DIT gebeurt er met transfer Quincy Promes bij straf voor steekpartij

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De transfer van Quincy Promes naar Spartak Moskou is eindelijk compleet. Toch werd er lang onderhandeld vanwege zijn steekincident. Wie draait er op voor de kosten als Promes achter de tralies belandt?

Ajax heeft volgens journalisten een ‘droomdeal’ te pakken. Waar er eerder nog problemen waren met de afspraken over de mogelijke veroordeling van Quincy Promes, zijn die nu opgelost. Spartak Moskou wilde dat Ajax zou opdraaien voor de eventuele financiële schade. De vleugelspeler van de Amsterdammers is zoals velen weten de hoofdverdachte bij een steekincident uit juli 2020. Woensdag werd de transfer ondanks alles eindelijk toch doorgedrukt omdat het einde van de Russische transfermarkt naderde.

Lees ook: Bizarre slotfase bij FC Volendam – Jong Ajax

Werelddeal Ajax bij transfer Quincy Promes

Er hing natuurlijk al langer een transfer van Quincy Promes in de lucht. De Russen wilden eigenlijk dat Ajax ook zou opdraaien voor een eventuele veroordeling. De geruchten gaan nu dat er een deal gemaakt is waarin het financiële risico volledig bij Spartak Moskou ligt. Mocht Quincy Promes dus schuldig bevonden worden en mogelijk een gevangenisstraf uit te moeten zitten, loopt Ajax dus geen risico. Gezien de omstandigheden een echte ‘werelddeal’ dus.

Snel handelen

Omdat het einde van de transfermarkt naderde moest er nu actie worden ondernomen. Ajax heeft dus volgens de pers een werelddeal te pakken. Het steekincident speelde volgens verschillende media een grote rol in dat Ajax zo snel mogelijk van de vleugelspits af wilde. De Amsterdammers verdienen bovendien nog eens minimaal 8,5 miljoen euro. Dit bedrag kan via ‘vrij eenvoudige’ bonussen oplopen tot 11 miljoen euro.

Bekijk hieronder het afscheidsinterview van Quincy Promes

Promes heeft verleden in Rusland

Quincy Promes speelde al eens eerder voor de club uit Moskou. De vleugelspits voetbalde daar tussen 2014 tot 2018. In deze periode was hij erg succesvol met 66 goals en 34 assists in 135 wedstrijden. De prijzen bleven ook niet lang uit en Promes won met Spartak Moskou in 2016/2017 de Premjer-Liga en de Russische supercup.  Ook werd hij verkozen tot beste speler van het seizoen en eind 2017 zelfs tot beste speler van het jaar. Promes vertelde zelf in een interview dat ‘het cirkeltje nu weer rond is.’ Hiermee bedoelde hij natuurlijk dat hij blij is om terug op zijn oude Russische nest te zijn. Hij kwam uiteindelijk via Sevilla bij Ajax terecht, waar hij lang geleden ook in de jeugd had gespeeld.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Voorovergebogen Marijn Kuipers wordt van achteren beklommen

Marijn Kuipers heeft normaal gesproken een vrij normale dag, maar nu wordt de knappe blondine opeens vanachter besprongen!

Video: Rico Verhoeven laat sterkste punten van zijn vriendin Naomy van Beem zien

De knappe vriendin van Rico Verhoeven, Naomy van Beem, is een lust voor het oog. en dat zie je wel op deze foto's. 

Foto: Juultje Tieleman probeert volgers te verleiden met zwoele blik

Juultje Tieleman is een van de knapste influencers van Nederland. Dat heeft ze deels te danken aan haar zwoele blik.