en vindt ook dat haar afkomst niet gerespecteerd wordt: “Het laat zien dat mensen erg kortzichtig zijn, ze denken dat elk zwart of Afrikaans meisje er hetzelfde uit ziet. Met een blank model was dit nooit gebeurd.”

Schuld afschuiven

Kleine nuance: het blad kreeg de foto’s aangeleverd door de bemiddelaar van het interview. Zo kunnen ze de schuld een klein beetje van zich af schuiven. Ze moeten alsnog keihard door het stof natuurlijk, met een beetje quality control hadden ze deze ‘wisseltruc’ nooit kunnen maken. De grote foto bleek van Flavia Lazarus, een model dat ook in Zuid-Soedan geboren is. Ze zaten dus dichtbij, maar dat maakt de fout misschien nog wel pijnlijker!

Daarom nu: een hele rits foto’s van de enige échte Adut Akech, 100% gecheckt, gegarandeerd en verzekerd. Zou wat zijn als wij nu dezelfde fout maken…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Auw: Enorme misser bij nieuwe serie Máxima zorgt voor wegzappende kijkers

De nieuwe serie Máxima heeft de enorme verwachtingen niet echt waar kunnen maken. Een simpel detail zorgde ervoor dat veel kijkers wegbleven...

Jack van Gelder fileert tafelgast tijdens De Oranjezondag: ‘Hij is zo ijdel als wat’

Jack van Gelder spaart zijn collega Rutger Castricum absoluut niet. Tijdens De Oranjezondag wordt er over- en weer flink met modder gegooid!

Video: Schaatsster Suzanne Schulting trekt keihard aan knalrood lichaamsdeel

Suzanne Schulting heeft een bijzondere manier gevonden om zichzelf sneller te laten herstellen. En dat moet je even gezien hebben.