De 7 beste film-bijrollen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Woensdag 18 december was het moment, waarop de vele Star Wars fans al maandenlang wachten, dan eindelijk daar. Het was dé dag dat de laatste Star Wars-film ‘The Rise of Skywalker’ in première ging. Nu zouden we alles kunnen gaan spoilen, maar zo galant als we zijn willen we de film natuurlijk niet voor jullie verzieken. Daarom gooien we het even over een andere boeg. We gebruiken deze film met een heuse sterrencast als een heerlijk excuus om het over bijrolletjes van andere celebrities te hebben.

Harry Styles & Daniel Craig als Stormtroopers

Voor de eerste twee bijrollen blijven we bij het ‘Star Wars’-thema. De producenten van de mega-populaire filmreeks hebben er namelijk een traditie van gemaakt om in elke film een ‘bekend persoon’ in een Stormtrooper pak te hijsen. Een actie die de meeste kijkers vaak compleet ontgaat, aangezien de celebs van top tot teen in een Stormtrooperpak gehuld zijn. Daniel Craig was als Stormtrooper te ‘zien’ in The Force Awakens. De Bond-acteur was in de naastgelegen studio scènes aan het opnemen voor de Bond-film Skyfall, en werd geheel ongepland gevraagd of hij ‘niet effe mee wilde doen’.

In het laatste deel van de Star Wars films – The Rise of Skywalker – zou Harry Styles de rol van een van de Stormtroopers hebben ingenomen. Althans, zo verklaarde acteur Luke Hamill (je weet wel, die man die Luke Skywalker speelt).

Daniel Craig - Stormtrooper

Doutzen Kroes is een heuse ‘Wonder Woman’

Van mannen in robuuste, alles verhullende pakken, gaan we naar een (gelukkig) compleet andere bijrol. Die van topmodel Doutzen Kroes welteverstaan. De Friese schone speelde namelijk een ienie mini bijrolletje in de girlpower film. Doutzen speelt in Wonder Woman een van de amazones op een eiland dat alleen door vrouwenkrijgers wordt bevolkt. Precies: de ideale vakantiebestemming voor menig man. Ehh, waar hadden we het ook alweer over? Ohja, Doutzen speelde de rol van Venelia: de rechterhand van hoofdrolspeelster Gal Gadot. Tot ons – en dat van jullie – grote geluk, hebben we nog wat bewijsmateriaal kunnen vinden van Doutzen’s rolletje.

Half Hollywood in Game of Thrones

Ja en dan zijn daar nog een aantal bijrolletjes die zeker niet op dit lijstje mogen ontbreken. Ze vonden dan ook allen plaats in een van de populairste series ooit: Game of Thrones. Volgens sommigen zijn deze rolletjes gedenkwaardiger dan het ruk-einde van de serie zelf. Tja, daar hebben ze wel een kneiter van een punt. Dus aangezien het glas hier altijd halfvol (of naja, liever tot de nok toe gevuld) is, verblijden we je even met deze heerlijke bijrolletjes.

Superfan Ed

We trappen af met het rolletje van professioneel liedjesschrijver en zanger Ed Sheeran. Dat Ed een grote fan is van de serie heeft hij zelf nooit onder stoelen of banken gestoken. Best slim van Ed, aangezien zijn voorliefde voor de show hem een heuse bijrol opleverde.

Iemand koffie?

De tweede bijrol in Game of Thrones was wellicht dé meest besproken bijrol van 2019. Iedere kijker van de show had het er tenslotte over. Degene, of beter gezegd hetgeen, dat een Twitter-tsunami veroorzaakte was namelijk een heuse koffiebeker. Die van de drakenmoeder om precies te zijn.

Koffiebeker GOT

De bloemkolen van Carice

En dan is daar nog onze afsluiter! En niet zomaar een. We hebben het beste natuurlijk voor het laatst bewaard. We hebben het natuurlijk over dé bijrol – of beter gezegd: bijrollen – die Game of Thrones tot zo’n daverend succes hebben gemaakt. We hebben het natuurlijk over de bloemkolen van Carice van Houten. Het is dan ook geen toeval te noemen dat de seizoenen waarin Carice haar groentemarkt tentoonstelde, ook de meest gewaardeerde delen van de serie zijn gebleken.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Emma Heesters buigt ver voorover en laat je diep naar binnen kijken (video!)

Zangeres Emma Heesters laat iedereen meekijken wanneer ze ver voorover buigt!

Anna Nooshin heeft ineens gigantisch achterwerk in nietsverhullend jurkje (video)

Anna Nooshin weet haar volgers nog steeds te verbazen met haar knappe uiterlijk. Ze heeft een enorm achterwerk die onthuld wordt door haar prachtige jurk.

Volgers met stomheid geslagen: Roxy Dekker deelt intiem filmpje in auto met nieuwe vriend Koen

Roxy Dekker en Koen van Heest kunnen overduidelijk niet van elkaar afblijven. Zelfs niet als ze in de auto zitten!