Het Bauers Bami menu: Frans blijft maar eten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Donderdagavond begon het nu al legendarische programma De Bauers in Argentinië. Frans Bauer heeft de overstap gemaakt naar RTL4 en dat betekent meer fratsen, meer gezelligheid, maar minder vlees. Frans is namelijk na zijn trip naar het geboorteland van Maxima gestopt met het eten van vlees. Hij eet alleen nog maar Bami. 

Frans schrok nogal van zijn Argentijnse bevindingen. Voordat hij op vakantie ging leek het zonnige land een walhalla voor Frans. De gemiddelde Argentijn eet zo’n 90 kilo vlees per jaar. Dat betekent dus steaks van tussen de 400 en 800 gram. Je kon Frans al bijna horen zingen: ‘Heb je vleesie mij? Maak wat tijd voor me vrij.’

Be careful what you wish for

Alleen maar vlees klonk als de hemel voor de volkszanger. Dolgelukkig was hij. Maar zelfs Frans heeft zijn grenzen, zo blijkt nadat hij weer terug is in eigen land. Of hij op de vlucht naar Nederland een hele koe heeft uitgekotst op het vliegtuig toilet is niet bekend, maar na aankomst thuis hoefde Frans geen vlees meer te zien. Hij vond het tijd om zijn gewoontes aan te passen: “Ik ben minder vlees gaan eten. Je zou het niet aan mij zeggen, maar het is echt zo.” Hij besluit: “Ik eet vanaf nu alleen nog maar bami.”

Daarmee slaat Fransie de plank volledig mis. Bami is een Chinees ingrediënt, waarbij “ba” vlees betekent, en “mie” tarwenoedels. Oftewel letterlijk noedels met vlees. Lekker gewerkt Frans.

Lekker kokkerellen

Maar Frans is niet de moeilijke eter van het stel. Als Mariska straks ook geen vlees meer eet, zou het niemand verbazen. In de aflevering ging ze namelijk al een aantal keer bijna over haar nek. Toen een Argentijnse kok uitlegde wat voor delicatessen het koppel kon verwachten op hun reis zag je Mariska haar eten bijna omhoog komen. Schapen darmen en brein daar is zij niet zo van. De lever en het hart van een beest mogen van haar betreft ook gewoon van tafel gehaald worden.

Meer dan bamifeestje

Gelukkig bestaat het Bauer familie menu niet alleen maar uit Bami. Er was namelijk één authentiek gerecht wat het stel wel kon waarderen, namelijk echt Argentijns ijs. Van een lokale Argentijnse ijsboer kregen Frans en Mariska een hele bak mee naar huis om uit te delen.

Nog geen vijf minuten later was de bodem van de mega-bak bereikt. Het is dus maar de vraag wat de Bauers ook daadwerkelijk gaan eten in het programma. Want als ze een paar weken alleen op Bami en schepijs gaan leven is Frans straks net zo breed als Argentinië zelf. Al kan hij dan tenminste wel zeggen dat hij de grootste volkszanger aller tijden is.

Laatste nieuws

Video: Roxane Knetemann en Hélène Hendriks krijgen het warm van paaldans-act

Roxane Knetemann is erg dankbaar voor haar optredens bij VI, tenminste, behalve haar laatste optreden dan. Daar was ze flink van in de war.

Foto: Kelly Piquet deelt fijne strandfoto na enorme racismeboete voor vader Nelson Piquet

Kelly Piquet heeft een leuke nieuwe foto gedeeld als goedmakertje voor haar vaders harde woorden. En haar fans vinden dat best fijn. 

Video: Jutta Leerdam bewijst in mini-jurkje dat ze écht met Jake Paul aan het daten is

De knappe koningin van de Nederlandse schaatsbaan, Jutta Leerdam, is gespot met een van Amerika's grootste YouTube sensaties.