Internationale Mannendag niet zo typisch man als het lijkt

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Deze man is blij met de niet-Metromanlijst van Internationale Mannendag

Toen we hoorden over het bestaan van Internationale Mannendag werden we meteen dolenthousiast. Eindelijk een dag voor ons! Vandaag vieren we met z’n allen dat we man zijn!

Maar helaas. Daar staat deze dag niet voor. Nee, het is een uiterst serieuze aangelegenheid waarbij de organisatie aandacht wilt vragen voor thema’s rond het man-zijn. Dat doen ze met de hulp van 6 pijlers: het promoten van positieve rolmodellen, het erkennen van positieve mannelijke bijdragen aan …. Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap. Klinkt bijna alsof het bedacht is door vrouwen!

Daar steken we een stokje voor. Op deze manier lijkt het namelijk meer op een soort Internationale Metromannendag. Daarom krijg je van ons de zes échte pijlers van Internationale Mannendag.

Een man heeft een goedgevulde gereedschapskist

Het gaat er hierbij niet om dat de man weet hoe deze tools gebruikt worden. Het ‘hebben van’ is de pré. Zo’n zware koffer vol fonkelende gereedschappen oogst respect. Ook bij die klusjesman die je uiteindelijk toch moet bellen.

Een man weet dat de wc-bril omhoog hoort

De wc-bril is binnen elk huis een punt van discussie, behalve vandaag. Dit is de dag waarop de brillen omhoog horen. We zijn het zat om na elk plasje dat ding weer naar beneden te duwen. Zie je een wc met de bril omlaag? Schroom dan niet om deze omhoog te zetten of beter: ruk ‘m van de pot.

Een man met kinderen verschoont ook de luiers

Nee, we hebben het hier niet over babypoep. Dagelijks worden onze mannen-luiers vol gekakt met emotionele crisissen, maandelijkse Halloween-party’s en andere kwakzalverij gebaseerd op oestrogeen en/of uitspattingen van (jouw) jeugdig kroost. Als je die niet regelmatig leegt, word je helemaal….

Zing de Champions League-hymne mee alsof dit het volkslied is

We dromen allemaal van het Nederlands Elftal, maar in de EK-selectie van bondscoach Ronald Koeman zijn de plaatsen beperkt. Dat nationale volkslied is sowieso slaapverwekkend vergeleken met deze epische hymne. Of hij nou langskomt tijdens een potje FIFA, of in een Champions League-avondje in ’n volle kroeg, of als je bij je schoonfamilie zit: meezingen die hap! Voor dat échte profgevoel doe je gewoon een 3D-brilletje op. Alsof je zelf op het veld staat. Kippenvel!

Mocht de man gezien worden terwijl hij vaker dan 3 keer moet insteken, is dat niet gebeurd

Nee, viespeuken, dit gaat niet over biologisch inparkeren. We hebben het natúúrlijk over het wegzetten van je bolide. Claimt iemand dat je vaker dan drie keer moest proberen om je auto recht in het parkeervak te zetten? Geen zorgen. Jij weet wel beter. Diegene liegt.

Een man vergeet verjaardagen, vooral die van zichzelf

De enige kalender die mannen zien, is de scheurkalender die je leest tijdens ons belangrijkste ochtendritueel. En daar staan de verjaardag van je ouders, vrienden, vage kennissen en vergeten jeugdliefdes natuurlijk niet op. Je verdient al ’n schouderklopje als je je eigen verjaardag ’n keer niet vergeet!

Laatste nieuws

Foto: Beeldschone Maan de Steenwinkel zoekt de grens op met bizarre outfit

Maan de Steenwinkel trakteert haar fans tijdens menig optreden niet enkel op mooie muziek, maar ook op een mooie Maan. Toch viel ze deze keer het meest op dankzij deze extreme outfit!

Video: Nikkie Plessen floept bijna uit piepklein topje

Nikkie Plessen is dol op minimalisme. Niet alleen bewijst ze dat door kleine outfits te verzinnen voor haar shoppers, maar zelf draagt ze ook het liefst zo min mogelijk. Deze keer is ze misschien zelfs iets té ver gegaan...

Video: Victoria Koblenko ongewenst gefilmd tijdens dansje in galajurk

Victoria Koblenko danst en zingt mee met Oekraïense muziek. Niet in een afgelegen club ergens in Amsterdam, maar op een exclusief galafeest. Haar beste jurk trok ze snel uit de kast. Maar die mag niet gefilmd worden, zo lijkt het. Althans, niet helemaal...

Gerelateerde berichten