Beeldschone scheidsrechter Shona Shukrula (32) fluit binnenkort wedstrijden in betaald voetbal (in dezelfde competitie als haar man!)

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Bron: Instagram

Shona Shukrula (32) wordt de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het Nederlandse betaalde voetbal. De beeldschone scheids floot al eerder in de Tweede Divisie, maar mag nu aan het betaalde voetbal beginnen. Wie ze op die velden tegen kan komen? Niemand minder dan haar eigen man!

Shona Shukrula wordt de eerste vrouwelijke scheidsrechter van het betaalde voetbal in Nederland

Shona Shukrula (32) kondigt met trots aan dat ze de promotie heeft gemaakt naar het betaalde voetbal. Nog niet eerder werd een vrouwelijke scheidsrechter overgeheveld naar de hoogste divisies. Momenteel wordt Shona klaargestoomd voor haar eerste wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Shona fluit al ruim 15 jaar wedstrijden voor de KNVB en juist daarom is dit voor haar een enorme eer. Al haar harde werk betaalt zich nu uit!

Fluit Shona Shukrula binnenkort wedstrijden van haar man Jeff Hardeveld (FC Emmen)?

Shona’s overstap naar de Keuken Kampioen Divisie roept echter ook vraagtekens op. Haar man speelt namelijk bij een club uit diezelfde competitie. Jeff Hardeveld, de linksback van FC Emmen, is de echtgenoot van Shona. Het stel trouwde een half jaar geleden. Zou dit betekenen dat Shona wedstrijden van Jeff zal fluiten? Is dat geen competitievervalsing? Het zal een raadsel worden welke ploegen Shona zal fluiten. FC Emmen speelt normaalgesproken in de bovenste regionen, waardoor Shona ook geduchte concurrenten zou kunnen fluiten. Ook dit zou weer door velen als competitievervalsing kunnen worden gezien, ongeacht het resultaat van de door Shona gefloten wedstrijden. Natuurlijk is dit nog geen uitgemaakte zaak, want FC Emmen speelt momenteel playoffs. Dat houdt in dat de club volgend seizoen mogelijk in de Eredivisie gaat uitkomen.

Shona Shukrula is naast scheidsrechter ook Officier van Justitie

Shona is een enorm drukbezette dame. Ze leidt een zogeheten dubbelleven. Ze balanceert namelijk haar carrière als scheidsrechter met een carrière als Officier van Justitie. Scheidsrechter, met de nadruk op rechter. Het is een combinatie die je niet vaak zult horen. Indrukwekkend is het in ieder geval wel te noemen. Toch hebben de vakgebieden gelijkenissen. Zo lijkt Shona enorm goed een oordeel te kunnen vormen op basis van de bestaande regels. Ook zal Shona goed om kunnen gaan met druk.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jutta Leerdam is vriend Jake Paul flink aan het sjorren in drukke sportschool (video!)

Jutta Leerdam neemt het ervan in een druk bepakte sportschool. In iedereens bijzijn vindt ze het blijkbaar toch nodig om Jake Paul even flink te sjorren.

Kelly Piquet (vriendin Max Verstappen) is stiekem in comfortabele kleding op haar allermooist (foto’s)

Kelly Piquet blijkt het allermooist te zijn wanneer ze een lekker joggingspak aanheeft. 

Maan de Steenwinkel heeft met nieuwe stijl minder luisteraars, maar draagt ook veel minder kleding (foto’s)

Maan de Steenwinkel heeft pas haar nieuwe nummer en muziekstijl uitgebracht. Hier pakt ze helaas minder luisteraars op, dus draagt ze ook maar minder kleding op haar foto's!