Bouwsteen van je jeugd is niet meer

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Jens Nygaard Knudsen, ook wel bekend als de bedenker van het LEGO-poppetje, is op 78-jarige leeftijd overleden. Bouwde je (vroeger) met LEGO, dan hadden die poppetjes er zonder Jens misschien heel anders uitgezien. Hij legde de eerste hand aan wat uit zou groeien tot een mega imperium. Lego is namelijk gigantisch. 

Lego begon ooit met kleine setjes van brandweerauto’s tot taxi’s en werkplaatsen of telefooncellen en met nog meer simpele setjes, met alleen gekleurde blokken. Door de jaren heen zijn er veel complexere en grotere Lego sets bij gekomen. En dat daagt mensen uit om met de middelen die ze hebben zelf ook nieuwe Lego sets te ontwerpen. Lego is allang niet meer alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen met een jonge geest, die graag heerlijk nostalgisch bezig gaan met hun blokken. Vaak urenlang. En daar komen dan de gekste ontwerpen uit.

Avengers assemble

Deze Legofan wilde niet langer wachten op zijn kans een superheld te worden. Hij werkte dag en nacht aan dit Lego Iron Man pak. En eerlijk is eerlijk, al dat werk heeft zijn vruchten afgeworpen. Je zou bijna de misdaad hierin kunnen bestrijden. De ontwerper is ook maar één nucleair ongelukje verwijderd van het worden van Lego man, die zich kan veranderen in Lego blokjes.
Bouwblok

Meestal bouw je met je Lego stukken aan tafel, maar deze Lego fan bouwt met zijn Lego gewoon de tafel. Super goedkoop in vergelijking met bijvoorbeeld een massief houten tafel, dus super kostenbesparend.
Lego jungle where dreams are made of

Deze Lego fan gaat een stap verder en bouwt even eigenhandig de Empire State building. Dit is waarschijnlijk het grootste Lego gebouw. Het enige wat ontbreekt, is een enorme Lego king Kong die aan de zijkant hangt met een banaan in zijn vuist.
Gotta build them all

Deze Lego fan scoort dubbele nostalgie punten. Hij maakt namelijk Pokémon na met Lego blokjes. Hopelijk stopt hij na 151 en is zijn motto niet ‘Gotta build ‘em all’. Want dan is hij nog wel even bezig.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jade Anna heeft plakkerige teentjes na hete nacht op festival (foto’s!)

Influencer Jade Anna heeft het er bij festival Coachella flink van genomen! De blondine eindigt de laatste avond zelfs met een kleverige substantie op haar teentjes...

Logan Paul krijgt kindje met Jutta Leerdam-lookalike (foto’s!)

Logan Paul en zijn vriendin gaan voor gezinsuitbreiding. Maar met wie? Staat hij nou met Jutta Leerdam te zoenen?

Video: Johan Derksen afwezig bij Vandaag Inside na rel; dit is zijn vervanger

Boos Nederland heeft z'n zin: Johan Derksen is na de 'Geen Fries'-rel niet meer aanwezig bij Vandaag Inside. Wie vervangt hem? Dat kan er maar één zijn...