De meest legendarische rollen van Rutger Hauer

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Rutger Hauer overleden

‘Onze’ grootste en misschien wel beste acteur is vorige week overleden. Een eerbetoon aan zijn beste films is dus zeker op z’n plaats!

Normaal worden we niet zo snel ‘geraakt’ door overlijdensberichten van bekende Nederlanders. Toen we gisteren hoorden dat Rutger Hauer op 75-jarige leeftijd na een kort ziekbed is overleden, kwam dat echter best hard binnen. Want dat deze imposante kerel, die toch echt de onbetwiste originele Nederlandse Hollywoodheld (of schurk) is, er niet meer is – dat is gewoon heel jammer! Laten we Hauers leven en carrière daarom vieren met een klein overzichtje van zijn beste of vetste rollen. Wie nog niet bekend is met zijn werk: ga vooral eens kijken!

Turks Fruit

Hoewel de meeste mannen natuurlijk vooral oog hadden voor de acteerprestaties van Monique van de Ven, mag de rol van Rutger Hauer absoluut niet vergeten worden. Het was één van zijn eerste films, en meteen ook één van z’n beste.

Blade Runner

Blade Runner werd matig ontvangen, maar groeide later uit tot echte cultklassieker. Dat is grotendeels te danken aan de legendarische acteerprestatie van Rutger Hauer, die een mensachtige robot speelde die langzaam steeds meer échte menselijke trekjes bij zichzelf ontdekte. De inmiddels beroemde monoloog die hij in één van de laatste scènes uitspreekt heeft Hauer deels zelf ge/herschreven. Schitterend stukje filmgeschiedenis:

Sin City

Hauer werd in Hollywood bekend en berucht om zijn rollen als slechterik. Zijn personage Cardinal Roark uit Sin City mag dus zeker niet ontbreken. Hij nam voor de rol zelfs tijdelijk afscheid van zijn karakteristieke blonde lokken!

Hobo with a Shotgun

‘Goed’ willen we Hobo With a Shotgun absoluut niet noemen. Op en top vermaak is het wél! Hauer mocht in deze film echt he-le-maal losgaan als het titelkarakter: een zwerver met een shotgun!

Laatste nieuws

Video: Hulpeloze Leontine Borsato aan riem meegetrokken

Leontine Borsato is sinds haar breuk met Marco Borsato een vrije vrouw. Niemand die bepaalt waar ze gaat en staat; dat doet ze nu lekker zelf! Toch laat deze knappe dame zich voor één keertje meesleuren. Aan een riem nota bene...

Sensi Lowe verleidt volgers met duizelingwekkende foto van haar troeven

Sensi Lowe laat haar volgers graag meedenken met hoe ze over straat gaat. Om de volgers extra te motiveren, plaatst ze er altijd heerlijke foto's bij!

Foto: Emma Wortelboer omzeilt Instagram-regels met ondeugende foto

Riskante foto's zijn we intussen wel gewend van de mooie Emma Wortelboer, maar met deze foto balanceert ze écht op het randje van de Instagram-voorschriften...

Gerelateerde berichten