Daniëlle van de Donk doet van Persie na

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Daniëlle van de Donk Nederland Turkije

Herinner je die magische WK-goal tegen Spanje nog? Deze lijkt er op. Maar dan iets slomer, niet met het hoofd, tegen een slechte keeper, in het altijd knusse Heerenveen. Verschil moet er wezen!

Let op je woorden

We weten het: je mág vrouwenvoetbal helemaal niet met mannenvoetbal vergelijken. Lacherig doen over vrouwenvoetbal is al helemaal uit den boze. Toch gaan we dat gewoon doen. Hadden ze maar niet moeten doen alsof deze EK-kwalificatiereeks een interessante aangelegenheid zou zijn. Een zware opgave zou het worden: stuk voor stuk ploegen die we volgens spelers en staf “echt niet mogen onderschatten”…

Nou, daar geloven we na die 7-0 tegen Estland, en de 3-0 van gisteravond tegen een werkelijk dramatisch Turkije natuurlijk helemaal niks meer van. Dit is nét zo interessant als het ‘grote’ Nederland tegen pak ‘m beet San Marino. Daar zijn we gisteravond, net als de miljoen andere kijkers, mooi ingetuind!

Van de Donk vs. Van Persie

Lichtpuntje van de avond: een lekker goaltje van Daniëlle van de Donk, die volgens velen op die magische kopgoal van Robin van Persie tegen Spanje op het WK in Brazilië leek. Kijk, in zo’n geval is het ineens wél oké om te vergelijken! Dan doen wij dat ook: die van Daniëlle was mooi, maar iets minder mooi dan die van Robin. Én tegen een slechter team, in een minder belangrijke wedstrijd, en bovendien geen snoekduik. Maar mooi was ie wel. Check ‘m hieronder.

Daniëlle scoort ook buiten veld

Dat uitgerekend Daniëlle van de Donk ‘m maakt is ook leuk. De piepkleine middenvelder scoort niet vaak, al helemaal niet direct vanuit een hoge bal. Buiten het veld scoort ze wél geregeld trouwens! Wist je namelijk dat Daniëlle een relatie heeft met Arsenal-ploeggenoot Beth Mead? Op de werkvloer zou zoiets ongehoord zijn, maar op de werkvloer zijn je collega’s niet stuk voor stuk topfitte vrouwen met sporttalent! Gelukkig maken ze daar in het vrouwenvoetbal niet zo’n probleem van. Wat dat betreft is de sport véél verder dan de mannentak…

Laatste nieuws

Foto: Sterre Koning verleidt volgers met doorzichtig topje

Sterre Koning brengt haar volgers in extase met een nieuwe foto. De blonde zangeres poseert zowaar in een doorzichtig topje..

Foto: Jutta Leerdam laat broek bijna van heupen zakken in badkamer

Jutta Leerdam deelt wel vaker een prachtige foto van zichzelf, maar deze keer gaat ze nog een stapje verder. Haar broek lijkt bovendien langzaam naar beneden te glijden...

Foto: Juultje Tieleman begint vakantie zonder kleding

De altijd beeldschone Juultje Tieleman is weer op vakantie. Deze keer gaat het niet allemaal van een leien dakje; al haar kleding is foetsie! Hoe lost de blondine dat op?

Gerelateerde berichten