Dit wist je nog niet over Bitterzoet-zangeres Eefje de Visser

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Eefje de Visser is een Nederlandse zangeres en songwriter. In 2009 won ze de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer-songwriter. Begin 2020 werd haar vierde album ‘Bitterzoet’ door meerdere jury’s uitgeroepen tot beste Nederlandse album van 2020. Daarnaast vielen een single, een videoclip, de live-act én de artiest zelf in de prijzen.

Songfestival geen hoogtepunt voor Eefje

Op 20 mei mocht Eefje de Visser met haar optreden de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival openen. In het najaar van 2020 werd Eefje gevraagd of ze op wilde treden tijdens het Eurovisie Songfestival. Samen met breakdancer Redo (35) en een dansgroep verzorgden zij de opening van het Europese liedjesfestijn. “Het optreden gaat over veerkracht in tijden van tegenslag. Dat is een verhaal dat ook heel goed bij Redo past, omdat hij een danser is met een fysieke beperking. Maar hij is er uiteindelijk heel goed uitgekomen en valt daardoor ook heel goed op in wat hij doet”, zegt Eefje. Visser ziet het optreden niet als een hoogtepunt uit haar carrière, maar wel als een van de meest opvallende en leukste dingen die de zangeres ooit heeft mogen doen.

Lees ook Romy Monteiro de nieuwe ster op Eurovisie Songfestival

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eefje de Visser (@eefjedevisser)

‘Bitterzoet’ van Eefje krijgt een eigen film

In januari 2020 speelde Eefje De Visser op het Groningse popfestival Noorderslag en bracht toen gelijk haar vierde album Bitterzoet uit. Niet veel later werd de zangeres uitgeroepen tot nummer 1 op de 3FM Live List 2020. Helaas heeft de brunette door de coronacrisis geen tour kunnen doen. Tóch bedacht de songwriter hier een creatieve oplossing voor. De liveshow die klaarstond is nu volledig te zien in de film, opgenomen in haar huis en studio. Voor de fans van Eefje dus dé uitgelezen kans om eens een kijkje bij haar thuis te nemen. De film is ook in een aantal Nederlandse concertzalen, waar Eefje haar uitverkochte Bitterzoet-show zou gaan spelen, te zien. Deze inkomsten worden verdeeld onder haar team, de vaste band en crew en iedereen die meewerkt aan het ontwikkelen van de film. “Zo hoop ik dat we van deze lockdown-nood een deugd kunnen maken, zowel voor mijn fantastische team en voor mijn awesome publiek!”, aldus de creatieve Eefje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eefje de Visser (@eefjedevisser)

Optreden in Doornroosje

Op 26 mei 2022 zal Eefje de Visser eindelijk weer gaan optreden in Doornroosje in Nijmegen. Door het uitbreken van het Coronavirus kwam de concerttournee in maart 2020 helaas tot stilstand. Naast de concertfilm die uitgebracht werd, verzorgden Eefje en haar band een concert voor een dertigtal toeschouwers op het gras van het lege festivalterrein in Biddinghuizen. Gelukkig kon Eefje tijdens de uitreiking van de 3FM Awards 2021 op 15 april 2021 weer even terug naar optreden mét publiek. Tijdens een van de proef-evenementen (fieldlab-experimenten) werd Eefje de Visser door het publiek gekozen tot beste artiest.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eefje de Visser (@eefjedevisser)

De band van Eefje

Eefje de Visser ziet haar bandleden als familie. Zo krijgen we in de concertfilm een bijzonder kijkje in haar wereld, gefilmd in De Robot Studios, een Gentse loft waarin Eefje werkt, slaapt en leeft. Alle opbrengsten van de concertfilm gaan naar haar crew en muzikanten die tijdens de coronacrisis inkomsten mislopen. De bandleden bestaan onder andere uit Annelie de Vries (synths, toetsen en zang), Aysha de Groot (zang en dans), Daan Schepers (synths, bas en zang), Klaas de Somer (drums elektonisch en akoestisch en Wieteke Wijt (zang en dans).

De muzikale ouders van Eefje

Haar muzikaliteit heeft Eefje de Visser niet van een vreemde. Zowel haar vader als moeder maakten vroeger muziek en stimuleerden Eefje dit ook te doen. De ouders van Eefje scheidden toen ze nog jong was. Op dat moment had de zangeres hier geen moeite mee, het gebeurde namelijk wel vaker in haar omgeving. Met de muzikale genen van haar ouders ging de songwriter als 12-jarige op gitaarles. Eefje zegt qua gezicht op haar vader te lijken en qua figuur op haar moeder. “Als mensen mijn vader zien, dan zien ze meteen dat ik zijn dochter ben. Ik, en al mijn broers en zussen eigenlijk, hebben hetzelfde donkere haar, dezelfde donkere wenkbrauwen, dezelfde ogen en ook heel leuk, dezelfde neus.”, aldus Eefje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eefje de Visser (@eefjedevisser)

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Emma Wortelboer kleedt zich uit in nieuwe videoclip Snollebollekes

In de nieuwe videoclip van Snollebollekes trekt Emma Wortelboer haar shirt uit. De spontane presentatrice lijkt de camera's even vergeten. Vervolgens begint ze met haar shirt te zwaaien. Verder zijn er beelden van haar dat ze op tafel staat te dansen.

Foto: Schaatsster Joy Beune maakt volgers wild met leren topje

De verleidelijke schaatsster Joy Beune weet iedereen te verleiden met een nieuwe foto van haar ongelooflijk strakke leren topje. 

Hélène Hendriks maakt vrouwen wild met nieuwe foto in strak shirtje

Hélène Hendriks, dé voetbalvrouw van Nederland steelt regelmatig mannenharten, maar deze keer gaat ze voor haar vrouwelijke aanbidders!