Auto laten importeren? Lees dit eerst

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Auto laten importeren? Lees dit eerst

Ben je voornemens om een auto te laten importeren uit het buitenland? Prima keuze. Het aanbod in het buitenland is een stuk uitgebreider, terwijl een importauto in veel gevallen ook nog voordeliger is. Het is echter wel goed om rekening met enkele aandachtspunten te houden bij het laten importeren van een auto. De belangrijkste aandachtspunten worden hieronder in het kort besproken.

Zet je wensen heel goed op een rijtje

Wil jij door een specialist je auto laten importeren? Dan is het zaak om je wensen heel goed op een rijtje te zetten. Wil je bijvoorbeeld zelf de auto in het buitenland uit gaan zoeken? Hiervoor hoef je uiteraard niet naar het buitenland toe te reizen; via bijvoorbeeld Mobile.de kun je het aanbod in Duitsland online bekijken.

Je kunt er ook voor kiezen om de specialist de auto uit te laten zoeken. Mocht dat je voorkeur genieten, moet je je wensen nóg beter op een rijtje zetten. Aan welke eisen moet de auto voldoen? In welke kleur moet de auto uitgevoerd zijn? Hoeveel geld wil je aan de auto uitgeven? Dit zijn enkele van de vragen waar je op voorhand goed over na moet denken.

Zoek een geschikte specialist uit

Het importeren van een auto kun je zelf doen. Mocht je besluiten om dit zelf te doen, moet je wel over bepaalde kennis beschikken. Zo moet je bijvoorbeeld weten hoe je de auto vanuit het buitenland – op een legale manier – naar Nederland kunt krijgen. Ook moet je veel kennis met betrekking tot de BPM en BTW hebben.

Beschik je niet over dergelijke kennis? Dan doe je er verstandig aan om een specialist in te huren. Maar, welke specialist kun je dan het beste inhuren? Het advies is om meerdere specialisten op te zoeken en informatie op te vragen. Kies uiteindelijk voor de partij waar je het beste gevoel bij hebt. Een auto importeren bij Dasimport is in ieder geval iets waar veel mensen voor kiezen. Dit is in ons land één van de grootste importbedrijven.

Je kunt de auto niet zomaar gebruiken

Is de auto naar Nederland toe gehaald door een specialist? Dan is het niet mogelijk om direct van de auto gebruik te maken. Je moet de auto namelijk eerst bij een RDW-station laten keuren. Nadat de auto goedgekeurd is, kun je pas een Nederlandse kentekenplaat bestellen. Voor zowel de keuring als voor de kentekenplaat moet je – uiteraard – betalen.

Laatste nieuws

Beelden: Caroline van der Plas verdeelt kiezers met dubieuze rol in kinderfilm

Natuurlijk proberen politici overal een wit voetje te halen, zelfs in een kinderfilm. Caroline van der Plas zit namelijk in een film over Sinterklaas!

Uitgerekend Boerin Annemiek Koekoek (ex-BZV) kraakt dierendag keihard af

Dierendag, de dag dat alle dieren in het zonnetje worden gezet. Opmerkelijk genoeg lijkt notabene Annemiek Koekoek, ex-deelneemster van Boer zoekt Vrouw, niet te doen aan dierendag. 

Musical van Flodder in de maak: keert Tatjana Šimić weer terug?

Veel millennials hadden vroeger een oogje op Tatjana Šimić. Zal Tatjana opnieuw de show stelen en is ze nog zo knap als vroeger?