De beste voetballers van Feyenoord

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Feyenoord is één van de drie grootste voetbalclubs in Nederland en komt uit Rotterdam. De club werd in 1908 opgericht onder de naam Wilhelmina en veranderde regelmatig van naam tot in 1912, toen de naam SC Feijenoord werd gekozen. Vervolgens kwam de club in de eerste divisie terecht en won het landskampioenschap vijftien keer, de KNVB-beker dertien keer, de Europacup één keer, twee keer de UEFA Cup en één keer de wereldbeker. De club is ook de enige Nederlandse club die internationaal een grote prijs heeft gewonnen, waardoor ze historisch gezien een vooraanstaande rol hebben in het Nederlandse voetbal. Er is onlangs ook een documentaire verschenen over deze club, dus het is zeker een club die het bekijken waard is.

In dit artikel bespreken we de beste voetballers die door de jaren heen voor Feyenoord hebben gespeeld. Hierbij kijken we naar de hele carrière van deze voetballers, niet alleen hun tijd bij Feyenoord.

 • Pierre van Hooijdonk
  Pierre van Hooijdonk speelde in totaal net iets meer dan drie jaar voor Feyenoord, verspreidt over twee periodes. Hij was vooral erg succesvol tussen 2001 en 2003, toen hij 62 scoorde tijdens 84 wedstrijden en 8 doelpunten maakte tijdens het 2001-02 UEFA kampioenschap.
 • Giovanni van Bronckhorst
  Giovanni van Bronckhorst heeft alleen voor Feyenoord gespeeld in plaats van voor verschillende teams. In totaal speelde 237 wedstrijden voor deze club. Hij won twee KNVB-kampioenschappen als speler en was de trainer van de club toen ze hun laatste Eredivisie wonnen in 2017.
 • Leroy Fer
  Leroy Fer werd geboren in 1990 en speelde tussen 2019 en 2021 voor Feyenoord voordat hij een contract kreeg bij Alanyaspor. Hij is een geweldige middenvelder en heeft gedurende zijn carrière veel doelpunten gemaakt, waardoor hij een populaire keuze is voor online weddenschappen, waarbij veel nieuwe bookmakers online kansen voor hem creëren.
 • Dirk Kuyt
  Dirk Kuyt speelde voor Feyenoord in 2003 en stond al snel bekend als een van de meest getalenteerde spelers in de Eredivisie. In 2006 verhuisde hij naar Engeland om voor Liverpool te spelen, maar hij kwam terug naar Feyenoord in 2015 en speelde de laatste twee jaar van zijn carrière voor deze club.
 • Ove Kindvall
  Ove Kindvall uit Zweden speelde als aanvaller voor Feyenoord toen ze de Europese kampioenschappen wonnen in 1970. Hij won ook twee Eredivisie kampioenschappen en scoorde 129 goals in 144 wedstrijden.
 • Henrik Larsson
  Henrik Larsson was, net als Ove Kindvall, een Zweedse aanvaller voor Feyenoord. Later speelde hij voor Celtic, Barcelona en Manchester United en hij won de UEFA-kampioenschappen met de Catalanen in 2005-06.
 • Roy Makaay
  Veel voetbalfans zullen Roy Makaay herkennen vanwege zijn tijd bij Deportivo La Coruna en Bayern München. Hij speelde de laatste drie seizoenen van zijn carrière voor Feyenoord en won het KNVB-kampioenschap in 2008. Hij werkt nog steeds voor de club als trainer.
 • Robin van Persie
  Robin van Persie begon en eindigde zijn professionele voetbalcarrière in de De Kuip Arena voor Feyenoord. Hij speelde daarnaast ook voor Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe en vertegenwoordigde Nederland op drie wereldkampioenschappen (2006, 2010 en 2014) en twee Europese kampioenschappen (2008, 2012).
 • Ronald Koeman
  Ronald Koeman is een echte legende en speelde de laatste twee jaar van zijn carrière voor Feyenoord in de jaren 90. Hij is één van de weinige spelers die voor de drie grootste clubs van Nederland heeft gespeeld en werkte tot oktober 2021 als trainer voor FC Barcelona.
 • Johan Cruijff
  Johan Cruijff wordt wereldwijd erkend als een van de beste voetballers aller tijden. Na voor AFC Ajax en Barcelona te hebben gespeeld, speelde hij het laatste jaar van zijn professionele carrière voor Feyenoord. Tijdens dit seizoen won de club haar eerste kampioenschapstitel in 10 jaar. Net als veel andere voetballers op deze lijst, werkte hij later als trainer voor de clubs waar hij eerder in zijn carrière voor had gespeeld.

Feyenoord scoort dit seizoen niet erg hoog bij bookmakers als het gaat om kansen op een nieuw kampioenschap. Bookmaker Unibet heeft de odds voor Feyenoord bijvoorbeeld op 11.00 gezet, wat vrij hoog is. Het feit dat Feyenoord de laatste jaren niet veel kampioenschappen heeft gewonnen, heeft duidelijk een effect gehad op voetbalweddenschappen. Dit betekent echter wel dat je een mooi bedrag kunt verdienen als je op een landtitel gokt. Het ligt er dus net een beetje aan hoe je er tegenaan kijkt.

Veel wereldberoemde voetballers hebben voor Feyenoord gespeeld en de club heeft regelmatig verrassende uitslagen tijdens wedstrijden. Hoewel het niet duidelijk is wie de beste spelers van dit seizoen zijn, kan het altijd een gokje waard. Als je ervoor wilt gaan, kijk dan naar de afgelopen paar wedstrijden. Hebben ze die gewonnen of verloren? Zorg er daarnaast voor dat je op de hoogte bent van het voetbalnieuws zodat je weet welke spelers blessures hebben en wie de tegenstanders zijn.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Knappe zangeres Mell (Melanie Jonk) pakt Beste Zangers-kijker helemaal in

Zangeres Melanie Jonk is zit bij de nieuwste lichting van deelnemers voor Beste Zangers. Deze knappe dame is nog niet héél bekend, maar daar brengt ze met dit soort foto's eigenhandig verandering in!

Foto: Zangeres Elize puilt volledig uit haar razend strakke topje

Zangeres Elize heeft wel vaker verleidelijke outfits aan, maar het pakje wat ze nu heeft aangetrokken is echt heel bijzonder. 

Foto: Marieke Elsinga laat zich diep in haar shirtje kijken op zonnig terras

Marieke Elsinga heeft even besloten om zich nergens meer zorgen om te maken en te gaan genieten van het warme zonnetje.