Console-oorlog: ga jij voor Playstation 5 of Xbox Series X?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Welk van deze consoles staat op jouw verlanglijstje voor deze feestdagen? 

Heb jij de beslissing van het jaar al gemaakt? Welke next-gen gaming console staat na deze Sinterklaas of Kerst bij jou onder de tv? Jij bepaalt: wint Sony met hun Playstation 5 of Microsoft met de Xbox Series X deze console-oorlog?

[poll id=”68″]

Playstation 5 vs. Xbox Series X

Er zijn een aantal factoren die je keuze kunnen beïnvloeden. Zo wil je natuurlijk de scherpste prijs, de beste graphics, de snelste processor, maar boven alles wil je natuurlijk ook snel aan de slag kunnen!

De Playstation 5 komt op 12 november uit, en de Xbox Series X op 10 november. Wie dus eerder wil beginnen met next-gen gaming gaat dus voor Xbox. Zeker omdat de levertijden van de Playstation 5 een nachtmerrie lijken te worden: Sony is qua naam de populairste console van de twee. Er ontstond een enorme run op PS5-pre-orders, waardoor Sony uiteindelijk toe moest geven dat er op de launchdatum waarschijnlijk niet genoeg consoles beschikbaar zouden zijn. Bestel dus snel als je dit jaar nog een nieuwe console wil kunnen bemachtigen!

De consoles hebben ieder ook een ‘digital edition’. Dat wil zeggen: hier hoef je geen fysieke games voor te kopen: je koopt en download ze direct op je console. Scheelt meer dan honderd euro!

Graphics of exclusieve games?

Wie van harde nummers en grafische kracht houdt, moet het voordeel aan Xbox Series X geven. De machine van Microsoft is een tikkeltje krachtiger dan de PS5. Toch zegt dit niet per se iets over hoe snel of mooi een game zal draaien. Een ongetraind oog zal waarschijnlijk nauwelijks een verschil kunnen opmerken.

Qua games zit je bij beide consoles goed. Microsoft heeft met Xbox Series X een enorm arsenaal aan spellen die zowel op de console als op je pc gespeeld kunnen worden. Flexibel, maar niet heel exclusief dus. Sony heeft op de Playstation 5 wél een aantal sappige exclusives weten te bemachtigen. Wat dacht je van Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West en Gran Turismo 7?

Laatste nieuws

Foto: Yvonne Coldeweijer zet zichzelf in spotlight met superstrak shirtje

Yvonne Coldeweijer heeft weer eens iets gepost, maar deze keer niet over een bekend persoon. Nee, deze keer zet ze zichzelf in de schijnwerpers.

Video: Maan de Steenwinkel doet lekker dansje in nieuwe clip ‘Naar de Maan’

Maan danst er lekker wild op los. Dat moet ook wel, want ze wil van haar nieuwste videoclip wel een hit maken natuurlijk!

Foto: Chantal Janzen wordt in achterkant geknepen

Chantal Janzen deelde onlangs hét geheim voor een betere look. Al kwamen hier wel wat complicaties bij kijken..

Gerelateerde berichten