De 7 meest opvallende weetjes over actrice Ortál Vriend

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Flikken Rotterdam, De Verraders, Mocro Maffia; Ortál Vriend is genoeg te zien op tv. Toch lijken weinig mensen deze prachtige verschijning écht te kennen. Dit wist je nog niet over deze Israëlisch-Nederlandse actrice…

Ortál Vriend acteert in films en op tv, maar zegt gelukkig ook vaak genoeg ‘ja’ tegen andere leuke uitdagingen op haar pad. Zo kan je haar vaak zat zien bij spelshows. Daar laat ze zich dan van zo’n mooie kant zien, dat ze meteen opvalt. Wie dan nog steeds geen genoeg van Ortál kan krijgen, moet ook zeker haar Insta eens bekijken! Toch zijn er nog genoeg dingen die je niet weet over Ortál. Dus lees vooral verder. Hier de 7 meest opvallende dingen over Ortál Vriend!

1. Haar naam zegt het al; Ortál Vriend heeft een relatie

Haar naam verklapt het eigenlijk al. Ortál Vriend heeft een vriend. Zijn naam is Faiz, en lijkt vooral anoniem te willen blijven. Ze heeft dus geen relatie met een bekend persoon. Ortál en haar vriend hebben het wel zeer gezellig samen; op Instagram zien we meerdere foto’s voorbijkomen van de actrice die op een exotisch vakantieadresje is met haar vriend. Ze lijkt al een langere tijd een relatie met deze Faiz te hebben; hij komt al best lang voorbij op haar Insta feed.

2. Ortál Vriend heeft heerlijke Insta

Ortál deelt nog veel meer van zichzelf op haar Instagram. Zo kan je zien dat ze nog een bijbaan heeft als trainster en bovendien model is. Een erg fitte dame is het absoluut, en dit showt ze graag voor de camera. Volgers krijgen regelmatig een foto te zien van haar flexibele vaardigheden, of grappige momenten uit haar leven. Ze is zeker een follow waard, die Ortál!

3. Ortál was briljant bij De Slimste Mens

Kijkers van Flikken Rotterdam kennen haar als de slimme Noucha van Vliet, een rechercheur die door wijze beslissingen vele criminelen in de kraag vat. Bij de Slimste mens, terug in 2020, liet Ortál zien dat ze ook zonder dat personage goed meekan met intellectueel Nederland. Een top 10-plek van de slimste deelnemers zat er helaas niet in, maar ze sloeg absoluut geen modderfiguur. Ze genoot haar schoolopleiding aan de Regionale Scholengemeenschap Enkhuizen en hierna ging ze bij de Toneelacademie Maastricht voor de nodige educatie op het gebied van acteren. Aan praktische én theoretische kennis geen gebrek dus!

4. Ortál Vriend kan goed schaatsen

Naast training geven en trainen in de gym is Ortál Vriend ook te vinden op de schaatsbaan. Althans, bij het programma IJzersterkste. Daar liet de warmbloedige Ortál zich een strak pak aanmeten en klapte ze de vrieskou tegemoet. Ze bleek week na week één van de fitste deelnemers, en werd uiteindelijk knap tweede achter topsporter Kim Lammers. Hierna heeft ze het schaatspak weer omgeruild voor een yogapak, en geeft ze voornamelijk haar instructies in warme ruimtes. Dat sport toch een stukje gemakkelijker.

5. Bekend van spannende serie Celblok H

In 2016 speelde Ortál Vriend de rol van Tamar Beukema in de Nederlandse dramaserie Celblok H. De makers van de serie, die draait om een vrouwengevangenis, lieten Ortál voor één aflevering toe in de inrichting. Toch maakte ze tijdens het spelen van dit bijrolletje een verpletterende indruk!

6. Ortál Vriend is half Israëlisch

Een deel van de roots van Ortál Vriend liggen in Israël. Die prachtige zwarte lokken en mooie voornaam komen natuurlijk niet uit Nederland! Ortál is niet in Israël geboren, maar komt oorspronkelijk gewoon uit Hoorn. Hoewel dat een stuk minder exotisch klinkt, verklapt haar uiterlijk natuurlijk dat ze meer is dan gewoon een Hollandse actrice!

7. Ortál is niet te vertrouwen bij De Verraders

In het tweede seizoen van De Verraders werd Ortál Vriend aangewezen als één van de verraders. Voor dit spannende programma heeft ze natuurlijk de perfecte achtergrond. Als rechercheur bij Flikken Rotterdam speelde ze altijd een zeer betrouwbaar personage. Maar bij de serie Mocro Maffia dan juist weer niet. Daar speelde ze Lydia, die connecties heeft in de Amsterdamse onderwereld. Het is in ieder geval schitterend om te zien hoe Ortál zich als betrouwbaar ogende vrouw manouvreert in de rol van onbetrouwbare verrader. Haar medeplichtige verraders Stefano Keizers en Jamie Westland lijken de mantel van ‘slechterik’ iets gretiger op te pakken dan Ortál zelf. Dat maakt haar misschien wel de ultieme Verrader!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Zien: dit is de bizar grote schoenencollectie van Memphis Depay

Memphis Depay heeft een compleet nieuwe collectie schoenen die...

Video: Famke Louise buigt diep voorover in supermarkt en laat haar beschuitjes zien

Famke Louise laat haar beschuitjes goed bekijken wanneer ze diep voorover buigt!

Jessie Jazz Vuijk prikt dwars door haar nieuwe spierwitte topje heen (video!)

Jessie Jazz Vuijk laat haar parels helemaal zien in doorzichtbare topje. Zelfs zo goed dat ze door het topje heen prikt!