Dit wist je nog niet over actrice Bracha van Doesburgh

Bracha van Doesburgh Actrice Blondine Videoland Daan Schuurmans
Bracha van Doesburgh Actrice Blondine Videoland Daan Schuurmans

Bracha van Doesburgh is een Nederlandse actrice die schitterde in de hoofdrollen van meerdere Nederlandse films en series. De blondine werd al tijdens het volgen van de toneelschool gevraagd voor de hoofdrol in de film Vet Hard. Deze kans pakte de actrice natuurlijk met beide handen aan. Het grote publiek maakte kennis met haar indrukwekkende acteerprestaties, die ook opgemerkt werden door andere regisseurs, onder wie Dick Maas, de man achter o.a. Flodder. Bracha is tot de dag van vandaag te zien in de meest populaire Nederlandse series en films.

Bracha van Doesburgh zit in serie Oogappels

Bracha van Doesburgh heeft met haar hoofdrol als Fabie Schneeman in de serie Oogappels weer een kijkcijferhit te pakken. De serie wordt sinds januari 2019 door BNNVARA uitgezonden op NPO 1. Bracha kruipt in de huid van Fabie, een alleenstaande moeder van 2 pubers. In de serie is te zien hoe ze vooral haar zoon en losgeslagen puber Mees (Maas Bronkhuyzen) probeert op te voeden. Er komen allerlei typische thema’s voorbij met de daarbij horende worstelingen van het ouderschap. De kijker lijkt zich vooral te herkennen in de verschillende personages, dit is dan ook dé reden voor het succes van de serie. Niet heel gek dat er dan ook een nieuw seizoen in de maak is. Naar verwachting is Oogappels seizoen 4 in 2022 te zien op televisie.

Lees ook: Dit wist je nog niet over Dee van der Zeeuw

Verschil in leeftijd met man Daan Schuurmans

Bracha van Doesburgh (39) en haar man Daan Schuurmans (49) leren elkaar kennen bij het toneelstuk Closer, waarin ze samen speelden. Ondanks het leeftijdsverschil van 10 jaar besluit het stel op 4 juni 2011 in het huwelijksbootje te stappen. Ze zijn inmiddels meer dan tien jaar getrouwd en werkten onder andere samen in de populaire Videoland-serie Nieuwe Buren. Schuurmans vertelt dat zij nooit uitgepraat zijn met elkaar – waarschijnlijk helpt hun drukke leven daarbij. “Het leuke is dat wij elkaar veel te vertellen hebben. Zodra we even met z’n tweeën zijn, is het meteen zoals het was.”

Dit is het gezin van Bracha van Doesburgh

Het acteurskoppel kreeg in een korte tijd drie kinderen. In 2013 werd Bracha van Doesburgh voor het eerst moeder van haar dochter Sophia en in 2015 beviel de actrice van een tweeling; Kees en Boris. In een interview geeft Bracha aan dat het moederschap haar behoorlijk zwaar valt. De actrice had in de tijd rondom de geboorte van haar kinderen weinig slaap maar nog steeds genoeg werk. “soms liggen we ’s nachts naast elkaar in bed te mopperen. Ga jij er maar even uit… Nee, ik ben net al geweest.” Gelukkig kan de blondine tegenwoordig wat meer slaap pakken en schittert ze weer op de set van Oogappels.

Bracha van Doesburgh voorzichtig met Insta foto’s

Bracha is redelijk voorzichtig met het plaatsen van foto’s op haar Instagram. Af en toe zien we een kiekje voorbij komen met een van haar kinderen maar veelal is het een kijkje achter de schermen op zakelijk gebied. Van Doesburgh was ook redelijk laat met het ontdekken van Instagram, zo was haar eerste foto op

Gerelateerde berichten

Vorig artikelOntmoet de mooie vriendin van Ek-speler Stefan de Vrij
Volgend artikelHoe is het nu met presentatrice Ellemieke Vermolen?