Auto laten importeren? Lees dit eerst

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Auto laten importeren? Lees dit eerst

Ben je voornemens om een auto te laten importeren uit het buitenland? Prima keuze. Het aanbod in het buitenland is een stuk uitgebreider, terwijl een importauto in veel gevallen ook nog voordeliger is. Het is echter wel goed om rekening met enkele aandachtspunten te houden bij het laten importeren van een auto. De belangrijkste aandachtspunten worden hieronder in het kort besproken.

Zet je wensen heel goed op een rijtje

Wil jij door een specialist je auto laten importeren? Dan is het zaak om je wensen heel goed op een rijtje te zetten. Wil je bijvoorbeeld zelf de auto in het buitenland uit gaan zoeken? Hiervoor hoef je uiteraard niet naar het buitenland toe te reizen; via bijvoorbeeld Mobile.de kun je het aanbod in Duitsland online bekijken.

Je kunt er ook voor kiezen om de specialist de auto uit te laten zoeken. Mocht dat je voorkeur genieten, moet je je wensen nóg beter op een rijtje zetten. Aan welke eisen moet de auto voldoen? In welke kleur moet de auto uitgevoerd zijn? Hoeveel geld wil je aan de auto uitgeven? Dit zijn enkele van de vragen waar je op voorhand goed over na moet denken.

Zoek een geschikte specialist uit

Het importeren van een auto kun je zelf doen. Mocht je besluiten om dit zelf te doen, moet je wel over bepaalde kennis beschikken. Zo moet je bijvoorbeeld weten hoe je de auto vanuit het buitenland – op een legale manier – naar Nederland kunt krijgen. Ook moet je veel kennis met betrekking tot de BPM en BTW hebben.

Beschik je niet over dergelijke kennis? Dan doe je er verstandig aan om een specialist in te huren. Maar, welke specialist kun je dan het beste inhuren? Het advies is om meerdere specialisten op te zoeken en informatie op te vragen. Kies uiteindelijk voor de partij waar je het beste gevoel bij hebt. Een auto importeren bij Dasimport is in ieder geval iets waar veel mensen voor kiezen. Dit is in ons land één van de grootste importbedrijven.

Je kunt de auto niet zomaar gebruiken

Is de auto naar Nederland toe gehaald door een specialist? Dan is het niet mogelijk om direct van de auto gebruik te maken. Je moet de auto namelijk eerst bij een RDW-station laten keuren. Nadat de auto goedgekeurd is, kun je pas een Nederlandse kentekenplaat bestellen. Voor zowel de keuring als voor de kentekenplaat moet je – uiteraard – betalen.

Laatste nieuws

Stralende Kim-Lian van der Meij deelt foto vanaf strand

Kim-Lian van der Meij is aan het genieten van de een welverdiende zonvakantie met haar gezin. Dit betekent heel veel zonnen, eten en zwemmen voor Kim-Lian.

Dit zijn de allermooiste foto’s van Waku Waku-presentatrice Sosha Duysker

Het was ooit een heel populair televisieprogramma, en nu is het terug: Waku Waku. De dierenquiz zal in een nieuwe jasje worden gepresenteerd door Sosha Duysker. Om de presentatrice wat beter te leren kennen zijn hier de allermooiste foto's van Sosha!

Foto: Stuiterende Dee van der Zeeuw maakt uitdagende bewegingen

Dee van der Zeeuw probeert graag nieuw speelgoed uit. Dankzij haar laatste aankoop stuitert ze met een rood hoofd door de woonkamer!

Gerelateerde berichten