Chantal Janzen stelt deelname Songfestival veilig

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Weinig verrassend nieuws uit Rotterdam: het Eurovisie Songfestival van 2020 is afgelast. Hij wordt wel ingehaald, alleen gaat dat vermoedelijk pas volgend jaar gebeuren. Nederland blijft ook dan organisator. Dat verandert in ieder geval niet. We moeten wel gaan rekenen op een aantal andere mutaties. Zo trekken sommige landen hun inzending nu in twijfel, en moet zelfs Songfestivalpresentator Chantal Janzen extra haar best doen om in beeld te blijven…

Het coronavirus trof de Songfestivaldeelnemers op een vreemd moment: alle landen hadden hun inzending al rond, en wisten dankzij van de vaak verguisde bookmakers ook al hoe hun song in de markt lag. In een ‘normaal’ jaar waren ze de point of no return al voorbij: winstkans of niet, gewoon roeien met de riemen die je hebt.

Reddingsboei

Nu is alles in één klap anders. Slimme landen gebruiken dit jaartje coronapauze om hun gedoemde inzending te redden. Dat kan lullig uitpakken. Moeten deelnemers die laag in de peiling stonden vrezen voor hun liedje? Of erger nog, gaan sommige landen na een negatieve winstkans nu op zoek naar een andere deelnemer?

‘Onze’ half-Nederlandse Griekse inzending Stefania, die volgens de bookmakers weinig kans maakt met haar song ‘Superg!rl’, gaf aan dat ze haar huidige liedje sowieso niet naar volgend jaar mee wil gaan nemen. “Een nummer van een jaar geleden voelt oud. Ik zou zeggen: maak maar een ander.”

Lees ook: Wie is… Stefania Liberakakis?

Betekenisvolle Avond voor Chantal

Eén ding is zeker: er breken onzekere tijden aan in Songfestivalland. En dat beperkt zich niet alleen tot de deelnemers. Ook Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit ‘vrezen’ voor hun deelname. In een lege De Wereld Draait Door-studio laten Chantal en Edsilia weten dat er nog niks zeker is: agenda’s veranderen, er kan een hoop gebeuren in een jaar. Toch hopen ze er volgend jaar bij te mogen zijn. “Oh wee als jullie ons wegsturen”, grappen ze.

Lees ook: Nederland verdubbelt kansen Songfestival-overwinning

Toch zit het bij Chantal blijkbaar niet helemaal lekker. Nog voor ‘onze’ Songfestivalinzending Jeangu Macrooy als troost zijn nummer bij DWDD ten gehore brengt, bestijgt de blonde presentatrice het podium voor een optreden. Als ze volgend jaar niet één van de hosts mag zijn, kan ze altijd nog als artiest meedoen. Met deze versie van Boudewijn de Groots ‘Avond’ lijkt ze haar plekje alvast te willen reserveren. Moet Jeangu, volgens de bookmakers ook buiten de top tien, nu voor zijn deelname vrezen?

Laatste nieuws

Video: Lies Zhara showt haar favoriete korte broekjes voor de spiegel

Influencer Lies Zhara duikt even haar kledingkast in voor een zeer aantrekkelijke video. En haar volgers smullen ervan. 

Foto: Sterre Koning laat volgers diep naar binnen gluren vanuit toilet

Sterre Koning laat haar volgers extreem genieten van haar nieuwe foto. En dat doet ze natuurlijk op een spannende locatie: op het toilet.

Foto: Doutzen Kroes buigt voorover en laat haar heerlijke aardbeitjes zien

Doutzen Kroes buigt voorover op heerlijke foto en laat daarmee haar prachtige aardbeitjes zien op deze spannende plaatjes.