Annechien Steenhuizen krijgt eervolle vermelding in vernietigend rapport

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Terwijl we inmiddels bijna verzuipen in nepnieuws is er in Nederland nog één baken van vertrouwen. Haar naam is Annechien Steenhuizen.

Het nieuws heeft ’t moeilijk in Nederland. We zitten allemaal al lang niet meer elke dag braaf klaar voor het Acht uur Journaal. We worden steeds vaker en liever afgeleid en verward door schreeuwende betweters op sociale media of mafklappers die luid protesteren tegen hun eigen hersenschimmen. Ook met programma’s als RTL Exclusief op de buis is ‘fake news’ altijd gevaarlijk dichtbij. Annechien Steenhuizen steekt daar als ‘meest betrouwbare nieuwslezeres’ een stokje voor…

Lees ook: ZIEN: Charlotte Nijs maakt Mark Rutte af na persconferentie

Geen wonder dat ons vertrouwen in nieuwsverslaggeving of andere dingen die als waarheid op tv verkondigd worden volgens een peiling de laatste maanden keihard aan het kelderen is! De NOS, hofleverancier nieuws, heeft gelukkig nog een troef achter de hand: ’s lands hoop in bange dagen heet Annechien Steenhuizen.

Kijker vertrouwt blind op Annechien Steenhuizen

Volgens een recente peiling van Motivaction steekt er één nieuwslezeres met kop en schouders bovenuit qua geloofwaardigheid. Presentatrice Annechien Steenhuizen kwam in dit verder vernietigende rapport als ‘meest betrouwbaar’ uit de bus rollen. Ligt het aan haar diepe, geruststellende stem? Die begripvolle blik? Haar professionele voorkomen? Wat het ook mag zijn, de kijker vertrouwt blind op de kortgeknipte dame. De NOS weet nu: als ze het volk niet nóg meer kwijt willen raken, moeten ze Annechien gewoon iets vaker voor de camera zetten.

Annechien en Rob krijgen mooi rapportcijfer

Volgens de ondervraagde Nederlander wordt het nieuws sneller als waarheid aangenomen als Annechien Steenhuizen de verkondiger is. Haar gemiddelde rapportcijfer is 7,3. Ook Rob Trip, tevens van het NOS Journaal, kan op veel vertrouwen rekenen: hij kreeg hetzelfde gemiddelde cijfer als Annechien.

Als Annechien Steenhuizen niet beschikbaar is, luisteren en kijken we het liefst naar haar collega’s Simone Weijmans en Mariëlle Tweebeeke. Zij kregen allebei gemiddeld een mooie 7,1 van de ondervraagden. Wat sowieso opvalt is dat de publieke omroep het van de commercië wint: de eerste RTL-nieuwslezer (Peter van Zadelhoff) vinden we ‘pas’ terug op plek vijf.

Annechien Steenhuizen peiling meest betrouwbaar nieuwslezer
Foto: NOS.nl

Margriet, Beau en Paul scoren matig

Wie zijn dan de ‘stoute’ nieuwsverkondigers van de klas? Magriet van der Linden en Beau van Erven Dorens, toch niet de minste namen, krijgen van de kijker slechts een mager zesje. Van Beau, die de humoristisch bedoelde fake news-show RTL Exclusief presenteert, had je dat kunnen verwachten. Margriet mag zich als anchor van talkshow M toch achter de oren krabben met zo’n score. De allerlaagste scores worden uitgedeeld aan Op1-presentator Paul de Leeuw en professioneel meningenverkondiger Peter R. de Vries.

Waar staan Irma Sluis en Charlotte Nijs?

We horen je vragen: waar staat Irma Sluis op deze lijst? De gebarentolk is niet alleen onder doven en slechthorenden razend populair. Haar aanwezigheid lijkt, wat de boodschap van Rutte of De Jonge ook is, bij de kijker altijd voor enthousiasme te zorgen. Dat is in deze tijden goud waard.

Charlotte Nijs vinden we ook niet in het lijstje terug. Zou ze ergens in de (onzichtbare) achterhoede staan? Met haar recente optreden na de avondklok-persconferentie, waarbij ze Mark Rutte nog net niet naar de keel vloog, zal ze bij veel kijkers geen goede beurt gemaakt hebben.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jutta Leerdam is vriend Jake Paul flink aan het sjorren in drukke sportschool (video!)

Jutta Leerdam neemt het ervan in een druk bepakte sportschool. In iedereens bijzijn vindt ze het blijkbaar toch nodig om Jake Paul even flink te sjorren.

Kelly Piquet (vriendin Max Verstappen) is stiekem in comfortabele kleding op haar allermooist (foto’s)

Kelly Piquet blijkt het allermooist te zijn wanneer ze een lekker joggingspak aanheeft. 

Maan de Steenwinkel heeft met nieuwe stijl minder luisteraars, maar draagt ook veel minder kleding (foto’s)

Maan de Steenwinkel heeft pas haar nieuwe nummer en muziekstijl uitgebracht. Hier pakt ze helaas minder luisteraars op, dus draagt ze ook maar minder kleding op haar foto's!