De verschillende verzekeringen voor jouw huis

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Woonverzekering

Een woonverzekering is ontzettend belangrijk om af te sluiten. Zo bescherm jij jouw woning en de waarde van jouw spullen. Je wilt er natuurlijk niet aan denken, maar stel je eens voor dat er een zware storm over jouw huis heen trekt. De dakpannen vliegen door de lucht en een aantal ramen gaan stuk. Door de regen wordt jouw dure houten vloer nat, waardoor deze helaas ook beschadigt raakt. Dit zijn situaties die vaak voorkomen, ook in Nederland. Net als bijvoorbeeld inbraakschade. Het zijn niet de leukste zaken die je moet regelen, maar wel een van de belangrijkste.

Het woord ‘woonverzekering’ is een overkoepelende term, die verschillende verzekeringen omvat voor jouw woning. Deze term is onder te verdelen in twee verschillende soorten woonverzekeringen. De inboedelverzekering en de opstalverzekering. Let goed op, want deze twee varianten verzekeren niet allebei hetzelfde. Daarom kan je kiezen om allebei de verzekeringen af te sluiten of slecht één. Wij vertellen jou alvast alles over de verschillen tussen deze twee opties.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering zorgt ervoor dat alle spullen in jouw huis verzekerd zijn. Dit zijn voorwerpen die niet ingebouwd zijn of vastzitten aan het huis. Hiermee worden bijvoorbeeld de volgende spullen bedoeld:

  • Meubels
  • Servies
  • Accessoires
  • Sieraden
  • Tv’s
  • Camera’s

En nog veel meer. Met een inboedelverzekering zorg je er dus voor dat alle waardevolle spullen in jouw huis in ieder geval in waarde verzekerd zijn. Hierdoor kunnen beschadigde voorwerpen worden gerepareerd of vervangen. Zonder inboedelverzekering moet je alle kosten zelf betalen, wat bij een gemiddeld huishouden in Nederland al snel op kan lopen richting de duizenden euro’s.

Opstalverzekering

De opstalverzekering daarentegen verzekerd het huis zelf. Dit gaat over de materialen en onderdelen die onlosmakelijk zijn verbonden met de woning. Denk hierbij aan:

  • Muren
  • Keuken
  • Deuren

En nog een heleboel andere dingen die bij jouw huis horen. De kosten voor reparatie aan een woning kunnen hoog oplopen. Veel mensen schrikken wanneer zij deze rekeningen voorbij zien komen. Maar met een goede opstalverzekering is dit verleden tijd. Jij bepaalt zelf of je kiest voor een compacte of allrisk verzekering en hebt zo invloed op de hoogte van jouw premie.

Gebeurt er iets onverwachts en ontstaat er hierdoor schade aan jouw woning? Dn hoef jij in ieder geval niet te schrikken van het bedrag dat de reparateur hiervoor rekent. Doordat jij een uitgebreide woonverzekering hebt afgesloten helpt de verzekeringsmaatschappij jou, door het (deels) vergoeden van de schade.

Woonverzekering afsluiten?

Zorg dat je op tijd jouw woonverzekering afsluit en woon zorgeloos in jouw nieuwe huis. Ook tijdens het verbouwen of verhuizen kunnen spullen kapot gaan. Het is dan extra zuur wanneer je niet verzekerd bent. Voorkom dit soort situaties en vind de woonverzekering die het beste aansluit bij jou situatie. Hiermee creëer jij zorgeloos woonplezier en voorkom je onverwachte hoge kosten. Wacht dus niet té lang en sluit vandaag nog jouw woonverzekeringen af.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Model Sylvia Geersen heeft er de kracht niet meer voor: “Ik kan het niet”

De knappe Sylvia Geersen is helemaal uitgeput. Ze heeft totaal geen kracht meer en kan het allemaal niet meer aan. Wat is er toch allemaal aan de hand?

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.