Bad boy Van Gerwen vindt Sherrock ‘lekker boeie’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Michael Van Gerwen gaat als een speer op het WK darts. Als hij zo door gaat, staat hij straks wederom zijn titel te verdedigen in de finale. Met wie hij die finale gaat spelen blijft nog even spannend. Publieksfavoriet is dit jaar Fallon Sherrock, de enige vrouw in de competitie. Maar foute jongen Van Gerwen trekt zich weinig van haar aan. 

Fallon Sherrock is de afgelopen tijd flink bezig haar plekje in de top van het darts veilig te stellen. De queen of the palace doet als vrouw mee in de mannencompetitie en laat van haar tegenstanders niks heel. Want één ding is zeker over Sherrock; namelijk ‘she rocks’. Nog even en ze speelt de finale tegen Sloopkogel Van Gerwen. Maar die lijkt er koeltjes onder.

Michael van Gerwen is nog niet zo onder de indruk van Maneater Sherrock. Nu heeft hij sowieso lak aan alle andere spelers. Michael gooit alleen voor zichzelf. Daarmee is hij wel de bad boy van het toernooi. Velen vragen zich daarom ook af: “bad boy Van Gerwen, What you gonna do? What you gonna do when they come for you?”

Psychologische oorlogsvoering

Nu Sherrock meedoet met de mannen, zal Van Gerwen haar net als de mannen behandelen. En dat is goed. Maar ergens voelt hij zich toch een beetje bedreigd. Van Gerwen was altijd de maneater van het toernooi, want hij verslond zijn competitie met huid en haar. Altijd werd er alleen maar voor hem gejuicht. “MVG! MVG! MVG!” klonk het vanuit de zaal. Nu lijkt Van Gerwen het populaire jongetje dat ineens moet omgaan met the new kid on the block.

Is Van Gerwen dan echt zo jaloers? In het openbaar is hij een beetje een snob richting Sherrock. Toen ze onder de aandacht kwam, vroeg ze advies over interviews aan Michael. De spotlight overviel haar een beetje. Zijn reactie? “Nu weet je hoe ik me al 9 jaar voel” en verder geen advies. Drukte en aandacht zijn duidelijk Sherrocks zwaktepunten op dit moment, omdat ze nog nieuw is in deze wereld. Van Gerwen zet dus de psychologische oorlogsvoering in. Tikkie gemeen, maar wel slim. Want alles is geoorloofd in liefde, oorlog en darts.

Not Impressed

Het publiek lijkt al partij te hebben gekozen. Zij gaan voor Sherrock. Of Van Gerwen onder die druk bezwijkt valt te bezien. Hij houdt zich als een ware stoere jongen erg groot. Volgens hem is Sherrock niet ‘extreem goed’, maar stelt de rest zich gewoon aan. Dus je verlies van een vrouw; lekker belangrijk. Had je maar beter moeten gooien. Aan de ene kant blijft Michael lekker nuchter en Hollands. Maar zou hij zich niet gewoon aan het indekken zijn, omdat hij bang is te verliezen?

Van Gerwen behandelt Sherrok namelijk niet met fluwelen handschoentjes en kijkt puur naar de resultaten. Hij zegt al jaren te weten waar ze toe in staat is. In zijn ogen is Sherrock een goede darter. Dat de rest dat nu pas opvalt, omdat ze een vrouw is die mee doet, dat ligt toch echt aan hun. Weer een slimme zet van Van Gerwen: Als hij er geen ‘big deal’ van maakt om van haar te verliezen komt hij hoe dan ook als winnaar uit de strijd. Als hij Sherrock verslaat blijft hij wereldkampioen. En anders is hij hoe dan ook een sportieve winnaar. En dat zullen mensen zich herinneren. Die glimmende sloopkogel verhult misschien dan toch een enorm brein.

via GIPHY

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Schaatsster Pien Hersman smeekt om de noten van haar knappe collega Robin Groot (foto!)

Pien Hersman is samen met haar vriendin en collega Robin Groot en wilt heel graag haar noten hebben. Dus ze zit op de bank te smeken!

Mona Keijzer wijst Wilfred Genee af met appje vanuit bed over keiharde bal (video!)

Wilfred Genee blijkt appcontact met BBB-politicus Mona Keijzer te hebben! Ze appt hem zelfs wanneer ze naar bed gaat...

Hugo de Jonge zwaait af in gezelschap van harig beest en mooie dochter (foto’s!)

Hugo de Jonge laat weten dat hij bezig is met zijn afscheidsspeech en laat dan een foto zien met prachtige dochter!