Console-oorlog: ga jij voor Playstation 5 of Xbox Series X?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Welk van deze consoles staat op jouw verlanglijstje voor deze feestdagen? 

Heb jij de beslissing van het jaar al gemaakt? Welke next-gen gaming console staat na deze Sinterklaas of Kerst bij jou onder de tv? Jij bepaalt: wint Sony met hun Playstation 5 of Microsoft met de Xbox Series X deze console-oorlog?

[poll id=”68″]

Playstation 5 vs. Xbox Series X

Er zijn een aantal factoren die je keuze kunnen beïnvloeden. Zo wil je natuurlijk de scherpste prijs, de beste graphics, de snelste processor, maar boven alles wil je natuurlijk ook snel aan de slag kunnen!

De Playstation 5 komt op 12 november uit, en de Xbox Series X op 10 november. Wie dus eerder wil beginnen met next-gen gaming gaat dus voor Xbox. Zeker omdat de levertijden van de Playstation 5 een nachtmerrie lijken te worden: Sony is qua naam de populairste console van de twee. Er ontstond een enorme run op PS5-pre-orders, waardoor Sony uiteindelijk toe moest geven dat er op de launchdatum waarschijnlijk niet genoeg consoles beschikbaar zouden zijn. Bestel dus snel als je dit jaar nog een nieuwe console wil kunnen bemachtigen!

De consoles hebben ieder ook een ‘digital edition’. Dat wil zeggen: hier hoef je geen fysieke games voor te kopen: je koopt en download ze direct op je console. Scheelt meer dan honderd euro!

Graphics of exclusieve games?

Wie van harde nummers en grafische kracht houdt, moet het voordeel aan Xbox Series X geven. De machine van Microsoft is een tikkeltje krachtiger dan de PS5. Toch zegt dit niet per se iets over hoe snel of mooi een game zal draaien. Een ongetraind oog zal waarschijnlijk nauwelijks een verschil kunnen opmerken.

Qua games zit je bij beide consoles goed. Microsoft heeft met Xbox Series X een enorm arsenaal aan spellen die zowel op de console als op je pc gespeeld kunnen worden. Flexibel, maar niet heel exclusief dus. Sony heeft op de Playstation 5 wél een aantal sappige exclusives weten te bemachtigen. Wat dacht je van Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West en Gran Turismo 7?

Laatste nieuws

Video: Antoinette de Jong kan niet van collega in strak broekje afblijven

De prachtige Antoinette de Jong heeft het maar druk met haar schaatscarrière, maar in deze video blijkt ze toch soms nog best afgeleid te zijn op de baan.

Doutzen Kroes is bijna onherkenbaar op nieuwe foto

Doutzen Kroes deelt na enige tijd weer een foto van zichzelf. Al moesten de meeste volgers van de blondine wel even twee keer kijken of het wel écht Doutzen was..

Foto: Amy Vol laat fans watertanden met spannend pakje

Amy Vol verrast haar hongerige volgers met een spannend kiekje. De zangeres trekt een gewaagde outfit aan, en toont deze trots in de spiegel...

Gerelateerde berichten