De verschillende verzekeringen voor jouw huis

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Woonverzekering

Een woonverzekering is ontzettend belangrijk om af te sluiten. Zo bescherm jij jouw woning en de waarde van jouw spullen. Je wilt er natuurlijk niet aan denken, maar stel je eens voor dat er een zware storm over jouw huis heen trekt. De dakpannen vliegen door de lucht en een aantal ramen gaan stuk. Door de regen wordt jouw dure houten vloer nat, waardoor deze helaas ook beschadigt raakt. Dit zijn situaties die vaak voorkomen, ook in Nederland. Net als bijvoorbeeld inbraakschade. Het zijn niet de leukste zaken die je moet regelen, maar wel een van de belangrijkste.

Het woord ‘woonverzekering’ is een overkoepelende term, die verschillende verzekeringen omvat voor jouw woning. Deze term is onder te verdelen in twee verschillende soorten woonverzekeringen. De inboedelverzekering en de opstalverzekering. Let goed op, want deze twee varianten verzekeren niet allebei hetzelfde. Daarom kan je kiezen om allebei de verzekeringen af te sluiten of slecht één. Wij vertellen jou alvast alles over de verschillen tussen deze twee opties.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering zorgt ervoor dat alle spullen in jouw huis verzekerd zijn. Dit zijn voorwerpen die niet ingebouwd zijn of vastzitten aan het huis. Hiermee worden bijvoorbeeld de volgende spullen bedoeld:

  • Meubels
  • Servies
  • Accessoires
  • Sieraden
  • Tv’s
  • Camera’s

En nog veel meer. Met een inboedelverzekering zorg je er dus voor dat alle waardevolle spullen in jouw huis in ieder geval in waarde verzekerd zijn. Hierdoor kunnen beschadigde voorwerpen worden gerepareerd of vervangen. Zonder inboedelverzekering moet je alle kosten zelf betalen, wat bij een gemiddeld huishouden in Nederland al snel op kan lopen richting de duizenden euro’s.

Opstalverzekering

De opstalverzekering daarentegen verzekerd het huis zelf. Dit gaat over de materialen en onderdelen die onlosmakelijk zijn verbonden met de woning. Denk hierbij aan:

  • Muren
  • Keuken
  • Deuren

En nog een heleboel andere dingen die bij jouw huis horen. De kosten voor reparatie aan een woning kunnen hoog oplopen. Veel mensen schrikken wanneer zij deze rekeningen voorbij zien komen. Maar met een goede opstalverzekering is dit verleden tijd. Jij bepaalt zelf of je kiest voor een compacte of allrisk verzekering en hebt zo invloed op de hoogte van jouw premie.

Gebeurt er iets onverwachts en ontstaat er hierdoor schade aan jouw woning? Dn hoef jij in ieder geval niet te schrikken van het bedrag dat de reparateur hiervoor rekent. Doordat jij een uitgebreide woonverzekering hebt afgesloten helpt de verzekeringsmaatschappij jou, door het (deels) vergoeden van de schade.

Woonverzekering afsluiten?

Zorg dat je op tijd jouw woonverzekering afsluit en woon zorgeloos in jouw nieuwe huis. Ook tijdens het verbouwen of verhuizen kunnen spullen kapot gaan. Het is dan extra zuur wanneer je niet verzekerd bent. Voorkom dit soort situaties en vind de woonverzekering die het beste aansluit bij jou situatie. Hiermee creëer jij zorgeloos woonplezier en voorkom je onverwachte hoge kosten. Wacht dus niet té lang en sluit vandaag nog jouw woonverzekeringen af.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Jennifer Hoffman schaamt zich voor ‘klein sneetje’

De bloedmooie Jennifer Hoffman deelt in haar verhaal op Instagram dat ze zich schaamt voor haar 'kleine sneetje'. Ze hoopt dat het op de rode loper niet zal opvallen...

Foto: Anna Nooshin bezoekt nachtclub met gladde paal

'Party animal' Anna Nooshin is recentelijk bij een nachtclub langs gegaan waar ze een foto maakte van een lang en zeer glad object. Zou ze per ongeluk in de verkeerde club beland zijn?

Foto: Sylvie Meis neemt enorm risico met piepklein scheefgetrokken jurkje

Sylvie Meis laat op een donkere locatie weinig aan de verbeelding over dankzij deze nietsverhullende outfit...