De nostalgische natte droom van elke millennial

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is een goede week voor alle smartphone liefhebbers in Nederland. Tijdens CES, een soort comic-con onder de Elon Musks, presenteerde Motorola hun nieuwe telefoon: De Razr. Het uiterlijk van deze telefoon is gebaseerd op de oude Razr van bijna twintig jaar terug, maar dan in een modern Oled-jasje. Motorola’s presentatie zal veel hoofden hebben doen draaien. Zagen mensen het nou goed? Kan die telefoon buigen? Ja, dat kan hij zeker. De ouderwetse flip phone is namelijk weer HE-LE-MAAL terug. En dat is goed nieuws voor alle nostalgische tech-fans. 

Had je vroeger ook zo’n flip phone? Dat je de telefoon opnam door hem open te vouwen en ophing door hem weer dicht te klappen. Een heerlijk gevoel. Want smartphones zijn mooi, met al hun apps en functies en technologie, maar niets is zo bevredigend als de ‘plok’ die je hoort bij het dichtklappen van je telefoon.

Vroeger was het ook een verslavend spelletje om de hele dag je telefoon open en dicht te klappen. En met de huidige generatie ADD’ers wordt de Razr straks de figdet spinner onder de smartphones.

I miss flip phones

Trip down memory lane

Dat is leuk, zo’n bevredigend klikje, maar de nostalgie trip stopt daar zeker niet. De Razr heeft voor de echte hipsters onder ons een retromodus waarbij het onderste scherm verandert in een klassiek T9-toetsenbord. Zo kan je weer lekker ouderwets typen met cijfertoetsen als de telefoon is opengeklapt.

Ook voelt het fijn om weer zo’n dichtgeklapte telefoon in je broekzak te dragen. Al helemaal omdat dit een van de eerste smartphones is die gewoon in je broekzak past. Nooit meer dat ruimte gebrek door die belachelijk grote schermen. Omdat de Razr goed in je broekzak ligt zal hij ook minder makkelijk eruit vallen en door de grote en het gewicht zal het wat meer opvallen als iemand hem uit je zak haalt.

Dus gestolen wordt hij ook niet. Over de dikte gesproken: het is weliswaar geen oude Nokia die een snoekduik van je balkon zal overleven. Maar de kans dat hij kapot valt, is bij deze brede telefoon wel aanzienlijk minder.

Token GIF - Find & Share on GIPHY

Flip phone

Behalve de nostalgie zijn er ook nog wat andere voordelen aan de Razr. Hij is compact, heeft alle moderne functies van een smartphone en voelt goed en stevig aan. Maar de grootste verbetering zit in het scherm. Smartphones zijn al jaren op weg naar grotere, meer tablet-achtige schermen.

De Razr heeft een van de grootste schermen op de markt, maar vanwege het scharnier heb je daar geen last van tijdens het meenemen. Dus alle moderne functies van een smartphone gecombineerd met alle praktische voordelen van een ouderwetse GSM.

De kinderziektes moeten er nog wel uit, maar kijk niet verbaasd op als iedereen over tien jaar weer met een flip phone in zijn handen staat. Want in dit geval geldt: Vroeger was ook echt beter.

Laatste nieuws

Anna Nooshin is smakelijk hapje in onhandig doorschijnend jurkje (video)

Model Anna Nooshin neemt een enorm risico met haar luchtige outfit. Van gevaarlijke roofdieren wegrennen gaat een zware klus worden met zo'n jurk!

Knappe schaatsster Pien Hersman (20) gebruikt haar tong in hotelkamer

Schaatsster Pien Hersman is in een zeer goede bui, en kan dat moeilijk verbergen. Geen wonder dat ze dit soort foto's online zet!

Slaperige Rico Verhoeven klemt hoofd van klein kind tussen koelkastdeur (video)

Rico Verhoeven is niet helemaal wakker en slaat de koelkastdeur vol tegen zijn eigen kind!