Ronaldo wil opnieuw doorbreken

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Cristiano Ronaldo, de vedette die momenteel zijn brood verdient als professioneel voetballer, heeft de wens uitgesproken om na het betaald voetbal zijn acteerkunsten elders te vertonen. De Portugese vedette gaat voor een nieuwe carrière in Hollywood.

Ronaldo is absoluut niet de eerste voetballer die het briljante idee heeft om, nadat hij zijn voetbal-miljoenen binnengesleept heeft, zijn naam en faam te gebruiken om die toch al  overvolle bankrekening te blijven spekken met filmklusjes. Zo zijn we allemaal bekend met Vinnie Jones, de Engelse sloper die in zijn jaren op het veld al snoeihard en met passie zijn vak uitoefende. Eigenlijk kun je wel stellen dat Jones in zijn tijd als prof alvast een portfolio op aan het bouwen was, voor wanneer hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing.

Jones speelde namelijk regelmatig rollen waarbij hij gewoon ‘zichzelf’ mocht zijn: agressief, keihard, lomp en grappig. Vaak kroop Vinnie bijvoorbeeld in de huid van meedogenloze gangsters. Denk bijvoorbeeld aan de films Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998), S****h (2000) en The Big Bounce (2004). Zegt dit je nog niks? Dat is niet erg: Jones speelde ook in EuroTrip (2004) en X-men: The Last Stand (2006). Op zich geen verkeerde titels, toch?

(Tekst loopt door na het filmpje)

Acteertalent

Terug naar CR7. De Portugees wordt door velen bejubeld en door net zovelen veracht, maar hij laat tot op heden zijn voeten spreken. En wellicht in de toekomst dus ook zijn acteertalenten. Dat Ronaldo niet vies is van een potje toneelspel, laat hij met enige regelmaat zien op het groene doek. Wellicht heeft Cristiano stiekem een beetje afgekeken bij collega-voetballer Neymar. Ook de Braziliaanse buitenspeler is niet vies van een potje duikelen op het veld. Daar hield hij zowaar een rol in de populaire Netflix-serie La Casa de Papel aan over.

(Tekst loopt door na de afbeelding)

Dat de teamgenoot van Matthijs de Ligt een begaafd acteur is, snap je nu vast. Bovendien leent Cristiano Ronaldo zich bij uitstek voor rollen van een bepaald kaliber. De man is in topconditie, gaat over lijken om te winnen en zou dus uitermate geschikt zijn om als gangster, soldaat, martial arts krijger of gewoon overall bad-a*s op het witte doek te verschijnen.

Het heeft wat weg van de Arnold Schwarzenegger, die ook als ex-atleet / machine zijn debuut maakte in Hollywood. Hij brak door als Conan the Barbarian (1982), maar we kennen natuurlijk vooral zijn one-liners als de Terminator. En eerlijk is eerlijk, mocht ook die filmserie een reboot krijgen, zou het zomaar Ronaldo kunnen zijn who will be back.

Ronaldo vs. Messi

Zodra ze voetbalschoenen aantrekken, worden Ronaldo en Messi vaak met elkaar vergeleken. De discussie wie van de twee nou de betere voetballer is, is er eentje die al jarenlang aan de bar, in de voetbalkantine en aan de waterkoeler wordt gevoerd. Maar zodra beide heren gaan concurreren in Hollywood, lijkt het simpel om te zeggen dat Ronaldo de slag gaat winnen.

We hebben al beschreven op welke manier Cristiano zijn opwachting gaat maken, zodra hij in een film of serie mag verschijnen. De tegenstelling met Messi kan in deze bijna niet groter. De grote, sterke Portugees zou het veelal winnen van de kleine Argentijn. Het is alsof Messi een hobbit is, met tegenover zich Ronaldo, die de rol van Sauron vertolkt. En dan is het nog maar de vraag of de ring wel in Mount Doom zal komen.

Wat als Ronaldo echt net zo getalenteerd blijkt op het witte doek als op het voetbalveld? Dan moet hij zijn indrukwekkende prijzenkast maar zo gaan indelen dat er een plankje vrijkomt voor zijn Oscars. Ervaring met het in ontvangst nemen van prijzen heeft hij in ieder geval. Maar of hij zijn mooiste speech ooit weet te overtreffen? Misschien gaan we het ooit meemaken.

Laatste nieuws

Foto: Suzanne Schulting laat zich afknellen in super strak topje

Suzanne Schulting heeft altijd super goed door welke outfits haar lichaam echt een plezier doen. Zo ook deze keer met dit strakke topje. 

Foto: Beeldschone actrice Carré Albers knalt bijna uit haar topje in speedboot

De beeldschone actrice Carré Albers heeft een foto geplaatst waar ze bijna spijt van kreeg. De knappe actrice knalt bijna uit haar topje. 

Video: Merel Ek schaamt zich dood na pikant filmpje bij Vandaag Inside

Merel Ek wordt weer heerlijk op de hak genomen door de heren van Vandaag Inside. Merel begint zich sterk af te vragen wat ze nog bij het programma doet.