Deze vrouwelijke pokeraars leggen de mannen het vuur aan de schenen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Pokeren, een echte mannenwereld. Althans, niet meer! Steeds meer vrouwelijke spelers vinden hun weg naar de pokertafel. En niet om leuk mee te spelen. Nee, veel vrouwen zijn minstens zo goed als hun mannelijke tegenspelers. Wij nemen een paar beroemde vrouwelijke pokeraars onder de loep.

Fatima Moreira de Melo

Wat kan deze vrouw niet? Fatima Moreira de Melo won brons, zilver en goud op de Olympische Spelen als hockeyster, acteerde in de Nederlandse hitserie ‘Onderweg naar Morgen’, won RTL-programma ‘Expeditie Robinson’ en presenteert daarnaast nog verschillende televisieshows. In de tussentijd ontwikkelde Moreira de Melo ook haar pokerkunsten. En niet zonder verdienste. Het leverde haar al bijna 600.000 dollar een plek op in de Nederlandse Poker Hall of Fame op.

Vanessa Selbst

Een van de bekendste vrouwelijke pokerspelers is de Amerikaanse Vanessa Selbst. Met 11,9 miljoen dollar, ruim de helft meer dan de nummer twee op de lijst, werd ze de meest verdiende vrouwelijke pokerspeler ooit. Haar grootste prijs ooit won ze in Frankrijk, toen ze na de winst van de Partouche Poker Tour even 1,3 miljoen dollar op haar rekening kon bijschrijven. Niet mis!

Dehlia de Jong
Met bijna 170.000 volgers is deze prachtige verschijning niet alleen pokeraar, maar ook een bekende Nederlandse influencer. De Jong pokert niet met de minste spelers. Zo nam ze al plaats aan een tafel met bekende voetballers Neymar Jr en Gérard Pique. Zouden haar charmes helpen aan de pokertafel? Het heeft haar in ieder geval al bijna 30.000 dollar opgeleverd. En ook aan de online-pokertafel doet de Nederlandse het niet verkeerd. Door online te spelen won ze al ruim 27.000 euro, waarvan een groot deel in een Nederlands online casino. Hier kan je namelijk via verschillende betrouwbare aanbieders ook een kaartje leggen. Dehlia deed dat dus met groot succes.

Kathy Liebert

Na Vanessa Selbst is Kathy Liebert de meestverdienende pokerspeelster ter wereld. Ook al won ze de helft minder de Selbst, Liebert was wel de eerste vrouw die een toernooi won met meer dan een miljoen dollar als hoofdprijs! De Amerikaanse won haar eerste toernooi al in 2004, toen ze in de finale van $1500 Limit Hold ‘Em Shootout Kevin Song versloeg.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Jutta Leerdam puilt aan onderkant uit haar topje

De knappe schaatsster Jutta Leerdam verwent volgers gigantisch met foto van haar op vakantie. Ze draagt een super strak topje waar haar trofeeën uit dreigen te vallen. 

Video:GTST-actrice Bertrie Wierenga gaat los op draaiend apparaat

De knappe actrice Bertrie Wierenga, die je misschien wel kent van GTST, gaat flink tekeer op een draaiende machine.

Foto: Irene Schouten laat zich zonder schaatspak zien tijdens zonnige vakantie

De prachtige schaatsster Irene Schouten heeft de schaatsbaan ingeruild voor een zonnige vakantie. En daarvan deelt ze graag de foto's.