De meest legendarische rollen van Rutger Hauer

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Rutger Hauer overleden

‘Onze’ grootste en misschien wel beste acteur is vorige week overleden. Een eerbetoon aan zijn beste films is dus zeker op z’n plaats!

Normaal worden we niet zo snel ‘geraakt’ door overlijdensberichten van bekende Nederlanders. Toen we gisteren hoorden dat Rutger Hauer op 75-jarige leeftijd na een kort ziekbed is overleden, kwam dat echter best hard binnen. Want dat deze imposante kerel, die toch echt de onbetwiste originele Nederlandse Hollywoodheld (of schurk) is, er niet meer is – dat is gewoon heel jammer! Laten we Hauers leven en carrière daarom vieren met een klein overzichtje van zijn beste of vetste rollen. Wie nog niet bekend is met zijn werk: ga vooral eens kijken!

Turks Fruit

Hoewel de meeste mannen natuurlijk vooral oog hadden voor de acteerprestaties van Monique van de Ven, mag de rol van Rutger Hauer absoluut niet vergeten worden. Het was één van zijn eerste films, en meteen ook één van z’n beste.

Blade Runner

Blade Runner werd matig ontvangen, maar groeide later uit tot echte cultklassieker. Dat is grotendeels te danken aan de legendarische acteerprestatie van Rutger Hauer, die een mensachtige robot speelde die langzaam steeds meer échte menselijke trekjes bij zichzelf ontdekte. De inmiddels beroemde monoloog die hij in één van de laatste scènes uitspreekt heeft Hauer deels zelf ge/herschreven. Schitterend stukje filmgeschiedenis:

Sin City

Hauer werd in Hollywood bekend en berucht om zijn rollen als slechterik. Zijn personage Cardinal Roark uit Sin City mag dus zeker niet ontbreken. Hij nam voor de rol zelfs tijdelijk afscheid van zijn karakteristieke blonde lokken!

Hobo with a Shotgun

‘Goed’ willen we Hobo With a Shotgun absoluut niet noemen. Op en top vermaak is het wél! Hauer mocht in deze film echt he-le-maal losgaan als het titelkarakter: een zwerver met een shotgun!

Laatste nieuws

Foto: Heleen van Royen geeft volgers nachtzoen met flink inkijkje

Heleen van Royen is niet vies van het maken van een verleidelijke foto. De schrijfster zou dat gerust haar nieuwe hobby kunnen noemen. 

Foto: Zwetende Danique Hosmar ligt op rug na inspannende sessie

De knappe blondine Danique Hosmar heeft weer een flinke sportsessie erop zitten, en dat levert een zweterig kiekje op! 

Daniëlle Oerlemans is geen spat veranderd op heerlijke foto in badkleding

De oud-wielrenster Daniëlle Oerlemans verwent volgers met pikant kiekje in schaars geklede badkleding, want de beste vrouw viert haar verjaardag!