De 3 handigste tips en tricks voor Android smartphones

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Hoe ‘goed met telefoons’ je ook denkt te zijn – er zijn altijd dingen die je nog niet wist over je eigen smartphone!

Weinig mensen gebruiken werkelijk álle features van hun eigen smartphone. Da’s ook niet nodig – veel extra’s of features zijn zelden of nooit bruikbaar voor de gemiddelde gebruiker. Toch weten we zeker dat je een aantal van deze handige tips en tricks voor je Android telefoon nog niet kent!

Lees ook: TIP: Optimaal je smartphone opladen doe je zo

Overal nachtmodus op je smartphone

De meeste Androidtelefoons hebben tegenwoordig gewoon een optie voor een soort universele nachtmodus, of ‘dark mode’. Veel beter voor je ogen, zeker ’s avonds! Met deze handige tip hoef je de meeste apps niet onafhankelijk van elkaar op deze donkere modus in te stellen. Je kunt dit via je pull-downmenu of in de displayinstellingen zelf inschakelen.

Nooit meer bang voor té nieuwsgierige mensen

Bang dat mensen die je iets wil laten zien op je telefoon stiekem rond gaan snuffelen in je berichtjes of foto’s? Tegenwoordig kan je zelf bepalen wat andere mensen kunnen zien zodra je je telefoon even afgeeft. Activeer eerst de ‘scherm vastzetten’-optie in je beveiligingsinstellingen. Daarna kan je vanaf je overzichtspagina (vierkantje) per app aangeven of hij ‘vastgezet’ moet worden. Wie in een vastgezette app zit moet steeds als er naar een andere app geswitcht wordt de telefoon ontgrendelen! Vanaf nu kan je veilig je telefoon afgeven aan té nieuwsgierige vrienden!

Lees ook: Op deze manier typ je nóg sneller op je smartphone

Met één hand je telefoon bedienen

We vragen uit beleefdheid niet waarom je dit misschien zou willen, maar omdat telefoons tegenwoordig steeds groter worden, is het ook steeds lastiger om je telefoon met één hand te bedienen. Wie toegang heeft tot Google-toetsenborden op z’n smartphone heeft toegang tot een speciaal toetsenbord voor éénhandige gebruikers. Deze is iets kleiner, maar heeft alle belangrijke knopjes nog steeds binnen handbereik. Doe ermee wat je wilt!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Romy Monteiro heeft kleverige verslaving

Romy Monteiro doet er alles aan om in shape te blijven. Toch is er één ding waar de zangeres echt niet af kan blijven. Het is een nogal plakkerige verslaving om te hebben..

Foto: Bridget Maasland draagt bizar lapje bij heerlijke outfit

Bridget Maasland deelt een schrokkende foto met haar volgers. Het lijkt op het eerste oog alsof Bridget een prachtige outfit draagt maar is er toch wel iets héél merkwaardigs aan te zien..

Foto: Katja Schuurman beloont volgers met heerlijk vakantiekiekje

Katja Schuurman is op vakantie. En de prachtige roodharige actrice deelt met liefde een paar mooie plaatjes van die vakantie.