Alles wat je moet weten over de Super Bowl 2021

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

In de nacht van zondag 7 februari op maandag 8 februari is het zover, dan vindt de 55ste editie van de Super Bowl plaats! Dit jaar strijden de Kansas City Chiefs en de Tampa Bay Buccaneers voor de winst. Ben jij een American Football-fan, of wil je dit spektakel voor het eerst gaan kijken? Dit is alles dat je moeten weten over de Super Bowl 2021.

Super Bowl 2021: Chiefs versus Buccaneers

De twee NFL-teams die dit jaar in de superbowl staan zijn de Kansas City Chiefs en de Tampa Bay Buccaneers. De Chiefs stonden vorig jaar ook al in de NFL-finale. Het team uit Kansas won de Super Bowl 2020 met 31-20 van de San Francisco 49ers. De Buccaneers wonnen de Super Bowl voor het laatst in 2003.

De grote overstap van Tom Brady

De quarterback van de Tampa Bay Buccaneers, Tom Brady, won de Super Bowl al zes keer met zijn voormalige team de New England Patriots. Na twintig jaar trouwe dienst verkaste de succesvolle quarterback in 2020 echter verrassend naar de Tampa Bay Buccaneers. Daar was Brady al gelijk succesvol. Hij staat dit jaar dan ook gewoon alweer voor de tiende keer in de Super Bowl. Het voormalige team van Brady, de Patriots, hadden daarentegen een niet al te denderend seizoen. (lees verder na de afbeelding).

Hoe laat begint de Super Bowl 2021?

Hoe laat begint de Super Bowl 2021 eigenlijk? De voorbeschouwing begint om 23:00 uur Nederlandse tijd. De Super Bowl zelf begint om 00:30 uur in de nacht van zondag 7 op maandag 8 februari. Dat wordt een flink middagdutje dus!

Op welke zender is de Super Bowl?

De Super Bowl 2021 wordt op meerdere zenders uitgezonden. In Nederland is het ESPN die de uitzendrechten van de NFL-finale heeft. De Super Bowl wordt in Nederland dan ook uitgezonden op ESPN 6. Het is ook mogelijk om de Super Bowl te kijken via de Britse zender BBC Two. Daar begint de uitzending om 00:30 uur.

Waar wordt de Super Bowl gespeeld?

De Super Bowl-wedstrijd wordt gespeeld in het Raymond James Stadium in Tampa, Florida. Een heuse thuiswedstrijd dus voor de Tampa Bay Buccaneers. Zou dit ’thuisvoordeel’ het team van Tom Brady helpen winnen?

Ezelsbruggetje: wanneer is de Super Bowl?

Tot slot hebben we nog een ezelsbruggetje voor je, waarmee je nooit meer vergeet wanneer de Super Bowl plaatsvindt. Het is namelijk zo dat de Super Bowl altijd op de eerste zondag van februari gespeeld wordt. Dus, schrijf de data alvast in je agenda, zodat je niets hoeft te missen van het hoogtepunt van de Amerikaanse NFL.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Rico Verhoeven sleurt vriendin Naomy van Beem mee de natuur in en geniet er keihard van (foto’s)

Rico Verhoeven weet zijn vriendin Naomy van Beem mee te nemen in de natuur en hij geniet hier overduidelijk van!

Puck Moonen verpest foto van perfecte cappuccino met enorme modeflater (zien!)

Onze wielrenster Puck Moonen verbaasd iedereen met deze slechte keuze. De perfect gemaakte cappuccino kan de foto zelfs niet meer redden!

Davina Michelle probeert nieuwe standjes uit met vrouw: bekijk de privé video!

Davina Michelle heeft een keer zin in iets nieuws. Dus ze probeert allerlei verschillende standjes met een andere vrouw! Bekijk nu de privé video.