Ajax ziet beren op rails richting Lille

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Ajax Lille Trein hakim Ziyech

Ajax hoopt vanavond niet alleen met een clean sheet, maar ook met een clean imago Lille te verlaten. De Amsterdamse club werd namelijk door de NS uitgenodigd om niet met het vervuilende vliegtuig, maar ‘ouderwets’ met de trein richting Frankrijk te reizen. Da’s beter voor het milieu, maar wel véél onveiliger…

Normaal gebruikt de selectie en staf van Ajax bij Europese uitwedstrijden gewoon ‘veilig’ een privéjet. Voor de verandering, maar vooral omdat het beter voor het milieu is, pakte de club voor hun tripje naar Lille de trein. Wat ze zich mogelijk niet gerealiseerd hebben, is dat zo’n reis per rails op andere vlakken juist méér gelazer met zich meebrengt!

Amsterdammers denderen door

In tegenstelling tot zo’n privévlucht, waar alles voor je geregeld wordt, is er bij een treinreis nogal wat ruimte voor verwarring. Vooral omdat de Amsterdamse vedettes natuurlijk nooit van hun leven met dit volkse vervoersmiddel hoeven te reizen! Zo liep een eenzame Hakim Ziyech op het perron in Frankrijk bijna de verkeerde kant op.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1199313183724523520

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ‘mentaal ontspoorden’ die de afgelopen weken treinen met balletjespistolen beschoten, en tegels van viaducten op een trein lieten vallen. Tenzij de NS een bezemwagon vooruit stuurt, kunnen ze ook nog last gaan krijgen van herfstbladeren op de rails. Zulke obstakels gaan ze in het luchtruim niet tegenkomen!

Ten Hag springt op verkeerde trein

We hebben in Nederland een rijke geschiedenis van trainers die ‘op de trein sprongen’ naar een nieuwe club. Ronald Koeman deed het al in 2007, toen hij midden in het voetbalseizoen van Eindhoven naar Valencia overstapte. Hoe willen ze gaan voorkomen dat Erik ten Hag na een tegenvallend resultaat vanavond stiekem niet de trein richting Amsterdam, maar die naar München pakt?

Loslopende Groningen-keepers

Een beetje vertraging, of zelfs een vertrekkende trainer zal het huidige Ajax, dat de laatste weken over elke tegenstander dendert, vermoedelijk niet tegenhouden. Maar ook in zo’n trein liggen er nog gevaren op de loer. Straks heeft Ajax de pech dat een agressieve Sergio Padt toevallig in dezelfde coupé zit! De enorme Groningen-keeper, die inmiddels weer ‘gewoon’ met het OV mag reizen, zou in beschonken toestand zomaar je belangrijkste speler een elleboogje kunnen geven! Ongewenste figuren buiten houden was in deze, speciaal door de NS geregelde, trein sowieso lastig. Er zaten niet eens fatsoenlijke gordijnen in deze luxewagons!

https://twitter.com/AFCAjax/status/1199463886854000640

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Hélène Hendriks zegt ‘nee’ tegen badscène in bizarre kleedkamervideo

Op de vraag of Hélène Hendriks even in bad wil gaan liggen heeft de presentatrice een heel duidelijk antwoord. 

Prinsessen Amalia en Alexia laten zich begluren tijdens zomers tripje (foto’s!)

De kans is groot dat we deze zomer regelmatig wat te zien krijgen van prinsessen Amalia en Alexia. Samen met hun ouders gaan ze op een zomers tripje dicht in de buurt.

Hélène Hendriks en Estavana Polman delen een innige kus achter de schermen bij De Oranjezomer (foto!)

Hélène Hendriks en Estavana Polman geven ons wel een heel uniek kijkje achter de schermen van De Oranjezomer met deze foto.