Bouwsteen van je jeugd is niet meer

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Jens Nygaard Knudsen, ook wel bekend als de bedenker van het LEGO-poppetje, is op 78-jarige leeftijd overleden. Bouwde je (vroeger) met LEGO, dan hadden die poppetjes er zonder Jens misschien heel anders uitgezien. Hij legde de eerste hand aan wat uit zou groeien tot een mega imperium. Lego is namelijk gigantisch. 

Lego begon ooit met kleine setjes van brandweerauto’s tot taxi’s en werkplaatsen of telefooncellen en met nog meer simpele setjes, met alleen gekleurde blokken. Door de jaren heen zijn er veel complexere en grotere Lego sets bij gekomen. En dat daagt mensen uit om met de middelen die ze hebben zelf ook nieuwe Lego sets te ontwerpen. Lego is allang niet meer alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen met een jonge geest, die graag heerlijk nostalgisch bezig gaan met hun blokken. Vaak urenlang. En daar komen dan de gekste ontwerpen uit.

Avengers assemble

Deze Legofan wilde niet langer wachten op zijn kans een superheld te worden. Hij werkte dag en nacht aan dit Lego Iron Man pak. En eerlijk is eerlijk, al dat werk heeft zijn vruchten afgeworpen. Je zou bijna de misdaad hierin kunnen bestrijden. De ontwerper is ook maar één nucleair ongelukje verwijderd van het worden van Lego man, die zich kan veranderen in Lego blokjes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LEGO (@lego) op

Bouwblok

Meestal bouw je met je Lego stukken aan tafel, maar deze Lego fan bouwt met zijn Lego gewoon de tafel. Super goedkoop in vergelijking met bijvoorbeeld een massief houten tafel, dus super kostenbesparend.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Produkt Hunter (@produkt.hunter) op

Lego jungle where dreams are made of

Deze Lego fan gaat een stap verder en bouwt even eigenhandig de Empire State building. Dit is waarschijnlijk het grootste Lego gebouw. Het enige wat ontbreekt, is een enorme Lego king Kong die aan de zijkant hangt met een banaan in zijn vuist.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Deep Shen (@deepshen6) op

Gotta build them all

Deze Lego fan scoort dubbele nostalgie punten. Hij maakt namelijk Pokémon na met Lego blokjes. Hopelijk stopt hij na 151 en is zijn motto niet ‘Gotta build ‘em all’. Want dan is hij nog wel even bezig.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door matthew phelan (@mattyperler) op

Laatste nieuws

Foto: Zangeres Elize puilt volledig uit haar razend strakke topje

Zangeres Elize heeft wel vaker verleidelijke outfits aan, maar het pakje wat ze nu heeft aangetrokken is echt heel bijzonder. 

Foto: Marieke Elsinga laat zich diep in haar shirtje kijken op zonnig terras

Marieke Elsinga heeft even besloten om zich nergens meer zorgen om te maken en te gaan genieten van het warme zonnetje.

Foto: Fien Vermeulen van Qmusic wandelt over strand in doorschijnend jurkje

Het was mooi weer en Fien Vermeulen heeft daar goed gebruik van gemaakt. De blondine paradeert over het strand in een ontzettend doorschijnend jurkje...