De meest legendarische rollen van Rutger Hauer

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Rutger Hauer overleden

‘Onze’ grootste en misschien wel beste acteur is vorige week overleden. Een eerbetoon aan zijn beste films is dus zeker op z’n plaats!

Normaal worden we niet zo snel ‘geraakt’ door overlijdensberichten van bekende Nederlanders. Toen we gisteren hoorden dat Rutger Hauer op 75-jarige leeftijd na een kort ziekbed is overleden, kwam dat echter best hard binnen. Want dat deze imposante kerel, die toch echt de onbetwiste originele Nederlandse Hollywoodheld (of schurk) is, er niet meer is – dat is gewoon heel jammer! Laten we Hauers leven en carrière daarom vieren met een klein overzichtje van zijn beste of vetste rollen. Wie nog niet bekend is met zijn werk: ga vooral eens kijken!

Turks Fruit

Hoewel de meeste mannen natuurlijk vooral oog hadden voor de acteerprestaties van Monique van de Ven, mag de rol van Rutger Hauer absoluut niet vergeten worden. Het was één van zijn eerste films, en meteen ook één van z’n beste.

Blade Runner

Blade Runner werd matig ontvangen, maar groeide later uit tot echte cultklassieker. Dat is grotendeels te danken aan de legendarische acteerprestatie van Rutger Hauer, die een mensachtige robot speelde die langzaam steeds meer échte menselijke trekjes bij zichzelf ontdekte. De inmiddels beroemde monoloog die hij in één van de laatste scènes uitspreekt heeft Hauer deels zelf ge/herschreven. Schitterend stukje filmgeschiedenis:

Sin City

Hauer werd in Hollywood bekend en berucht om zijn rollen als slechterik. Zijn personage Cardinal Roark uit Sin City mag dus zeker niet ontbreken. Hij nam voor de rol zelfs tijdelijk afscheid van zijn karakteristieke blonde lokken!

Hobo with a Shotgun

‘Goed’ willen we Hobo With a Shotgun absoluut niet noemen. Op en top vermaak is het wél! Hauer mocht in deze film echt he-le-maal losgaan als het titelkarakter: een zwerver met een shotgun!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Model Sylvia Geersen heeft er de kracht niet meer voor: “Ik kan het niet”

De knappe Sylvia Geersen is helemaal uitgeput. Ze heeft totaal geen kracht meer en kan het allemaal niet meer aan. Wat is er toch allemaal aan de hand?

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.