Analist ‘vertrouwt’ Frenkie de Jong niet: ‘moeten testen wat hij slikt’

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Frenkie de Jong speelt de laatste tijd verschrikkelijk goed. Zó goed, dat bepaalde analisten beginnen te twijfelen…

Wie Frenkie de Jong de laatste weken bezig ziet bij Barcelona snapt dat de Nederlander niet zomaar een voetballer is. We wisten natuurlijk al van zijn tijd bij Ajax dat Frenkie een speciaal talent is, maar zó goed? Dat kan bijna niet! Jan van Halst, analist bij Ziggo Sport, probeert het bizar goede spel van De Jong te verklaren, maar ook hij staat eigenlijk voor een raadsel. Dan kan het maar één ding zijn toch? Het D-woord!

Lees ook: Frenkie vriendin Mikky Kiemeney negeren negatieve reacties

‘Frenkie de Jong moet getest worden’

Jan van Halst geniet intens van de prestaties van Frenkie de Jong bij Barcelona. Als voetbalanalist probeert hij te duiden wat hij ziet, maar in het geval van de blonde Nederlander lukt dat gewoonweg niet. “Het is niet normaal! Hij sprint zo hard terug, hij is dan net diep gegaan – je bent al moe als je ernaar kijkt – en sprint net zo hard weer terug, met een sliding op de bal.” Bij wijze van grap suggereert de Ziggo-analist dat Frenkie aan de verboden middelen zit: “Ze moeten gewoon testen. Die heeft wat geslikt. Dat kan niet anders!” Bekijk de ‘analyse’ van Van Halst hieronder:

Frenkie de Jong blinkt uit onder Koeman

Barca-trainer Ronald Koeman heeft speciale plannen met Frenkie de Jong. Hij wil dat de Nederlandse middenvelder zich minder vaak verstopt, en de wedstrijd volledig zelf in handen neemt. Koeman stelt De Jong de laatste tijd aanvallender op. Hierdoor komt Frenkie vaker voor de goal, maar moet hij óók vaker mee terugrennen. Dat onderdeel van z’n spel valt nu op: Frenkie is werkelijk óveral. Ook tegen Valencia – de wedstrijd waarna Jan van Halst zijn ‘verdenkingen’ over De Jong uitsprak – heerste de Nederlander op het middenveld. Check de samenvatting hieronder.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Schaatsster Pien Hersman sluit seizoen af met wonderbaarlijke metamorfose

Het schaatsseizoen is ten einde, maar dat betekent niet dat Pien Hersman niet nog een laatste verrassing kan laten zien. 

Influencer Myron Koops gaat zo diep door de knietjes dat haar sportbroek op knappen staat

Myron Koops laat zien wat ze in huis heeft met een diepe stretch. Door haar strakke sportlegging is alles goed te zien. Ze knapt er zelfs bijna doorheen!

Video: Sterre Koning laat alles van zichzelf zien in nieuwe serie van de Tatta’s

Sterre Koning is druk bezig met het filmen van de nieuwe serie de Tatta's. Op de set laat ze haar acteerkunsten zien, en dat zet er interessant uit.