Auto laten importeren? Lees dit eerst

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Auto laten importeren? Lees dit eerst

Ben je voornemens om een auto te laten importeren uit het buitenland? Prima keuze. Het aanbod in het buitenland is een stuk uitgebreider, terwijl een importauto in veel gevallen ook nog voordeliger is. Het is echter wel goed om rekening met enkele aandachtspunten te houden bij het laten importeren van een auto. De belangrijkste aandachtspunten worden hieronder in het kort besproken.

Zet je wensen heel goed op een rijtje

Wil jij door een specialist je auto laten importeren? Dan is het zaak om je wensen heel goed op een rijtje te zetten. Wil je bijvoorbeeld zelf de auto in het buitenland uit gaan zoeken? Hiervoor hoef je uiteraard niet naar het buitenland toe te reizen; via bijvoorbeeld Mobile.de kun je het aanbod in Duitsland online bekijken.

Je kunt er ook voor kiezen om de specialist de auto uit te laten zoeken. Mocht dat je voorkeur genieten, moet je je wensen nóg beter op een rijtje zetten. Aan welke eisen moet de auto voldoen? In welke kleur moet de auto uitgevoerd zijn? Hoeveel geld wil je aan de auto uitgeven? Dit zijn enkele van de vragen waar je op voorhand goed over na moet denken.

Zoek een geschikte specialist uit

Het importeren van een auto kun je zelf doen. Mocht je besluiten om dit zelf te doen, moet je wel over bepaalde kennis beschikken. Zo moet je bijvoorbeeld weten hoe je de auto vanuit het buitenland – op een legale manier – naar Nederland kunt krijgen. Ook moet je veel kennis met betrekking tot de BPM en BTW hebben.

Beschik je niet over dergelijke kennis? Dan doe je er verstandig aan om een specialist in te huren. Maar, welke specialist kun je dan het beste inhuren? Het advies is om meerdere specialisten op te zoeken en informatie op te vragen. Kies uiteindelijk voor de partij waar je het beste gevoel bij hebt. Een auto importeren bij Dasimport is in ieder geval iets waar veel mensen voor kiezen. Dit is in ons land één van de grootste importbedrijven.

Je kunt de auto niet zomaar gebruiken

Is de auto naar Nederland toe gehaald door een specialist? Dan is het niet mogelijk om direct van de auto gebruik te maken. Je moet de auto namelijk eerst bij een RDW-station laten keuren. Nadat de auto goedgekeurd is, kun je pas een Nederlandse kentekenplaat bestellen. Voor zowel de keuring als voor de kentekenplaat moet je – uiteraard – betalen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Prinsessen Amalia en Alexia laten zich begluren tijdens zomers tripje (foto’s!)

De kans is groot dat we deze zomer regelmatig wat te zien krijgen van prinsessen Amalia en Alexia. Samen met hun ouders gaan ze op een zomers tripje dicht in de buurt.

Hélène Hendriks en Estavana Polman delen een innige kus achter de schermen bij De Oranjezomer (foto!)

Hélène Hendriks en Estavana Polman geven ons wel een heel uniek kijkje achter de schermen van De Oranjezomer met deze foto. 

Prachtige Robin Holzken laat in loszittend jurkje véél meer zien dan alleen haar nieuwe trouwring (foto!)

Robin Holzken, de bloedmooie vriendin van Bram Krikke, is nu de bloedmooie verloofde van Bram Krikke. En dat viert ze zo!