Coronalullen van Nederland

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Nu we met z’n allen thuis zitten, zijn Netflix en de social media-tijdlijn de twee snelwegen richting vermaak. Op het wereldwijde web ontstond een nieuwe rage: Twitteraars roepen elkaar en BN’ers uit tot ‘Coronalul’. Wie de volgende #Coronalul is? Jij bepaalt de deelnemers van de eerste stemronde!

Mark Rutte bewees in zijn toespraak dat het maar goed is dat onze Minster-President een vrijgezelle man is. Nog nooit leek iemand zó enthousiast over het afkondigen van een partij noodmaatregelen.

We moeten vooral de deskundigen hun werk laten doen en een beetje op elkaar letten. Hoe we dat doen terwijl we tegelijkertijd minimaal anderhalve meter afstand van elkaar moeten hebben? Social Media, natuurlijk!

#CORONALUL

Niet alleen de gezonde mensen helpen elkaar in het land, ook in het digitale maken we er het beste van. Op Twitter verscheen de hashtag #coronalul, waarmee iemand bedoeld wordt die het virus en de voorzorgsmaatregelen niet serieus neemt.

Met andere woorden: zo’n beetje elke gemiddelde man is een coronalul. Elk redactielid van Mannenzaken is een coronalul. De mensen die als coronabestrijder verkleed waren met carnaval? Ook allemaal coronalullen. Eigenlijk moet je je best doen om géén coronalul te zijn; wie heeft er nou nog geen grap gemaakt over het virus?

Maar goed: als je één van de zeven miljoen was die de historische toespraak van Mark Rutte zag, weet dat het nu niet meer kan. Dus: om de woorden van Rutte eer aan te doen en ‘een beetje op elkaar te letten’, openen we de nominatieronde voor de Coronalul van de Dag-verkiezing.

Nomineer jouw favoriete coronalul

Stuur ons jouw nominatie via Facebook, rooksignalen, Twitter, postduif of knal hem in onze Instagram-inbox. Meeste stemmen gelden. Lekker democratisch. En na dit stuk mondkappen we allemaal met corona-grappen, oké?

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Lies Zhara schokt Nederland met heetste vakantiebeelden tot nu toe (Foto’s!)

Lies Zhara laat ons massaal watertanden met deze prachtige beelden tijdens haar zonnige vakantie. Je hebt zelf een lange vakantie nodig om van deze foto's bij te komen!

Sylvana IJsselmuiden moet handdoekje goed vasthouden in verlaten zwembad (foto’s!)

Sylvana IJsselmuiden gooit graag haar pluspunten in de strijd. Na een duik in het water is ze kletsnat en moet ze haar handdoekje goed vasthouden... 

Win: Gratis bioscoopkaarten voor Garfield

Het bekende stripfiguur Garfield komt tot leven op het witte doek! Gratis dagje bios met de kids? Of stiekem gewoon met je date naar Garfield? Lees dan snel verder; deze herkenbare rode kater discrimineert niet!