Kan Michael van Gerwen toch weer nummer 1 van wereld worden?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Michael van Gerwen is van zijn vertrouwde nummer één plek op de wereldranglijst gestoten! Kan de Nederlander het binnenkort weer goedmaken in de Premier League?

De wereldranglijst bij het darten, de order of merit, kijkt naar totaal prijzengeld en baseert daar zijn ‘ranking’ op. Omdat Michael van Gerwen er niet in slaagde het WK Darts te winnen, liep hij een enorme smak prijzengeld mis. Concurrent Gerwyn Price, die met overmacht de titel pakte, sprong in één klap 500.000 pond omhoog op de lijst. Daarmee stootte hij ‘MVG’ van de eerste plaats. Gelukkig mag Michael binnenkort meedoen aan de prestigieuze Premier League of Darts, waar hij Price kan ’terugpakken’.

Lees ook: WK Darts danseressen weten wel raad met aubergine

Premier League of Darts-deelnemers bekend

Michael van Gerwen is één van de gelukkige darters die mee mogen doen aan de Premier League of Darts, zo werd bekend na de finale van het WK. Hij is de enige Nederlander die zich kwalificeerde. Hij zal niet alleen nieuwe nummer één Gerwyn Price, maar ook nummer drie Peter Wright tegenkomen in het toernooi. Sportief kan hij daar sowieso revanche nemen! De Premier League is een wekelijkse competitie die langs grote Europese steden trekt. Het Rotterdamse Ahoy is de ‘vaste’ locatie voor (meestal twee) Nederlandse speeldagen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Tina Nijkamp heeft vreselijk nieuws voor Chantal Janzen: “Afschuwelijk dieptepunt”

Chantal Janzen staat bekend als kijkcijferkanon, maar deze keer heeft ze het écht verknald. De cijfers liegen er niet om...

Foto: Memphis Depay ziet groen van ellende en zet zichzelf voor schut

Memphis Depay laat zich normaal gesproken alleen van zijn beste kant zien. Nu zet hij zichzelf juist voor schut!

Schaatsster Suzanne Schulting filmt eigen onderkant in loszittend sportbroekje (Foto’s!)

Suzanne Schulting verbaast haar fans met een heerlijk video van zichzelf in de sportschool. Ze filmt haar volledige onderkant en lijkt even te vergeten dat ze in een openbare sportschool is.