Daniëlle van de Donk doet van Persie na

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Daniëlle van de Donk Nederland Turkije

Herinner je die magische WK-goal tegen Spanje nog? Deze lijkt er op. Maar dan iets slomer, niet met het hoofd, tegen een slechte keeper, in het altijd knusse Heerenveen. Verschil moet er wezen!

Let op je woorden

We weten het: je mág vrouwenvoetbal helemaal niet met mannenvoetbal vergelijken. Lacherig doen over vrouwenvoetbal is al helemaal uit den boze. Toch gaan we dat gewoon doen. Hadden ze maar niet moeten doen alsof deze EK-kwalificatiereeks een interessante aangelegenheid zou zijn. Een zware opgave zou het worden: stuk voor stuk ploegen die we volgens spelers en staf “echt niet mogen onderschatten”…

Nou, daar geloven we na die 7-0 tegen Estland, en de 3-0 van gisteravond tegen een werkelijk dramatisch Turkije natuurlijk helemaal niks meer van. Dit is nét zo interessant als het ‘grote’ Nederland tegen pak ‘m beet San Marino. Daar zijn we gisteravond, net als de miljoen andere kijkers, mooi ingetuind!

Van de Donk vs. Van Persie

Lichtpuntje van de avond: een lekker goaltje van Daniëlle van de Donk, die volgens velen op die magische kopgoal van Robin van Persie tegen Spanje op het WK in Brazilië leek. Kijk, in zo’n geval is het ineens wél oké om te vergelijken! Dan doen wij dat ook: die van Daniëlle was mooi, maar iets minder mooi dan die van Robin. Én tegen een slechter team, in een minder belangrijke wedstrijd, en bovendien geen snoekduik. Maar mooi was ie wel. Check ‘m hieronder.

Daniëlle scoort ook buiten veld

Dat uitgerekend Daniëlle van de Donk ‘m maakt is ook leuk. De piepkleine middenvelder scoort niet vaak, al helemaal niet direct vanuit een hoge bal. Buiten het veld scoort ze wél geregeld trouwens! Wist je namelijk dat Daniëlle een relatie heeft met Arsenal-ploeggenoot Beth Mead? Op de werkvloer zou zoiets ongehoord zijn, maar op de werkvloer zijn je collega’s niet stuk voor stuk topfitte vrouwen met sporttalent! Gelukkig maken ze daar in het vrouwenvoetbal niet zo’n probleem van. Wat dat betreft is de sport véél verder dan de mannentak…

Laatste nieuws

Foto: Maan de Steenwinkel floept bijna uit haar topje tijdens wild optreden

Maan de Steenwinkel is een prachtige zangeres met een geweldig lichaam. Soms zit een ongeluk echter in een klein hoekje. 

Foto: Zomers geklede Jutta Leerdam geeft showtje weg tijdens vakantie

Jutta Leerdam is momenteel aan het genieten van een welverdiende vakantie.Ze besluit haar volgers te trakteren op een leuke show. 

Foto: Hélène Hendriks geniet van spuitende topsportster

terwijl iedereen naar de tour de France kijkt, focust Hélène zich op de vrouwelijke wielrensters, die de Giro D’Italia voor vrouwen rijden.

Gerelateerde berichten