Cats-film is een lappenkat

Datum: 

Categorie:

Tegen het einde van het jaar gaan vaak de grootste films in première. Dat de verfilming van de legendarische musical Cats dus nu uitkomt, geeft aan dat de studio een groot succes verwacht. Zoveel vertrouwen hebben de makers in hun eigen film. Kattenvideo’s zijn populair toch?

Harde woorden

Het publiek is het niet altijd eens met recensenten. Kijk maar naar Michael Bay. De Transformers-films worden universeel de grond in geschreven. Maar daar heeft het volk geen boodschap aan en elke film in de franchise is een financieel succes. Dus als een film volledig wordt afgekraakt in de media hoeft dat niet te betekenen dat het ook een flop wordt.

In het geval van Cats, voorspellen de recensies echter niets goeds. Het CGI-festijn wordt online met de grond gelijk gemaakt. Comicbook website The Beat schrijft: “Cats is het slechtste wat er is gebeurd voor katten sinds honden.” Website Little White Lies: “Ik voelde het licht in mij langzaamaan dimmen.” De filmfans van Screen Junkies: “Een spectaculaire ramp… Deze film voelt als een prank, maar ik weet niet voor wie.”

Harde woorden voor een kattenvideo dus. Wat is er aan de hand? Toen de eerste trailer van de film uitkwam, hadden mensen al hun twijfels over de musical. Net als bij de film over Sonic The Hedgehog vielen mensen over het gebruik van CGI. In de originele Broadway-musical droegen de acteurs kattenpakken en make up. Dat is natuurlijk niet meer genoeg in het CGI-tijdperk, moeten de filmmakers gedacht hebben. Snapchat is populair toch? We gooien er een soort snapchat-achtige kattenfilter over de acteurs heen. En mensen willen het zien toch? Toch? Nou, nee. Want hoe het er uitkomt, ziet eruit als bizarre hybride halve katten, halve mensen. Maar heb je altijd Taylor Swift als een halve kat willen zien, dan heb je geluk (en een fetish).

Taylor Swift in Cats

Dat fixen we wel even

Word je er niet van, dan val je in de categorie van mensen die de griezelvallei ervaren. Ook wel ‘uncanny valley’ genoemd. Dat is het idee dat hoe meer iets op een mens lijkt, het meer afkeer opwekt. Dat is vast niet wat de filmstudio voor ogen had. Als je de recensenten mag geloven gaat dit de eerste kattenvideo worden die mensen niet willen zien.

Hoe reageerde de filmmakers op alle kritiek? Nou, de film krijgt gewoon een update. De studio doet het net zoals in de game-industrie. Eerst leveren ze een onaffe versie om de deadline te halen om daarna de tijd te nemen om de foutjes op te poetsen. Had je de film al gezien, dan heb je pech.

Maar misschien is dat kattenfilter wel een goed idee voor de net aangekondigde Jackass-film. Dat zal maskeren dat die lui net iets te oud zijn geworden voor hun stunts. En zo verbergt het ook hoever Bam Margera afgetakeld is.

Bam Margera

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Rutger Castricum eindelijk open over verhouding met Hélène Hendriks: ‘Er groeit iets tussen jullie?’

Ondanks dat veel mensen denken dat Rutger Castricum zijn rol in het programma van Hélène Hendriks niet helemaal kan vinden, lijkt hij zich toch heel erg op zijn gemak te voelen bij haar. Bloeit er iets op tussen de twee?

Zo zag je Pien Hersman nog nooit; knappe schaatsster heeft nauwelijks nog kleding aan (foto’s!)

Pien Hersman heeft haar volgers volledig verbaasd met haar nieuwe post op Instagram. Haar volgers hebben haar nog nooit in zo weinig kleding gezien en genieten van prachtige Pien!

Lies Zhara laat haar enorme pyramides uit shirtje knallen (foto’s!)

Lies Zhara is in Egypte met Sean Demmers en samen schieten ze een hoop content. In de meeste foto's knallen haar twee enorme pyramides er flink uit...