Internationale Mannendag niet zo typisch man als het lijkt

Datum: 

Categorie:
Deze man is blij met de niet-Metromanlijst van Internationale Mannendag

Toen we hoorden over het bestaan van Internationale Mannendag werden we meteen dolenthousiast. Eindelijk een dag voor ons! Vandaag vieren we met z’n allen dat we man zijn!

Maar helaas. Daar staat deze dag niet voor. Nee, het is een uiterst serieuze aangelegenheid waarbij de organisatie aandacht wilt vragen voor thema’s rond het man-zijn. Dat doen ze met de hulp van 6 pijlers: het promoten van positieve rolmodellen, het erkennen van positieve mannelijke bijdragen aan …. Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap. Klinkt bijna alsof het bedacht is door vrouwen!

Daar steken we een stokje voor. Op deze manier lijkt het namelijk meer op een soort Internationale Metromannendag. Daarom krijg je van ons de zes échte pijlers van Internationale Mannendag.

Een man heeft een goedgevulde gereedschapskist

Het gaat er hierbij niet om dat de man weet hoe deze tools gebruikt worden. Het ‘hebben van’ is de pré. Zo’n zware koffer vol fonkelende gereedschappen oogst respect. Ook bij die klusjesman die je uiteindelijk toch moet bellen.

Een man weet dat de wc-bril omhoog hoort

De wc-bril is binnen elk huis een punt van discussie, behalve vandaag. Dit is de dag waarop de brillen omhoog horen. We zijn het zat om na elk plasje dat ding weer naar beneden te duwen. Zie je een wc met de bril omlaag? Schroom dan niet om deze omhoog te zetten of beter: ruk ‘m van de pot.

Een man met kinderen verschoont ook de luiers

Nee, we hebben het hier niet over babypoep. Dagelijks worden onze mannen-luiers vol gekakt met emotionele crisissen, maandelijkse Halloween-party’s en andere kwakzalverij gebaseerd op oestrogeen en/of uitspattingen van (jouw) jeugdig kroost. Als je die niet regelmatig leegt, word je helemaal….

Zing de Champions League-hymne mee alsof dit het volkslied is

We dromen allemaal van het Nederlands Elftal, maar in de EK-selectie van bondscoach Ronald Koeman zijn de plaatsen beperkt. Dat nationale volkslied is sowieso slaapverwekkend vergeleken met deze epische hymne. Of hij nou langskomt tijdens een potje FIFA, of in een Champions League-avondje in ’n volle kroeg, of als je bij je schoonfamilie zit: meezingen die hap! Voor dat échte profgevoel doe je gewoon een 3D-brilletje op. Alsof je zelf op het veld staat. Kippenvel!

Mocht de man gezien worden terwijl hij vaker dan 3 keer moet insteken, is dat niet gebeurd

Nee, viespeuken, dit gaat niet over biologisch inparkeren. We hebben het natúúrlijk over het wegzetten van je bolide. Claimt iemand dat je vaker dan drie keer moest proberen om je auto recht in het parkeervak te zetten? Geen zorgen. Jij weet wel beter. Diegene liegt.

Een man vergeet verjaardagen, vooral die van zichzelf

De enige kalender die mannen zien, is de scheurkalender die je leest tijdens ons belangrijkste ochtendritueel. En daar staan de verjaardag van je ouders, vrienden, vage kennissen en vergeten jeugdliefdes natuurlijk niet op. Je verdient al ’n schouderklopje als je je eigen verjaardag ’n keer niet vergeet!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Wielrenster Puck Moonen lift haar dekentje omhoog en onthult bedpartner (Foto!)

Puck Moonen deelt een opmerkelijke video op haar Instagrampagina. Ze doet haar deken omhoog en laat haar onderkant helemaal zien. Ook haar bedpartner komt hierbij goed in beeld!

Wow: Dit zijn de allermooiste foto’s van Máxima-actrice Delfina Chaves

Delfina Chaves is de beeldschone actrice die een piepjonge Máxima speelt in de nieuwe Videoland serie Máxima. Eén ding is al zeker: een hoop mannelijke kijkers gaan ontzettend genieten van deze Argentijnse dame!

Minimaal aangeklede Jutta Leerdam laat zich keuren door gluurder in badkamer (foto’s!)

Jutta is zich aan het klaarmaken in de badkamer maar wordt bekeken. Ze heeft nauwelijks kleding aan! Degene die Jutta aan het bekijken is lijkt deze outfit dan ook helemaal goed te keuren!