De 5 bestverkochte auto’s van 2020 in Nederland

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De eerste maand van 2021 zit er alweer op en het belooft net als 2020 een hectisch jaar te worden. Dit heeft ook invloed gehad op het aantal verkochte auto’s, maar toch werden er nog steeds heel wat verkocht in Nederland. Dit zijn de 5 bestverkochte auto’s van 2020.

5. Renault Clio

Wie aan Renault denkt, noemt daarbij hoogstwaarschijnlijk ook de Renault Clio. Deze compacte wagen zie je steeds vaker in het straatbeeld. Met 7079 verkochte modellen staat de auto vol trots in de top vijf van bestverkochte auto’s van 2020. De Franse wagen die bekend staat om zijn zuinigheid en al sinds 1990 op de markt is, blijkt ook dit jaar weer uitstekend vaak verkocht te zijn.

Renault Clio bestverkochte autos nederland 2020
Foto: Unsplash

4. Ford Focus

Het populairste model van Ford is de Focus. Niet gek want het is het absolute paradepaardje van Ford. Jaar na jaar is het de bestverkochte wagen van Ford. Dit jaar is het echter een beetje in achting gedaald onder onze bevolking. Het model zakt namelijk van plaats 3 naar plaats 4 in de top 10. Op de Nederlandse snelwegen zal je ze echter vaak genoeg voorbij zien komen. Aangezien het model soms nog wat prijzig kan zijn, is een autoverzekeringen vergelijken geen slecht idee zodat je zeker weet dat de kosten niet nog hoger oplopen.

3. Opel Corsa

De Opel Corsa heeft een gigantische comeback gemaakt. In 2019 stond het model namelijk op slechts de 40e plek. Dit jaar komt het echter de top 3 binnendringen. De compacte wagen die in Engeland onder de merknaam Vauxhall wordt verkocht is weer helemaal terug van weggeweest. Met meerdere modellen en uitvoeringen zijn er genoeg opties om toe te passen op je wagen.

Open corsa bestverkochte autos nederland 2020
Foto: Unsplash

2. Volkswagen Polo

Het kon haast niet anders dan dat de Volkswagen Polo op een hoge plek zou binnenkomen en wel op de tweede plek. Ook in 2020 was het model weer extreem populair. Het valt daarbij wel op dat dit de enige Volkswagen in de top 5 is. Er is namelijk geen plek voor de Volkswagen Golf, waar de verwachtingen toch hoog lagen.

1. Kia Niro

De bestverkochte wagen van 2020 is de Kia Niro. Deze wagen bestaat nog maar enkele jaren, maar het redelijk nieuwe model en heeft nu al gigantisch aan populariteit gewonnen. Met meer dan 11 duizend verkochte auto’s is de hybride wagen dan ook de dik verdiende nummer 1.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Nikkie Plessen is erg harig op onverwachte plek

Nikkie Plessen zorgt altijd erg goed voor zichzelf. Het is dus erg onverwachts dat er opeens een pluk haar tevoorschijn komt. 

Foto: beeldschone vriendin van Bram Krikke deelt bloedheet kiekje

Bram Krikke heeft het maar goed voor elkaar. Hij heeft namelijk een van de knapste vrouwen van het land aan de haak geslagen. 

Video: Marieke Elsinga komt klem te zitten met rondingen

Marieke Elsinga is ondertussen al een poos zwanger en dat ga je steeds beter zien. De rondingen van Marieke zorgen nog wel eens voor onhandige situaties...