Kan Michael van Gerwen toch weer nummer 1 van wereld worden?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Michael van Gerwen is van zijn vertrouwde nummer één plek op de wereldranglijst gestoten! Kan de Nederlander het binnenkort weer goedmaken in de Premier League?

De wereldranglijst bij het darten, de order of merit, kijkt naar totaal prijzengeld en baseert daar zijn ‘ranking’ op. Omdat Michael van Gerwen er niet in slaagde het WK Darts te winnen, liep hij een enorme smak prijzengeld mis. Concurrent Gerwyn Price, die met overmacht de titel pakte, sprong in één klap 500.000 pond omhoog op de lijst. Daarmee stootte hij ‘MVG’ van de eerste plaats. Gelukkig mag Michael binnenkort meedoen aan de prestigieuze Premier League of Darts, waar hij Price kan ’terugpakken’.

Lees ook: WK Darts danseressen weten wel raad met aubergine

Premier League of Darts-deelnemers bekend

Michael van Gerwen is één van de gelukkige darters die mee mogen doen aan de Premier League of Darts, zo werd bekend na de finale van het WK. Hij is de enige Nederlander die zich kwalificeerde. Hij zal niet alleen nieuwe nummer één Gerwyn Price, maar ook nummer drie Peter Wright tegenkomen in het toernooi. Sportief kan hij daar sowieso revanche nemen! De Premier League is een wekelijkse competitie die langs grote Europese steden trekt. Het Rotterdamse Ahoy is de ‘vaste’ locatie voor (meestal twee) Nederlandse speeldagen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Sorry mannen: schaatsster Pien Hersman (20) heeft stiekem toch een vriendje

Pien Hersman heeft lang een groot geheim gehouden voor iedereen. Ze blijkt namelijk toch een vriendje te hebben. Hij is net als Pien ook topsporter!

Lies Zhara zet haar piepkleine zwemtopje zwaar onder druk met gigantische troeven (foto’s!)

Lies Zhara ligt lekker in de zon met haar zwemtopje aan, maar laat haar twee bekende 'vriendinnen' bijna eruit floepen!

NOS Studio Sport heeft nieuw kijkcijferkanon: maak kennis met knappe blondine Eline de Zeeuw (31)

NOS Studio Sport kijkcijfers schieten omhoog! Niet omdat er ineens meer naar sport gekeken wordt, maar omdat er een nieuwe presentatrice aangesteld is! Hoog tijd om even kennis te maken met deze dame: Eline de Zeeuw.