Bizar: Wielrenner spuit zichzelf in oog en moet stoppen met Giro d’Italia

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Biniam Girmay, concurrent van wielrenner Mathieu van der Poel, heeft door een wel heel gek incident per direct moeten stoppen met de Giro d’Italia van dit jaar…

Een héél vreemd momentje in de wielersport! Biniam Girmay uit Eritrea, etappewinnaar in de Giro d’Italia en ook geduchte concurrent van onze Mathieu van der Poel, maakte een beginnersfout toen hij na zijn overwinning een fles champagne in zijn handen geduwd kreeg. De kurk spoot keihard in zijn oog, waardoor hij richting ziekenhuis moest. De schade bleek zodanig dat hij per direct moest stoppen met de Italiaanse grote ronde!

Biniam Girmay krijgt kurk in oog

Biniam Girmay had juist net de race gewonnen in de Italiaanse Giro en mocht dus het podium op om zijn trofee te claimen. En natuurlijk zijn fles champagne. Biniam is nog jong, en heeft dus nog niet heel veel professionele overwinningen op zijn naam staan. Dat betekent ook dat hij nog niet heel vaak met zo’n fles champagne in z’n handen gestaan heeft. Zo’n ding blijkt soms verdraaid lastig om open te maken, zeker als je op een podium voor een paar honderd man staat. Toen maakte hij zijn beginnersfout: hij stond aan de kurk te trekken terwijl hij met zijn ogen boven de fles hing. Ineens spoot de fles open, waardoor de kurk precies in het oog van de wielrenner kwam. Hierna werd het zwart en de gewonde winnaar merkte gelijk dat het goed mis zat!

Girmay was kanshebber in Giro

De Eritreeër rekende eigenlijk op nog meer huldigingen voor winst tijdens deze Giro. Hij is een sterke sprinter en kan ook heel aardig over heuvelachtige wegen rijden. Hierdoor hadden kenners zijn naam bij meerdere etappes ingevuld als grote kanshebber. De etappekoers had nog een aantal hele mooie ritten in petto die prooi voor Girmay zouden kunnen worden. Vanwege dit ongelukkige voorval is hij echter niet meer in staat om op zijn zadel te springen. Dat is, hoe wreed ook, goed nieuws voor Mathieu van der Poel, de directe concurrent van Girmay bij dit soort etappes. De Nederlander wist hem eerder deze Giro één keer te kloppen, maar werd dus onlangs nog in de sprint verschalkt door Girmay.

Hoe groot is de schade voor Biniam?

Gelijk na de ceremonie deelde  Girmay zelf dat hij niks meer kon zien door zijn getroffen linkeroog. Met spoed werd de gewonde fietser verplaatst naar het ziekenhuis. Waar werd vastgesteld door de arts dat hij een bloeding in zijn oog had. Op zich niet heel ernstig, maar een check up is altijd fijn. Het blijven toch je ogen en je hebt maar een paar. Een nachtje rust en Biniam Girmay mocht alweer ontslagen worden. Nu loopt hij wel met een tijdelijke ooglap rond en kan hij, aldus hemzelf, niet verder. Goed zicht heb je wel nodig als je veilig in een peloton wilt rijden.

Niet eerste kurkincident tijdens Giro

Gek genoeg is dit niet het eerste champagnekurk-incident tijdens de Giro van 2022. Ook Mathieu van der Poel ontweek een spreekwoordelijke kogel toen hij op onverstandige wijze zijn champagnefles openmaakte na zijn overwinning op de openingsdag van de Giro. Hij kreeg de kurk ook in zijn gezicht, maar niet in zijn oog. Misschien moeten de jongere wielrenners eerst thuis nog even goed oefenen met het openen van champagne. Uit veiligheidsoverweging zou er vanaf heden ook gewoon voor kinderchampagne gekozen kunnen worden. Da’s een stuk gezonder, en ook minder gevaarlijk!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jade Anna heeft plakkerige teentjes na hete nacht op festival (foto’s!)

Influencer Jade Anna heeft het er bij festival Coachella flink van genomen! De blondine eindigt de laatste avond zelfs met een kleverige substantie op haar teentjes...

Logan Paul krijgt kindje met Jutta Leerdam-lookalike (foto’s!)

Logan Paul en zijn vriendin gaan voor gezinsuitbreiding. Maar met wie? Staat hij nou met Jutta Leerdam te zoenen?

Video: Johan Derksen afwezig bij Vandaag Inside na rel; dit is zijn vervanger

Boos Nederland heeft z'n zin: Johan Derksen is na de 'Geen Fries'-rel niet meer aanwezig bij Vandaag Inside. Wie vervangt hem? Dat kan er maar één zijn...