Wagyu vlees: Bentley onder de runderrassen – bestel nu met exclusieve kortingscode!

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Liefhebbers weten het: Wagyu behoort tot ‘t meest exclusieve rundvlees ter wereld. De Bentley onder de runderrassen. Kaviaar onder het vlees!

Het ras vindt zijn oorsprong in Japan en letterlijk vertaald betekent Wagyu Japanse koe (Wa = Japan, Gyu – koe). The Real Deal komt dan ook nog altijd uit Japan en mag nog maar sinds kort geëxporteerd worden. Maar what’s the fuss about? Is dit vlees echt het geld waard? Let’s find out.

En mocht je het zelf willen ondervinden, hebben we een goed adresje voor je, plús een exclusieve kortingscode verderop in dit artikel!

Bier & Massages?

Wagyu. Waar hebben we het dan eigenlijk precies over? Glanzende zwarte koeien die onder het genot van een biertje urenlang gemasseerd worden? Niet echt. Of eigenlijk echt niet. Maar dat Wagyu vlees superexclusief is, moge duidelijk zijn. De marmering is ongekend en de smaak en structuur is oprecht nergens mee te vergelijken. Betekent dit dat íedereen Japans Wagyu zou moeten proberen? Zeer zeker niet. Net zoals kaviaar niet door iedereen wordt gewaardeerd, is Wagyu vlees een kwestie van smaak. Het vlees heeft een bijna nootachtige smaak en een boterachtige structuur. Tenminste, als je voor the real Japanese deal gaat en dan het liefst ook nog in de hoogste marmeringsgradatie. A5 BMS12 noemen ze dat ook wel. En dat leest nauw, kunnen we wel zeggen.

Kortingscode voor Wagyu beef bij Mannenzaken

Wagyu met A5 BMS12 gradatie is tegenwoordig gelukkig ‘gewoon’ verkrijgbaar bij online slager en Wagyu specialist The Butchery. Mocht je dus nieuwsgierig zijn geworden: met de code mannenzaken krijg je 5% korting op je bestelling. Aangezien Wagyu niet bepaald een product is dat vaak in de aanbiedingenbak ligt, is dit een exclusieve kans om dit vlees eens te proberen!

Wat is marmering?

Voor een beetje context: marmering is intramusculair vet, oftewel dooradering van kleine streepjes vet door het vlees. Bij Wagyu vlees is die marmering heel duidelijk zichtbaar. Bijna kunst. Een beetje slager zal zeggen dat vet de smaakdrager van vlees is en Wagyu vet heeft ook nog eens een lager smeltpunt. Wagyu vet smelt namelijk al bij 32 graden. Dat geeft natuurlijk een heel ander mondgevoel dan hard en taai vet wegkauwen. De marmering verdeelt zich perfect over het vlees en dat zorgt voor een bijna boterachtig stukje vlees dat rammend vol smaak zit. Bovendien schijnt het vet van Wagyu-vlees veel goede vetzuren te bevatten, die ervoor zorgen dat het LDL-gehalte van je bloed (ongezonde cholesterol) lager wordt. En da’s goed nieuws natuurlijk. Het is juist die marmering die het grote verschil maakt. En daar wordt in Japan heel streng op toegezien.

The Real Japanese Deal

Met Marbling Grades oplopend van A1 (laag) tot A5 (excellent) krijgt Wagyu vlees een bepaalde score toegekend door de Japanese Meat Grading Association. Technisch gezien zijn er 4 Japanse runderrassen, maar Japanese Black is het enige ras dat een score van A4 & A5 krijgt.

Kagoshima Wagyu is afkomstig van 100% volbloed runderen (dus FB) van het ras Japanese Black uit Kagoshima Japan. Met een grade 5+ en een BMS (marmeringsgraad) van 12 is dit de absolute top of the bill. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Want de kwaliteit van Kagoshima Wagyu wordt gegarandeerd door strenge controle tijdens de selectie van het vlees. Alleen de grades A3, A4 en A5 zijn volgens de Japanese Meat Grading Association goed genoeg.

Exclusief vlees op je bord

Hoe je het ook wendt of keert… Japans Wagyu is het meest exclusieve vlees ter wereld en daar is de prijs ook naar. Geen vlees dat je wekelijks eet dus en áls je het eet, dan doe je dat met veel aandacht. Een mooie amuse, een waanzinnig voorgerecht of de befaamde Wagyu Katsu Sando van restaurant Wagyumafia… je maakt er iets bijzonders van. Waar voorheen Wagyu vooral als pronkstuk bij de sterrententen werd geserveerd, wordt er tegenwoordig thuis steeds meer geëxperimenteerd met dit waanzinnige vlees. Die trend is in de lockdown alleen maar toegenomen. Je moet immers zelf de slingers ophangen en je kunt the Real Japanese deal nu ook gewoon thuis laten bezorgen.

Japans A5 BMS12 Wagyu proberen?

Wagyu expert The Butchery levert consumenten in heel Nederland en België en heeft een behoorlijk assortiment variërend van ossenhaas tot Wagyu gehakt en zelfs smeltvet. Van de állerbeste kwaliteit.  Meesterslagers bij The Butchery dubbeltrimmen het vlees namelijk ook nog eens tot een perfecte vet/vleesverhouding. Want daar zit nog wel eens flink verschil in en eerlijk = eerlijk: als je dit exclusieve vlees wilt proberen moet je het goed doen. Leuk extraatje: met de code mannenzaken krijg je dus 5% korting op je bestelling!

www.butchery.nl

Laatste nieuws

Dit is het recordbrekende kijkcijfergeheim achter De Oranjezomer met Hélène Hendriks (foto’s)

Hélène Hendriks breekt het kijkcijferrecord met de eerste aflevering van De Oranjezomer dit jaar. Waar dat aan ligt? Experts wijzen op dit detail!

Hélène Hendriks laat temperatuur bij De Oranjezomer stijgen met zeer vraag (video)

Hélène Hendriks zet de mannen voor het blok bij De Oranjezomer en stelt een zeer interessante en onverwachte vraag aan iedereen in de zaal!

Suzanne Schulting knalt aan alle kanten uit haar nieuwe nauwsluitende Jumbo-pakje

Suzanne Schulting schaatst sinds kort bij een nieuwe ploeg en moet natuurlijk even haar nieuwe outfit laten zien aan haar fans. Bekijk het nu!